بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و وزارت صنعت، معدن و تجارت با صدور اطلاعیه مشترکی آغاز اجرای طرح خرید کالای ایرانی را اعلام کردند.

به گزارش مشرق، متن کامل این اطلاعیه به شرح ذیل است:

شورای پول و اعتبار در یک‌هزار و دویست و هشتمین جلسة مورخ 28/7/1394، در راستای تحقق اهداف دولت تدبیر و امید، برای ایجاد تحرک در اقتصاد، حمایت از تولیدکنندگان داخلی و ایجاد فضای رقابتی بین آنها در فروش محصولات داخلی، اعطای تسهیلات به بنگاه‌های تولیدی و خودرو‌سازان و سازندگان ماشین‌آلات کشاورزی رااز طریق تسهیلات خرید دین و مرابحه به شرح زیر مصوب نمود. بر این اساس و پس از برنامه ریزی ها و هماهنگی های انجام شده در دستگاه های اجرایی و بانک مرکزی، آغاز اجرای طرح را اعلام می نماید:

الف - اجازه خرید اسناد تجاری ارایه شده (توسط شرکت خودروساز) ناشی از فروش ‌مدت‌دار خودروی تولید داخل و ماشین آلات کشاورزی (کمباین و تراکتور)


در این طرح، بانک عامل اسناد تجاری ناشی از فروش خودرو و ماشین آلات کشاورزی را تا سقف 250 میلیون ریال و حداکثر تا 80 درصد بهای فروش هر دستگاه در قالب عقد خرید دین با نرخ 16 درصد خریداری می‌کند. منابع مورد نیاز این طرح توسط بانک ‌مرکزی با نرخ سالانه 14 درصد برای بانک‌های عامل تامین می‌شود.

در این شیوه متقاضیان می‌توانند از تاریخ هجدهم آبان 1394 با مراجعه مستقیم به نمایندگی‌های مجاز نسبت به خرید دستگاه موردنظر اقدام کرده و بخشی از بهای دستگاه را به صورت نقد و مابقی را حداکثر تا 250 میلیون ریال (که بیش از 80 درصد بهای آن نباشد) در قبال ارایه اسناد تجاری ( اقساط حداکثر 84 ماه با احتساب سالانه 16درصد به صورت چک یا سفته) به نمایندگی مجاز پرداخت نمایند. در ادامه، خودروساز اسناد تجاری دریافتی از مشتریان را ظهر‌نویسی نموده و به بانک های عامل ارایه می‌کند. بانک‌های عامل اسناد تجاری ارایه شده از سوی خودروساز را که سررسید آنها کمتر از چهار سال باشد، با نرخ 16 درصد خریداری نموده و مبلغ موردنظر را به حساب خودروساز واریز می‌کنند.

فهرست نمایندگی‌های مجاز و خودروها و ماشین‌آلات مشمول طرح از تاریخ هجدهم آبان 1394 در تارگاه دولت (www.dolat.ir)، بانک مرکزی (www.cbi.ir) و وزارت صنعت، معدن و تجارت (www.mimt.gov.ir) اعلام می‌شود.

در طرح مزبور خرید خودروها و ماشین‌آلات کشاورزی (کمباین و تراکتور) با اقساط حداکثر هفت ساله امکان پذیر است.

بر اساس برنامه‌ریزی انجام شده، ضرورتی به مراجعه یا حضور متقاضیان خرید خودرو و ماشین‌آلات کشاورزی در شعب بانک‌ها نبوده و برای انجام خرید مورد نظر صرفاً مراجعه به نمایندگی‌های مجاز کافی است.

ب - اعطای تسهیلات به بنگاه‌های تولیدی از طریق تسهیلات خرید دین (خرید اسناد مدت‌دار ناشی از فروش اقساطی کالا)


در این طرح، بانک‌ها اسناد ناشی از فروش اقساطی کالاهای واسطه‌ای را با سررسید حداکثر یک سال و نرخ سود سالانه 16 درصد خریداری می‌کنند. منابع مورد نیاز این طرح توسط بانک‌مرکزی با نرخ سالانه 14 درصد برای بانک‌های عامل تامین می‌شود.

درخصوص فروش مدت‌دار کالاهای واسطه‌ای، متقاضیان با مراجعه به تولیدکنندگان منتخب، نسبت به خرید کالای مشمول طرح مورد نظر به صورت مدت‌دار با ارایه اسناد تجاری (چک یا سفته) اقدام می‌کنند. فهرست تولیدکنندگان منتخب و کالاهای مشمول طرح در تارگاه دولت (www.dolat.ir)، بانک مرکزی (www.cbi.ir) و وزارت صنعت، معدن و تجارت (www.mimt.gov.ir) اعلام می‌شود. در ادامه بانک‌های عامل، اسناد تجاری ارایه شده از سوی تولیدکنندگان را با نرخ 16 درصد خریداری و مبلغ موردنظر را به حساب تولیدکننده واریز می‌کنند.

بر اساس برنامه‌ریزی انجام شده، ضرورتی به مراجعه یا حضور خریداران کالاهای واسطه‌ای در شعب بانک‌ها نبوده و برای انجام خرید مورد نظر صرفاً مراجعه به نمایندگی‌های مجاز کافی است.

ج- اعطای تسهیلات خرید کالاهای مصرفی بادوام ایرانی منتخب از طریق صدور کارت خرید کالای ایرانی


کارت خرید کالای ایرانی، ابزاری اعتباری است که توسط بانک های کشور برای عموم مردم که درآمد مشخص و ثابتی دارند، صادر شده و دارنده آن می تواند تا سقف تعیین شده که متناسب با درآمد ماهیانه و حداکثر معادل یکصد میلیون ریال خواهد بود، کالاهایی را که فهرست آنها توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت تعیین شده است، خریداری کند. فهرست کالاهای قابل خریداری در این طرح نیز ازطریق تارگاه دولت (www.dolat.ir)، شاپرک (www.shaparak.com) و وزارت صنعت، معدن و تجارت (www.mimt.gov.ir) در اختیار عموم قرار می‌گیرد در مراحل بعدی و به تدریج متناسب با اعلام آمادگی دستگاه های اجرایی و یا کارفرمایان ذیربط، این طرح گستردگی بیشتری پیدا خواهد کرد. شرایط و نحوه عمل و فهرست کالاها متناسب با شرایط تولید در کشور، متنوع و متغیر خواهد بود و به تدریج اطلاع رسانی خواهد شد.

در فاز اول اجرای طرح، حسب تقاضای امور اداری دستگاه‌ها، شرکت‌ها و صندوق‌های بازنشستگی از بانک های عامل پرداخت حقوق کارکنان، فرم‌هایی در اختیار آنان قرار می گیرد که به کارکنان و مستمری بگیرانی که مایل به دریافت کارت خرید کالای ایرانی هستند، ارائه شود. پس از تکمیل و ارسال فرم‌های درخواست متقاضیان توسط دستگاه‌ها، شرکت‌ها و صندوق‌های بازنشستگی، بانک‌های عامل کارت‌ها را صادر کرده و از طریق دستگاه‌های مربوطه در اختیار متقاضیان قرار می‌دهند. کارت‌ها از زمان تحویل به متقاضیان، قابلیت خرید در مراکز فروش حضوری و اینترنتی مشخص شده را خواهد داشت. برای دارندگان کارت در هر ماه شمسی و متناسب با زمان صدور کارت، صورتحسابی از طریق پیامک ارسال می‌شود که شامل ریز اقلام خرید در هر دوره به علاوه مجموع تسهیلات اعطایی قبلی است. مشتریان می‌توانند با اطلاعات پیامک فوق، نسبت به بازپرداخت اقساط تسهیلات خود همانند سایر قبوض خدماتی اقدام کنند.

در مراحل بعدی طرح، امکان درخواست کارت خرید کالای ایرانی برای عموم مردم به صورت انفرادی از طریق مراجعه به شعب بانک‌ها و موسسات اعتباری وجود خواهد داشت.

در این طرح، برای هر شهروند ایرانی حداکثر می‌تواند یک کارت خرید کالای ایرانی صادر شود.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 11
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 11
  • عمار ۱۹:۳۳ - ۱۳۹۴/۰۸/۱۵
    0 0
    آزموده را آزمودن خطاست .....این کارتها حتی درزمان دولت قبل به ما کارمندان دادند والآن به عنوان یادگاری دارم ولی عملا بی فایده است چون همین الآن بنده چندین کالا از یک مغازه دار خریدم وماهیانه مبلغی به او می دهم البته با دادن چند فقره چک .من نمی دانم این همه سر وصدا برای چیست ؟؟؟؟؟؟؟
  • ۲۰:۳۳ - ۱۳۹۴/۰۸/۱۵
    0 0
    شرایط رو برای بخش کشاورزی هر چه راحت تر و بهتر باید دولت آماده کنه بخش کشاورزی فوق العاده سنتیه و بخش اعظم محصولات داره اسراف میشه
  • ۲۱:۴۸ - ۱۳۹۴/۰۸/۱۵
    0 0
    ای بابا، وام به چه کار آید؟
  • بنده خدا ۲۲:۳۶ - ۱۳۹۴/۰۸/۱۵
    0 0
    پناه بر خدا
  • ارشاد ۲۲:۵۵ - ۱۳۹۴/۰۸/۱۵
    0 0
    به نظرم این طرح ها اصلا کار ساز نیست . پولی تو دست مردم عادی جامعه نیست یا اگر کمی هم هست داره صرف هزینه های برق و اب و گاز و شهریه دانشگاه و... به دولت داده میشه . با این کار میخوان ملت بیچاره رو گیج کنند و کاملا دستش رو خالی کنن . مشتری بانک نره و نمیدونه چقدر وام گرفته و قسطش چقدره ؟ هرچه گفتن بگه چشم . مثل ماشین خریدن امروزی ما که ثبت نام میکردن برای خرید خودرو در حالیکه مشتری نه از قیمت خودرو خبر داره نه تحویل . دولت باید ابتدا وضع مالی حقوق بگیران رو خوب کنه بعد بگه حالا برید خرید . وقتی پولی نیست چه نقدی چه قسطی فرقش چیه ؟ میخوان با این چک و سفته دادن ها زندان ها رو پر کنند .
  • ناشناس ۰۸:۳۷ - ۱۳۹۴/۰۸/۱۶
    0 0
    وقتی پولی تو دست نیست آخه چطور قسط بدیم؟ با این درآمد بخور نمیر و آزاد شدن هر روز قیمتها و قطع شدن تدریجی یارانه ها، آخه طرف واسه چی خودشو تو دردسر بندازه و رو هوا خرید کنه؟
  • کیوان ۱۴:۰۴ - ۱۳۹۴/۰۸/۱۶
    0 0
    سلام . اگه کسی که میتونست ماهی 600 بده خوب میره به بازاری میداد و کالاشو هم بر میداشت بازاری که از خداشه سود هم نمیگیره . موضوع رو میپیچونن به خدا .
  • بهزاد ۰۸:۵۲ - ۱۳۹۴/۰۸/۱۷
    0 0
    خیلی جالبه برای یک ماشین با این کیفیت 25 میلیون وام میدن برای یک جوان موقع ازدواج تو این اوضاع جامعه 5 میلیون خیلی جالبه چ با ارزش تشریف داریم
  • پسر خوب ۲۰:۲۶ - ۱۳۹۴/۰۸/۱۷
    0 0
    پولم کجا بود ماهی خدا تومن قسط و سود و دیرکرد بدم بابا دست از طمع به جیب فقیر فقرایی مثل من بردارید ماشین حسابتو بردار ببین ماشینی که ده میلیون نمی ارزه درمیاد چهل و هفت میلیون بابا دست از وسوسه فقرا به اسم تسهیلات بردارید
  • alireza ۰۰:۵۷ - ۱۳۹۴/۰۸/۱۸
    0 0
    چرا خرید کالای ایرانی و حمایت از تولید به خودرو ساز اختصاص پیدا کرد ... جواب چون سود کلانی برای آقایون به اصطلاح دولت در بر دارد و مردم بیچاره را سوار بر چارچرخ راهی قبرستان می کنند الفاتحه
  • ۰۰:۴۵ - ۱۳۹۴/۰۸/۱۹
    0 0
    واقعا خجالت داره به جایی اینکه ارزان کنی تا مردم بخرن ده برابرش کردی

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس