وی افزود: طبیعتا مسئله احترام به حقوق بشر یا شرایط کردها در این کشور همچنان ما را نگران می کند با این حال من فکر می کنم که این نادرست است که این وضعیت ترکیه (کشور امن مبدا) را رد کنیم.
مرکل همچنین از آمادگی اروپا برای تسهیل ویزا برای شهروندان ترک سخن گفته و در بخش دیگری از این گفتگو به بحران پناهندگان پرداخته و افزود: وی برای یک راه حل اروپایی و بخصوص برای حمایت موثر از مرزهای خارجی اتحادیه اروپا بین یونان و ترکیه کار می کند.
صدر اعظم آلمان همچنین اعلام کرد که آلمان در چارچوب اتحادیه اروپا می خواهد اقدامات خود برای پایان بحران سوریه را تقویت کند. درگیری های داخلی سوریه دلیل بخش اعظم تحرکات پناهندگان است. ما باید در سطح اروپایی اما همچنین با آمریکا، روسیه و دیگر بازیگران منطقه ای هر کاری در توان داریم برای پایان این جنگ انجام دهیم.
مرکل اذعان کرد که جامعه بین المللی تا به حال نتوانسته از نظر دیپلماتیک در این راستا حرکتی داشته باشد. اما ما نباید در تلاش برای پیش برد یک روند سیاسی تسلیم شویم.
وی تاثیرات صلح آمیز از خارج روی درگیری هایی مانند سوریه را کار ساده ای ندانسته و بر لزوم مشارکت قدرتمندانه تر اروپا در حل بحران سوریه و بحران ها و درگیری ها در آینده تاکید کرد.
مرکل با توجه به صدها هزار پناهنده ای که در هفته های گذشته از سوریه به آلمان آمده اند ابراز امیدواری کرد که شمار زیادی از آن ها بعد از پایان درگیری ها دوباره به وطن بازگردند.
صدر اعظم آلمان در بخش دیگری از این گفتگو از مواضع خود در قبال پناهندگان در برابر انتقادها دفاع کرده و با بستن مرزهای آلمان و محدود کردن ورود پناهندگان به آلمان مخالفت کرد.
وی همچنین درباره راه حل های ظاهری و از روی تظاهر برای غلبه بر بحران پناهندگان هشدار داده و با وجود مخالفت حزب سوسیال دموکرات بر لزوم تاسیس مناطق ترانزیتی در مرزهای آلمان تاکید کرد.
مرکل افزود: ما شرایطی استثنایی را تجربه می کنیم که برای آن به کارگیری ابزار استثنایی مفید است.
صدر اعظم آلمان همچنین با توجه به موافقت روزافزون با احزاب راست پوپولیستی در اروپا خواستار جدی گرفتن نگرانی های شهروندان شد و در عین حال گفت که ما باید در این راستا صادق باشیم.