کد خبر 487255
تاریخ انتشار: ۵ آبان ۱۳۹۴ - ۱۶:۳۹

رئیس سندیکای صنعت برق از آغاز دور جدید رقابت شرکت‌های ایرانی و ترکیه در بازار برق عراق برای صادرات انواع کالا، خدمات فنی و مهندسی در دوران پساتحریم خبر داد.

به گزارش مشرق، علیرضا کلاهی امروز در نشست خبری با اشاره به برنامه‌ریزی ایران به منظور افزایش صادرات کالا و تجهیزات صنعت برق به کشورهای همسایه، گفت: برای نخستین بار ایران به دانش فنی تولید نسل جدید کابل‌های فشار قوی برق دست یافته است.

رئیس سندیکای صنعت برق ایران با اعلام اینکه برای اولین بار تولید انواع کابل‌های فشار قوی برق با ظرفیت ۶۳ تا ۴۰۰ کیلوولت توسط متخصصان در داخل کشور آغاز شده است، تصریح کرد: تولید این نسل جدید از کابل‌های انتقال برق دارای مزیت‌های شیمیایی و عملیاتی متعددی همچون عدم خردگی در صورت دفن در زیر زمین و مقاومت بالا در برابر تغییرات حرارتی و شیمیایی در داخل خاک است.

این مقام مسئول با تاکید بر اینکه با دستیابی به تولید فناوری این نسل جدید از کابل‌های انتقال برق دیگر نیاز به حفر تونل‌های زیرزمینی و انجام سرمایه‌گذاری‌های کلان به منظور انتقال برق در نقاط مختلف کشور وجود ندارد، اظهار داشت: تا پیش از طراحی و تولید این کابل‌های جدید برق، نمونه‌های مشابه از کشورهای ژاپن و کره جنوبی وارد ایران می‌شد که پیش‌بینی می‌شود با بومی‌سازی دانش فنی این کالاهای برقی تا ۲۰ درصد در هزینه‌های ارزی ناشی از واردات آنها صرفه‌جویی حاصل شود.

وی از کشورهای آسیای میانه، مرکزی و حوزه قفقاز به ویژه ترکمنستان به عنوان مهمترین بازار صادراتی کابل‌های جدید برق تولید شده در ایران یاد کرد و افزود: در شرایط فعلی شرکت‌های ایرانی موفق به صادرات و ارائه خدمات فنی و مهندسی، صنایع برق و انرژی در کشورهای مختلف جهان به ویژه کشورهای همسایه شده‌اند به طوری که هم‌اکنون حدود ۸۰ درصد از حجم و ارزش صادرات خدمات فنی و مهندسی مربوط به صنعت برق و انرژی است.

کلاهی از بازار عراق به عنوان یک بازار استراتژیک به منظور صادرات انواع کالا و تجهیزات صنعت برق عنوان کرد و یادآور شد: به عنوان نمونه ارزش بازار سیم و کابل برق عراق حدود ۹۰۰ میلیون دلار برآورد می‌شود که‌ هم‌اکنون ایران در کنار ترکیه از مهمترین کشورهای صادرکننده کابل‌های فشار قوی برق به عراق است.

وی با اشاره به آغاز دور جدید رقابت سازندگان ایرانی و ترکیه به منظور صادرات کالا و تجهیزات برقی به ویژه انواع کابل به عراق، بیان کرد: با توجه به احتمال لغو تحریم‌ها، پیش‌بینی می‌شود حجم صادرات کالاها و انواع کابل برق ایرانی به عراق در دوران پساتحریم با افزایش قابل توجهی همراه شود.

این مقام مسئول با یادآوری اینکه هم‌اکنون ایران از مزیت‌های متعددی همچون موقعیت ممتاز جغرافیایی، نزدیکی به بازارهای بزرگ مصرف، منابع طبیعی ارزان همچون مس، آلومینیوم و صنعت پتروشیمی و نیروی انسانی متخصص به منظور تبدیل به هاب برقی منطقه خاورمیانه برخوردار است، اظهارداشت: در دوران پساتحریم پیش‌بینی می‌شود با مشارکت و افزایش سرمایه‌گذاری شرکت‌های خارجی و ایرانی، کشور به هاب تولید تجهیزات و کالاهای برقی در منطقه خاورمیانه تبدیل شود.

رئیس هیات مدیره سندیکای صنعت برق با بیان اینکه هم‌اکنون بازار فروش مس تا حدودی ساماندهی شده است، تاکید کرد: ایران ۵ درصد ذخایر مس جهان را در اختیار دارد و در صورت ساماندهی قیمت‌ها و عرضه و تقاضا می‌تواند حرف‌های بیشتری در بازار جهانی کابل برق داشته باشد.

کلاهی با اشاره به پیش‌بینی جهش ۱۰ درصدی رشد و مصرف برق ایران در دوران پساتحریم، خاطرنشان کرد: قطعاً با کسری حدود ۴۸ هزار میلیارد تومانی مالی در صنعت برق و افزایش سرمایه‌گذاری‌های خارجی می‌توان نسبت به مدیریت جهش مصرف برق در دوران لغو تحریم‌ها اقدام کرد.

وی در پایان با تاکید بر اینکه ایران از ظرفیت و پتانسیل صادرات سالانه ۱۵ میلیارد دلار کالا و تجهیزات، خدمات فنی و مهندسی در صنعت برق برخوردار است، خاطرنشان کرد: هم‌اکنون شرکت‌های ایرانی در کشورهای مختلف جهان همچون ونزوئلا، ترکمنستان، جمهوری آذربایجان، عراق، سوریه، سریلانکا، قبرس، ارمنستان، پاکستان و عربستان طرح‌های مختلف برقی را طراحی و اجرا می‌کند.

منبع: مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس