رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تروریسم به تهدیدی بین‌المللی بدل شده، گفت برخی از کشورها رویکردی دلال مابانه در قبال این تهدید در پیش گرفته‌اند.

به گزارش مشرق، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی روز پنج‌شنبه گفت تهدید تروریسم امروز به مشکلی برای اغلب کشورهای جهان بدل شده است.

وی که در میزگرد اختتامیه نشست «باشگاه مباحثه والدای» و با حضور ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه صحبت می‌کرد، گفت: «سخن من در مورد منطقه‌ای است که از افغانستان و پاکستان آغاز می‌شود و منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا را شامل می‌شود.»

آقای لاریجانی افزود: «شباهت این کشورها بروز بحران و تهدید تروریسم است. تروریسم امروز به مسئله‌ای بین‌المللی بدل شده و بسیاری از کشورها با آن روبرو هستند، اما گرانیگاه اصلی آن به همین منطقه که مورد اشاره قرار گرفت بازمی‌گردد.»

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه به تشریح دلایل شکل‌گیری تهدید تروریسم اشاره کرد. وی در ابتدا گفت: «برخی از کشورها تصور می‌کردند که می‌توانند با به کارگیری این گروه‌ها، نفود خود را افزایش دهند. حتی برخی از کشورهای کوچک رویکردی دلال‌مابانه در قبال مسئله تروریسم در پیش گرفتند.»

وی ادامه داد: «در طول سال‌های گذشته در دیکتاتوری‌های وابسته به آمریکا، با رشد فکری و علمی نسل جدید، یک بیداری شکل گرفت. اکنون خواسته‌های این نسل دیگر غذا، مسکن و پوشاک نیست، بلکه عمدتا از جنس مشارکت سیاسی است. برخورد با این خواسته‌ها موجب زیرزمینی شدن این مقاومت و افتادن این افراد به تور تروریستی است.»

آقای لاریجانی افزود: «ایجاد اغتشاش و ناآرامی کشورها هم از دیگر عوامل جذب تروریسم است، به خصوص زمانی که مردم یک کشور احساس حقارت می‌کنند و خود را زیر چکمه‌های نیروهای نظامی خارجی می‌بینند.»

وی در بخش دیگری از این نشست گفت: «ما در طول سال‌های گذشته با یک جهش در مسئله تروریسم مواجه هستیم. به این معنی که تروریسمی که زمانی جنگ‌های چریکی در کوه‌های افغانستان بود، حالا به مبارزه با گروه‌های بدل شده است که از پشتوانه مالی و تسلیحاتی گسترده برخوردار هستند، تا جایی که گفته می‌شود حداقل تسلیحاتی که داعش در اختیار دارد، 30 میلیارد دلار است.»

آقای لاریجانی افزود: «موضوع دیگر این است که برخی کشورهای غربی تصور می‌کردند که می‌توانند استفاده خود را از تروریسم ببرند و زمانی که لازم شد به آن پایان دهند. اما تجربه نشان داده است که چنین امری امکان پذیر نبوده است. نه اشغال افغانستان و نه عراق به پایان تروریسم منجر نشد.»

وی ادامه داد: «مسئله دیگر این است که برخی از کشورها تشخیصی نادرست از مسئله تروریسم دارند، مثلا آمریکا مدتی است که عنوان می‌کند که قصد دارد یک معارضه میانه‌رو تربیت کند. به همین بهانه این کشور چند صد نفر را آموزش داده و تجهیز کرد، اما نهایتا همانطور که فرمانده نظامی آمریکا در کنگره گفت، اغلب این افراد با تجهیزاتشان به گروه‌های تروریستی پیوستند و از آن‌ها تنها 4، 5 نفر باقی ماند.»

لاریجانی افزود: «آیا این به این معنی است که آمریکا در شناسایی افراد میانه‌رو خوب عمل نکرده یا اینکه کشورهایی تلاش کرده‌اند تا افراد افراطی را به عنوان معارضه میانه رو جا بزنند؟ آمریکا که توان شناسایی افراد میانه‌رو را ندارد، چطور می‌خواهد مسئله سوریه را حل و فصل کند. اگر اینطور باشد، آمریکا مدتی دیگر تمام سوریه را تحویل تروریست‌ها می‌دهد و بعد می‌گوید که اشتباه کردیم، دقیقا مانند آنچه در لیبی اتفاق افتاد.»

رئیس مجلس ادامه داد: «این گروه‌ها منابع زیادی نیز از کشورها دریافت می‌کنند، لذا مبارزه با این جریان نمی‌تواند امری مقطعی و تاکتیکی در نظر گرفته شود. ما نیازمند پیوندهای دراز مدت و استراتژیک هستیم تا کشورهای مسئولیت پذیر اعتماد به یکدیگر را در بازه زمانی طولانی تجربه کنند و آن را عمق بخشند.»

در نشست امسال والدای بیش از 130 نماینده از روسیه و 30 کشور دیگر جهان حضور داشتند و در مورد تحولات بین‌المللی و نقش روسیه در جهان صحبت کردند. تمرکز اصلی نشست امسال اوضاع خاورمیانه و تهدید تروریسم است.

باشگاه مباحثه والدای در سال 2004 راه‌اندازی شد و از آن سال همه‌ساله نشست‌هایی را با شرکت اندیشمندان و مقامات بین‌المللی برگزار می‌کند.




منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس