شمخانی گفت: عراق متحد و یکپارچه می تواند الگویی منحصر بفرد از ساختار سیاسی حاصل از تفاهم و مشارکت اقوام و مذاهب مختلف باشد.
علی شمخانی در این دیدار که پیش از ظهر روز دوشنبه برگزار شد با اشاره به تهدیدات مشترک ناشی از تروریسم تکفیری برای مجموعه کشورهای منطقه اظهار داشت: همکاری فعال برای مبارزه واقعی با موج افسار گسیخته تروریسم تکفیری که تهدیدی شکننده برای امنیت جهانی به حساب میآید باید به عنوان اولویت اول در مناسبات مشترک منطقهای مورد توجه قرار گیرد.
وی عدم صداقت برخی مدعیان مبارزه با تروریسم را آفتی زیان بار برای ریشه کن نمودن این پدیده شوم عنوان کرد و اظهار داشت: در حالی که مقامات ایالات متحده آمریکا در اظهاراتی تبلیغاتی بر حساسیت این کشور در دفاع از امنیت اقلیم کردستان در برابر داعش تاکید می کردند هیچ اقدامی در برابر تهاجم گسترده این گروه تروریستی به اقلیم انجام ندادند.
شمخانی گفت: جمهوری اسلامی ایران همواره خود را متعهد به دفاع وحمایت از برادران کرد خود می داند وحمایت تاثیر گذار از اقلیم کردستان عراق در مقابله با عملیات گسترده و بسیار خطرناک داعش نیز که می توانست به سقوط اربیل منجرشود شاهد روشنی بر این مدعاست.
دبیر شورای عالی امنیت ملی وحدت گروههای سیاسی کرد و تلاش بیشتر برای افزایش تفاهم و ممانعت از ایجاد شکاف در ساختار سیاسی اقلیم کردستان را ضرورتی غیر قابل اجتناب عنوان کرد و افزود: هرگونه تنش میان گروهها وجریانهای سیاسی کرد موجب شکل گیری شکاف امنیتی در اقلیم و به حاشیه رفتن اصل مبارزه با تروریسم خواهد شد.
وی ضرورت تداوم همکاری و مشارکت میان اقلیم کردستان و دولت مرکزی عراق برای مدیریت بحرانهای امنیتی، سیاسی و اقتصادی را مورد تاکید قرار داد و اظهار داشت: روند مثبتی که با استقرار دولت آقای عبادی در مسیر حل و رفع اختلافات میان اقلیم کردستان و بغداد ایجاد گردید تاثیر قابل توجهی در ارتقاء همگرایی و وحدت میان مجموعه جریانات سیاسی در عراق داشته است.
نچیروان بارزانی نخست وزیر اقلیم کردستان عراق نیز در این دیدار با قدردانی از حمایتهای بی دریغ جمهوری اسلامی ایران از اقلیم کردستان گفت: مسئولین و مردم اقلیم هرگز خدمات و حمایتهای صادقانه برادران ایرانی خود را که در سخت ترین و بحرانی ترین شرایط در کنار مردم اقلیم کردستان بودند را فراموش نخواهند کرد.
وی با تاکید بر اراده خلل ناپذیر دولت اقلیم کردستان در مبارزه با تروریسم تکفیری و ارایه گزارشی از اقدامات انجام شده در این زمینه افزود: خوشبختانه شرایط امنیتی اقلیم کردستان در سایه اجرای برنامههای گستردهای که برای جلوگیری از نفوذ تروریستها اجرا گردیده بسیار مناسب است.
بارزانی در پایان سیاست دولت اقلیم برای گفتگو و مفاهمه با جریانات سیاسی کردی در اقلیم و همچنین حل مسالمت آمیز مشکلات با دولت مرکزی را مورد تاکید قرار داد و اظهار داشت: علی رغم مشکلات زیاد ناشی از حضور آوارگان عراقی و سوری و همچنین کاهش قیمت نفت که اثرات نا مناسبی را بدنبال داسته است روند توسعه اقتصادی و اجتماعی در اقلیم کردستان تداوم دارد.