کد خبر 476910
تاریخ انتشار: ۱۳ مهر ۱۳۹۴ - ۰۰:۴۸

چین اخیرا نمونه اصلاح شده‌ جنگنده جدید نسل پنجم خود را به نمایش گذاشت که گفته می‌شود می‌تواند با نمونه‌های غربی و روس رقابت کند.

 به گزارش مشرق، نشریه انگلیسی جینز دیفنس اخیرا  در گزارشی با اشاره به رونمایی نمونه ارتقا یافته جنگنده نسل پنجم «شنیانگ اف سی _ 31» چین در نمایشگاه هوایی که در این کشور در ماه سپتامبر سال جاری برگزار شد، نوشت: نمایش اطلاعاتی درباره نمونه جنگنده نسل پنجم شنیانگ اف سی _ 31 در وبگاه‌های مختلف تهدیدی علیه تولید کنندگان روسی و غربی است.

 بر اساس این گزارش، در نمایشگاه اخیر هوایی چین که اواسط سپتامبر سال جاری برگزار شد، نمونه دوم اصلاح شده جنگنده شنیانگ اف سی _31 (SAC) به عرضه گذاشته شد. پیشتر نمونه اولیه این جنگنده نسل پنجم در نمایشگاه نوامبر 2014 در «ژوهایی» چین به نمایش گذاشته شده بود.

منابع مطلع عنوان می‌کنند با توجه به اعمال محدودیت در انتشار اطلاعات در فضای مجازی چین انتشار جزییات این جنگنده نسل پنجم در فضای مجازی اقدامی است که ازسوی برگزار کنندگان این نمایشگاه صورت گرفته است.

شنیانگFC31، رقیب جت‌های آمریکا و روس

شنیانگ

در حالی که چندان اطلاعات زیادی از این جنگنده به بیرون درز نکرده است اما گفته می‌شود حداکثر قدرت موتور این جنگنده 88.29 کیلو تن است که قبلا نیز مقام‌های چینی حین برگزاری نمایشگاه هوایی در پاریس آن‌را بیان داشته و اعلام کرده بودند  در حال آزمایش موتور توربوفن جدید 9 تنی هستند.

جینز دیفنس در خاتمه نوشت: بر اساس اطلاعات درز شده آنلاین این جنگنده چینی نسل پنجم دارای پایداری بالا بوده و رادارها به سختی قابل به رصد این جنگنده هستند. این جنگنده اثر برجای گذاشته شده اشعه مادون قرمز پایینی دارد و همچنین قابلیت بالایی را در  انجام جنگ‌های الکترونیکی برخوردار است.

نشریه آمریکایی نشنال اینترست نیز چندی قبل در مطلبی به بررسی توانمندی‌های هوایی جمهوری خلق چین و قیاس آخرین دستاوردهای هوایی‌ آن منجمله جنگنده‌های بسیار پیشرفته جی20 و جی31 پرداخته و نوشت: هم اینک چین هدف خود را بر تولید نسل پنجم جت‌های جنگنده طراحی بومی گذاشته که با جنگنده‌های «یو اس اف 22» و «اف35» قیاس می‌شوند.

بر اساس این گزارش، بسیاری از مقام‌ها و خلبانان آمریکا مدعی هستند که چین با سرقت اینترنتی اطلاعات فن آوری آمریکا توانسته به کمک برنامه‌های بومی تولید این تجهیزات بشتابد. چین همچنین از فن‌آوری چاپ سه بعدی کمک گرفته تا سرعت و قابلیت جنگنده‌های خود را در قیاس با آمریکا افزایش دهد.

نشنال اینترست نوشت: جنگنده‌های جی 20 بلک ایگل در سال 2018 به طور کامل عملیاتی می‌شوند و دومین نسخه جنگنده جی 31 جر فالکن نیز تا قبل سال 2020 عملیاتی خواهند شد. اگر چنین مواردی صحیح باشند، نسل جدید جنگنده‌های چین می‌توانند تاثیر شگرفی بر توانایی‌های دفاع از فضای این کشور یا برتری در سناریوی حمله هوایی به ویژه علیه تایوان داشته باشند.

این نشریه با اشاره با سوابق ساخت جنگنده در چین نوشت: توانایی چین در انجام پروژه‌های هوایی در 5 سال گذشته ارتقا یافته است. در واقع 2 شرکت چینی «چانگدو» و «شن یانگ» از سال 2008 طراحی تولید و ساخت جنگنده‌های نسل پنجم را هم برای مصرف داخلی و هم صادرات جهانی آغاز کردند. به احتمال زیاد جت‌های جی 20 و جی 31 یکی بعد از دیگری تکمیل شده و در زرادخانه نیروی هوایی چین ادغام خواهند شد.

شنیانگFC31، رقیب جت‌های آمریکا و روس

در بخش دیگر این مطلب آمده است: بخاطر این‌که جنگنده‌های یاد شده آزمایشی هستند هنوز میزان قابلیت‌های آن‌ها حتمی نشده هر چند که ارزیابی می‌شود جی 20 دارای سامانه حملات دور برد و رسیدن به هر نقطه‌ای در غرب اقیانوس آرام باشد و با ذکر این نکته که این جنگنده پنهان کار نیز خواهد بود. جنگنده جی 20 احتمالا دارای توانمندی نبرد هوایی و کاستن از توانایی پوشش رادار دشمن بوده و از این حیث شبیه جنگنده‌های اف 22 و اف 35 آمریکا است. جنگنده جی 20 کمی سریعتر از جی 31  بوده و سرعت آن 2.5 ماخ است در حالی که جی 31 سرعتش برابر با 2 ماخ می‌باشد.  در حالی‌که جی 20 مجهز به قابلیت‌های رزم هوایی رودروی پیشرفته است، جنگنده جی 31هواپیمایی کامل و ایده‌آل برای نیروی هوایی چین خواهد بود.

در خاتمه این مطلب آمده است: مقام‌های آمریکایی بر این باورند که جی31 به فوریت قابلیت برابری حتی پیشی گرفتن از جت‌های نسل چهارم آمریکا چون اف 15 ایگل یا اف 18 E را دارا می‌باشد و بطور احتمالی حتی قابل رقابت با اف 22 یا اف 35 است البته بخش عمده آن بسته به برخی عوامل کیفی چون توانمندی خلبانان چینی، کیفیت جت‌ها و قابلیت‌ راداری و دیگر تجهیزات بکار رفته در این جنگنده‌ها دارد.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 19
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 9
  • ۰۱:۰۰ - ۱۳۹۴/۰۷/۱۳
    1 0
    بعید می دونم چینی ها تمامی اطلاعات رو عملیاتی کرده باشن....بالاخره آمریکا با چند دهه تجربه ساخت جت جنگی، چند تا فوت کوزه گری بلده قائدتا....
  • حسين ۰۲:۱۶ - ۱۳۹۴/۰۷/۱۳
    0 0
    ایران باید فکری اساسی تر از خرید ۳۰فروند سوخو۳۰ بکنه! خرید آواکس ، میگ۳۱ بی‌ام۲ دست دوم، سوخو۲۵ دست دوم ارتقا داده شده ، سوخو۳۹ ، سوخترسان، گشت دریایی، باربری استراتژیک ، میگ۲۹ اس‌ام‌تی۳ دست دوم و ارتقا راداری اف۴ها با رادار روسی و ارتقا جنگنده های شرقی فعلی، واردکردن تکنولوژی تولید موتور Al31 F و... .
  • ۰۲:۲۸ - ۱۳۹۴/۰۷/۱۳
    0 0
    این که قاهر خودمونه :)
  • شهرام ۰۷:۴۰ - ۱۳۹۴/۰۷/۱۳
    0 0
    شبیه اف 35 است.
  • شهرام ۰۷:۴۹ - ۱۳۹۴/۰۷/۱۳
    0 0
    اینها همش نتیجه ی تولید مشترک جنگنده با کشورهای صاحب این تکنولوژی مخصوصا شوروی (روسیه ی امروزی) است . چین از ابتدا با در پیش گرفتن راه درست به فکر به دست اوردن تکنولوژی ساخت جنگنده بود . چین ابتدا با تولید مشترک میگ 15 که در چین به نام جیان 5 شناخته میشد کار خود را اغاز کرد و الان شده اقای خودش و بدون هیچ محدودیتی هر جنگنده ای که بخواهد میسازد. ما هم باید این راه را در پیش بگیریم و نباید مثل عربستان فقط خریدار باشیم.
  • مرتضی موسوی ۱۰:۲۸ - ۱۳۹۴/۰۷/۱۳
    0 0
    هرچندچین عقبه نسبت به آمریکاوروسیه امامطمئنن چین هم ازنظربودجه وهم ازنظرنیروی انسانیه متخصص وهمازنظرتکنولوژی کمبوده زیادی نداره وممکنه تاسال۲۰۲۴ازنظرتکنولوژی هم سطح آمریکابشه چون برنامه ای واقعی وبودجه ای واقعی داره برااین کار
  • ۱۰:۳۷ - ۱۳۹۴/۰۷/۱۳
    0 0
    شبیه قاهر 313 نه ؟
  • شهرام ۱۰:۴۹ - ۱۳۹۴/۰۷/۱۳
    0 0
    شبیه قاهر نیست چون قاهر بالهای جلوییش کوچک و بالهای عقب ان بزرگ هستند و همین طور بالهای عقب قاهر شکسته هست. این جنگنده کاملا شبیه اف 35 هست. اگه به عکس 1 نگاه کنید میبینید.
  • ۱۰:۵۶ - ۱۳۹۴/۰۷/۱۳
    0 0
    مرسی
  • سراج ۱۲:۰۲ - ۱۳۹۴/۰۷/۱۳
    0 0
    مشرق جان یه گزارش از شفق و قاهر و جنگنده هایی که قرار بود تحت لیسانس روسیه بسازیم تهیه کن یا علی
  • شناس ۱۲:۳۹ - ۱۳۹۴/۰۷/۱۳
    0 0
    کیلو تن؟؟؟ برادر کیلونیوتن واحد صحیحی برای نیروی تراست هست لذت می بریم....گزارش ها...کاملن تخصصی!
  • ۱۲:۴۴ - ۱۳۹۴/۰۷/۱۳
    0 0
    راست میگه خیلی شبیه قاهر هستش نه اف35. یعنی ایران با چین یک روابط پنهان تو ساخت جنگنده دارن!!!
  • ۱۴:۰۶ - ۱۳۹۴/۰۷/۱۳
    0 0
    بدنه و همین طوری ورودی های هوای کوچکش شبیه قاهر هست ولی در کلیات خیلی متفاوته.
  • سروش ۱۴:۱۳ - ۱۳۹۴/۰۷/۱۳
    0 0
    دم جی۳۱ شبیه اف۲۲ است اما کپی اف۳۵است
  • شناس ۱۵:۱۹ - ۱۳۹۴/۰۷/۱۳
    0 0
    این می تونه گزینه ای بهتر از سوخو30 و میگ 35 باشه برای خرید و مشارکت در ساخت (مثل مورد JF-17 که پاکستان با چین این کار رو کرد) ما هم در این پروژه مشارکت کنیم و به جنگنده نسل چنجم دست پیدا کنیم.
  • hamed ۲۱:۳۳ - ۱۳۹۴/۰۷/۱۳
    0 0
    چونکه دو سال پیش طی هک شدن سایت های ارتش آمریکا توسط هکر های چینی تمامی اطلاعات مربوط به اف 35 به سرقت رفت.
  • افشین تهران ۲۳:۲۹ - ۱۳۹۴/۰۷/۱۳
    0 0
    یعنی تا اون زمان جنگنده نخریم؟ایا چینیها کارت دعوت برای ما و یا کشور دیگه ای اونم برای تولید نسل 5فرستادن؟
  • ۲۳:۵۴ - ۱۳۹۴/۰۷/۱۳
    0 0
    کپی دیگه.وگر نه علم هوانوردی اینقدرها هم کشکی نیست که یهو از هیچی به هواپیمای رادار گریز و پنهانکار برسی
  • حسین ۲۰:۲۵ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۸
    0 0
    کپی چینی از قاهر 313

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس