کد خبر 476549
تاریخ انتشار: ۱۲ مهر ۱۳۹۴ - ۱۰:۲۸

در جهان امروز شرکت‌هاي توليد‌کننده هدفون‌ تلاش زيادي براي بزرگ‌نمايي در نمايش قابليت‌هاي‌ محصولات خود مي‌کنند و به‌راحتي مي‌توانند کاربران را فريب دهند زيرا بهترين راه براي ارزيابي يک هدفون، آزمايش کردن آن است نه تماشاي نقد و بررسي يا اغراق‌هاي ديگران درباره کالايي که خودشان خريداري کرده‌اند.

 به گزارش مشرق، براي خريد يک گوشي موبايل يا يک تبلت مي‌توان پردازنده، نمايشگر، باتري و دقت دوربين آن را با مطالعه يک نقد و بررسي ساده ارزيابي کرد و نيازي به لمس يا تجربه کار با آن به صورت فيزيکي نيست حال آنکه براي ارزيابي يک هدفون صرفا بايد توسط کاربر امتحان شود و تقريبا هيچ راه دقيق ديگري براي ارزيابي کيفيت صداي آن وجود ندارد. اما به طور کلي هنگامي که براي خريد يک هدفون‌ اقدام مي‌کنيد بايد نکاتي را بررسي کنيد که در ادامه به آن‌ها خواهيم پرداخت.

يک هدفون خوب کدام است؟

Frequency يا فرکانس پاسخگويي

وقتي مشغول چک کردن مشخصات يک هدفون‌ هستيد در بخش فرکانس پاسخگويي حتما با اعدادي مواجه مي‌شويد که هرکدام مشخصه‌اي از بازه قدرت توليد صدا در يک هدفون است.

همان‌طور که مي‌دانيد واحد سنجش يا اندازه‌گيري صدا Hertz (هرتز) است که فرکانس يا هرتز پايين‌تر مربوط به Bass (باس) و فرکانس‌هاي بالا نيز طبعا مرتبط با صداهاي Treble (صداهاي زير) هستند. به عنوان مثال هنگامي که محدوده صداي يک هدفون از 15 هرتز شروع مي‌شود، باس قوي‌تري نسبت به يک هدفون با محدوده آغازي از 25 هرتز ارائه مي‌دهد و به همين ترتيب محدوده نهايي فرکانس‌هاي بالاتر مانند 50 کيلوهرتز يا 30 کيلوهرتز نيز به همين ترتيب در توليد صداهاي زير عمل مي‌کنند.

البته يک نکته در اين قسمت وجود دارد، اينکه گوش يک انسان عادي در بيشترين حالت قادر به تشخيص فرکانسي معادل با 20 کيلوهرتز يا 20000 هرتز است که البته گوش انسان با شنيدن چنين فرکانسي ممکن است دچار مشکلاتي از جمله ناشنوايي شديد يا حتي کر شدن شود پس به اعدادي همچون 50 کيلوهرتز يا 65 کيلوهرتز توجهي نکنيد زيرا صرفا يک هياهوي تبليغاتي بوده و ارزش فني ندارد!

Impedance يا امپدانس

همانطور که مي‌دانيد هدفون‌ها با برق کار مي‌کنند و به همين دليل در صورتي که هدفون‌هاي قوي نداشته باشيد، به مرور زمان فرسوده و خراب مي‌شوند؛ با توجه به اين موضوع، جريان الکتريسيته ويبره يا لرزشي خفيف در هدفون‌ها ايجاد مي‌کند که در گوش شما با صدايي مانند خش‌خش شنيده مي‌شود و قطعا صدايي جذاب و دلپذير نخواهد بود اما براي از بين‌بردن اين صدا چه بايد کرد؟ براي نابود کردن چنين صداهايي به امپدانس پناه مي‌آوريم.

واحد سنجش امپدانس، Ohm (اهم) است که طبعا هرچه بالاتر باشد، خش‌خش کمتر است. اگر بخواهيم ساده‌تر توصيف کنيم، هدفوني که امپدانس بالاتري دارد طبعا صداهاي مزاحمي از جمله موارد ذکر شده را کمتر توليد مي‌کند که رقم استاندارد يا فراگير براي امپدانس نيز 32 اهم است که اکثر هدفون‌ها از اين ميزان امپدانس بهره‌مند مي‌شوند.

Sensitivity يا حساسيت

ميزان حساسيت يا فشار صدا توسط db (دسي‌بل) اندازه‌گيري مي‌شود که توضيح آن اندکي پيچيده است؛ پس اجازه دهيد ساده بيان کنيم.

کمترين صدا يا اصطلاحا آهسته‌ترين صدا صفر دسي‌بل است و بيشترين صدايي که مي‌تواند تقريبا گوش شما را کاملا کر کند، 85 دسي‌بل است! اين ميزان صدا پرده گوش را پاره نمي‌کند يا اصطلاحا به يک‌باره کر نمي‌شويد اما به مرور زمان و طي مدتي نه چندان طولاني قطعا آسيب جدي به شنوايي‌تان وارد خواهد کرد اما گوش‌دادن به موسيقي با صداي آرام معني ندارد، نه؟! طبيعي است که اکثر (بخوانيد همه) کاربران علاقه دارند موسيقي مورد علاقه‌شان را به بلندترين حالت ممکن گوش بدهند اما چه ميزاني از صدا به گوش آسيب نخواهد رساند؟

Driver يا درايور

شايد بزرگترين و شاخص‌ترين تفاوت ميان هدفون‌ها اندازه و قدرت Drivers يا درايورهاي آن‌هاست؛ هدفون‌هاي On-Ear (روي گوشي) فضاي بسيار زيادي براي قرار گرفتن درايور در گوشي‌ها به کمپاني توليدکننده مي‌دهند که اين مورد يکي از نقص‌هاي In-Ear (ايرفون‌ها) است زيرا ايرفون‌ها بسيار کوچک‌تر از آن هستند که بتوان يک درايور بزرگ يا چندين درايور متنوع در آن‌ها قرار داد.

هدفون‌هاي قوي و بزرگ معمـولا از 4 درايـور بـراي پوشش انواع صداهـاي با فرکانـس بـالا و پايين بهره مي‌برند حال آنکه ايرفـون‌هـا اغلب از 2 درايور استفاده مي‌کنند که طبعا صداي ضعيف‌تري توليد خواهند کرد.

منبع: خراسان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس