به گزارش مشرق، نادر جلالت عضو شورای ملی زیتون، اظهار کرد: سالانه حدود 15 هزار تن روغن زیتون در کشور مصرف میشود که حدود یک سوم آن در داخل تولید میشود و حدود 10 هزار تن نیز از کشورهایی مانند اسپانیا، ترکیه و یونان به کشور وارد میشود.
وی افزود: پیش از این سوریه دومین صادرکننده روغن زیتون به ایران بود که پس از مشکلات و بحرانهای صورت گرفته در این کشور واردات روغن زیتون از سوریه قطع و ترکیه و یونان جای این کشور را در بازار روغن زیتون ایران گرفتند.
وی ادامه داد: از حدود 10 هزار تن روغن زیتون وارداتی به کشور نیمی از آن به صورت رسمی و حدود پنج هزار تن دیگر به صورت غیررسمی و قاچاق به کشور وارد میشود که هیچ اطلاعاتی از سلامت آن در دست نیست و دستگاههای نظارتی باید بیش از پیش نسبت به این موضوع حساس باشند چرا که اکثر این روغنهای وارداتی، روغن تفاله زیتون (پومیس) است که برای سلامت انسان مضر است.
جلالت تصریح کرد: گرچه پیش از این چندین برند واردکننده و تولیدکننده روغن تفاله زیتون از سوی دستگاههای نظارتی اخطار گرفتند و پملپ شدند اما سازمان استاندارد،سازمان غذا و دارو، وزارت بهداشت و دیگر دستگاههای نظارتی در راستای تأمین سلامت جامعه و امنیت غذایی کشور باید بیش از پیش نظارتهای خود را برای جلوگیری از واردات غیرقانونی روغن زیتون اعمال کنند.
وی با بیان اینکه در تأمین زیتون کنسروی به خودکفایی رسیدهایم و درصدد ایجاد بستر برای صادرات آن هستیم، اظهار کرد: تعرفه واردات روغن زیتون حدود 27 درصد است که عمدتا به صورت فلهای انجام میشود و شورای ملی زیتون به وزارت جهاد کشاورزی پیشنهاد داده تا تعرفه واردات روغن زیتون را به پنج درصد کاهش دهد تا هزینه تولید و قیمت این محصول نیز برای مردم کمتر شود و دولت میتواند برای مدیریت و واردات روغن زیتون زمان و میزان مشخصی تعیین کند تا واردکنندگان واقعی بتوانند بدون ایجاد انحصار و رانت نیاز کشور را تأمین کنند.
وی افزود: پیش از این سوریه دومین صادرکننده روغن زیتون به ایران بود که پس از مشکلات و بحرانهای صورت گرفته در این کشور واردات روغن زیتون از سوریه قطع و ترکیه و یونان جای این کشور را در بازار روغن زیتون ایران گرفتند.
وی ادامه داد: از حدود 10 هزار تن روغن زیتون وارداتی به کشور نیمی از آن به صورت رسمی و حدود پنج هزار تن دیگر به صورت غیررسمی و قاچاق به کشور وارد میشود که هیچ اطلاعاتی از سلامت آن در دست نیست و دستگاههای نظارتی باید بیش از پیش نسبت به این موضوع حساس باشند چرا که اکثر این روغنهای وارداتی، روغن تفاله زیتون (پومیس) است که برای سلامت انسان مضر است.
جلالت تصریح کرد: گرچه پیش از این چندین برند واردکننده و تولیدکننده روغن تفاله زیتون از سوی دستگاههای نظارتی اخطار گرفتند و پملپ شدند اما سازمان استاندارد،سازمان غذا و دارو، وزارت بهداشت و دیگر دستگاههای نظارتی در راستای تأمین سلامت جامعه و امنیت غذایی کشور باید بیش از پیش نظارتهای خود را برای جلوگیری از واردات غیرقانونی روغن زیتون اعمال کنند.
وی با بیان اینکه در تأمین زیتون کنسروی به خودکفایی رسیدهایم و درصدد ایجاد بستر برای صادرات آن هستیم، اظهار کرد: تعرفه واردات روغن زیتون حدود 27 درصد است که عمدتا به صورت فلهای انجام میشود و شورای ملی زیتون به وزارت جهاد کشاورزی پیشنهاد داده تا تعرفه واردات روغن زیتون را به پنج درصد کاهش دهد تا هزینه تولید و قیمت این محصول نیز برای مردم کمتر شود و دولت میتواند برای مدیریت و واردات روغن زیتون زمان و میزان مشخصی تعیین کند تا واردکنندگان واقعی بتوانند بدون ایجاد انحصار و رانت نیاز کشور را تأمین کنند.