وی تصریح کرد: «قرار نیست بعد از لغو تحریمها در روز اجرا، روابط اقتصادی بین ایران و آمریکا به طور چشمگیری افزایش یابد زیرا تحریمهای غیرهستهای برجای خود باقی میماند و لغو نمیشود».
سخنگوی فارسی زبان وزارت خارجه آمریکا در پاسخ به این سوال که «آیا شرکتهای آمریکایی اجازه ورود به بازار نفت و گاز ایران را خواهند داشت یا اینکه طبق قوانین داخلی برای ورود به بازار ایران با موانعی روبرو هستند؟»، گفت: «بنا بر قوانین، شرکتهای انرژی آمریکا هنوز اجازه ورود به بازار نفت و گاز ایران را ندارند. با اینحال، تحریمهای اتحادیه اروپا و شورای امنیت سازمان ملل لغو خواهد شد به همین دلیل اقتصاد ایران میتواند تعامل بیشتری با اقتصاد جهان داشته باشد».
اتحادیه اروپا در تاریخ 18 اکتبر (26 مهرماه) یک چارچوب قانونی برای رفع تحریمهای ایران بر اساس برنامه جامع اقدام مشترک به تصویب درآورد.
در عین حال «باراک اوباما» رئیسجمهور آمریکا نیز دستور رفع تحریمها در روز اجرای توافق هستهای ایران و 1+5 را صادر کرد.
آلن ایر تصریح کرد که 10 یا 11 روز پیش، «روز تصویب» بود که دو طرف مذاکرهکننده گامهایی را برای آماده شدن به منظور اجرای برنامه جامع اقدام مشترک (JCPOA) آغاز کردند.
وی درباره آن روز گفت: «در آن روز، کاخ سفید تمامی اقدامات لازم برای تحقق تعهدات آمریکا و اجرای موثر و سریع توافق هستهای در روز اجرای توافق را اعلام کرد بعلاوه آژانس تأیید کرد که در 15 اکتبر، ایران گامهای لازم نقشه راه درباره موضوعاتی که مربوط به نگرانیهای گذشته (در خصوص برنامه هستهای ایران) میشود را تکمیل کرده است و ایران به آژانس اعلام کرده است که به صورت موقت و داوطلبانه پروتکل الحاقی را اجرا میکند و همچنین برای روز اجرا آماده میشود و هماکنون تمامی گامهای ضروری مطرح شده در برنامه جامع اقدام مشترک برای مهار برنامه هستهای خود و تضمین دادن از اینکه برنامه هستهای کاملاً صلحآمیز را پیش میبرد را آغاز کرده است».
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا درباره چشمانداز آتی توافق هستهای گفت: «آینده توافق هستهای قابل مشاهده نیست اما میتوان آینده توافق را ساخت. اگر تمامی طرفین به سختی تلاش کنند تا تعهدات خود را به صورت کامل اجرا کنند، چشمانداز توافق خوب خواهد بود وگرنه همه ما شکست میخوریم بنابراین نباید از هیچ تلاشی مضایقه کنیم و باید به صورت کامل به توافق هستهای متعهد باشیم».
آلن ایر درباره «جیسون رضاییان» روزنامهنگار واشنگتن پست و زندانیان آمریکایی در ایران گفت: «همانطور که مقامات آمریکایی به طور دائم گفتهاند، ما از دولت ایران میخواهیم که هرچه سریعتر سعید عابدینی، امیر حکمتی و جیسون رضاییان را آزاد کند و با ما برای پیدا کردن رابرت لوینسون همکاری کنند تا اینکه بتوانند نزد خانوادههای خود بازگردند».
وی ادامه داد: «ما همیشه موضوع شهروندان دستگیر شده و ناپدید شده آمریکایی را در زمان دیدار با مقامات ایرانی مطرح کردیم و همچنان در هر فرصت ممکن و تا زمانیکه این افراد به خانههای خود بازگردند، این موضوع را با مقامات ایرانی مطرح میکنیم.»
ایر تأکید کرد: «هماکنون مقامات ایرانی مدتها است که اظهاراتی را درباره ایرانیهای زندانی شده در آمریکا مطرح کردهاند و اخیراً ایده تبادل زندانی را مطرح کردهاند اما آنچه میتوانم بگویم این است که ما معتقدیم که شهروندان ما باید مستقل از هر موضوعی به آمریکا بازگردند و همچنان از ایران میخواهیم که هرچه زودتر آنها را آزاد کند تا بتوانند نزد خانوادههایشان بازگردند».
سخنگوی فارسی زبان وزارت خارجه آمریکا تأکید کرد که تا زمانیکه این شهروندان آمریکایی نزد خانوادههایشان بازنگردند، آسوده نخواهند نشست.
آمریکا که تاکنون چندین ایرانی را تنها به بهانه دور زدن تحریمها بازداشت کرده، مدتهاست که خواستار آزادی چند نفری است که اتباع دوگانه دارند و در ایران با اتهامات امنیتی از جمله جاسوسی مواجه شدهاند.
دو هفته قبل دادگاهی در ایالت «کانکتیکات» آمریکا شهروند دارای تابعیت دوگانه ایرانی - آمریکایی را با ادعای انتقال اطلاعات حساس نظامی به ایران به 8 سال زندان محکوم کرد.
«مظفر خزاعی»، که پیشتر به عنوان مهندس در یکی از
شرکتهای پیمانکار دفاعی آمریکا به نام «پرات و ویتنی» کار میکرد، ژانویه
سال 2014، به اتهام همراه داشتن اطلاعات نظامی حساس درباره موتور
جنگندههای اف35 و اف22، هنگام خروج از آمریکا دستگیر شد.