مقامات اطلاعاتي خاورميانه و انگليس در گفتگو با فايننشال تايمز اعلام کردند مدارکي قانع کننده مبني بر تروريستي بودن اين حادثه وجود دارد؛ اما پرسش هاي بسياري در خصوص سکوت آمريکا درباره اين مسئله نيز مطرح شده است. انگليس نخستين کشوري بود که پروازهايش را بر فراز سينا به حالت تعليق درآورد. بر اساس شواهد دولت انگليس، سيگنال هاي حساسي از مکالمات گروه تروريستي داعش درباره اين حمله شنيده شده است. گفته مي شود اين اقدام انگليس و گردآوري اطلاعات در خصوص علت سقوط هواپيما، بي دليل نيست. حدود 20 هزار نفر از شهروندان انگليس در حال حاضر براي تعطيلات به استراحتگاه هاي حوالي درياي سرخ سفر کرده اند. اين افراد مي توانند هدف اصلي گروه هاي تروريستي قرار گيرند.
انگليس حتي يک تيم نظامي به فرودگاه اعزام کرد تا همه پروازهاي ورودي به انگليس را نظارت کند. قرار است يک تيم عملياتي نيز به مصر اعزام شود تا گروه هاي وابسته به داعش در سيناي مصر و ليبي را به دقت موشکافي کند.
اين شايعات که ممکن است گروه تروريستي داعش در شبه جزيره سينا عامل سقوط هواپيماي سوري باشد، نگراني هاي زيادي را بر انگيخته است. اگر اين مسئله اثبات شود، بايد از قابليت ها و آرمان هاي اين گروه تروريستي نگران شد. در نتيجه بايد گروه داعش را دو سازمان در نظر گرفت. سازماني که بخشهايي از اراضي سوريه و عراق را کنترل مي کند و سازماني که رسانه هاي اجتماعي را زير نظر دارد و توجه رسانه ها را به خود جلب کرده است.
در ماه هاي گذشته، ارزيابي سازمانهاي اطلاعاتي غربي از گروه تروريستي داعش نيز تغيير کرده است. گروه تروريستي داعش در عراق و سوريه توانسته نفوذ خود را در اين مناطق افزايش دهد. گفته مي شود بقاي داعش و موفقيت اين گروه تروريستي در انجام عمليات، به شايعات مرتبط با آن در رسانه ها بستگي دارد.
شنبه هفته گذشته بر اثر سقوط يک هواپيماي روسي در شبه جزيره سينا، تمامي 224 سرنشين آن جان خود را از دست دادند. گروه تروريستي داعش مدعي شده است به دليل حملات هوايي اخير روسيه در سوريه، اين حمله مرگبار را طرح ريزي کرده است.