نتیجه توافق هسته ای، مذاکره با حکومتی است که به یک قدرت جهانی تبدیل شده و هژمونی منطقه ای دارد... رفته رفته این روند موجب خروج آمریکا از خاورمیانه خواهد شد.

به گزارش مشرق، این روزها که با عنوان "پسابرجام" از آن یاد می شود، هر دو طرف مذاکره و توافق کننده در حال تکاپو برای استفاده از فضای ایجاد شده هستند و در این میان غرب برای ورود به بازار ایران، خیز بلندی برداشته است، اما نگاه به تحلیل ناظران مستقل، حکایت از موضوعی فراتر از تجارت با ایران را نمایان می سازد. تلاش برخی برندهای آمریکایی مانند مک دونالد، کی اف سی و شرکت هایی مانند سفورا حکایت از تشدید مصرف گرایی و ورود فرهنگ غرب به ایران در سایه توافق دارد، اگرچه برخی تحلیل ها در این خصوص چیز دیگری می گوید.

پایگاه آمریکایی "بیزینس اینسایدر (Businessinsider) در مطلبی با عنوان "سیاست مک دونالدی در ایران، مخالفان بعد از توافق هسته ای قدرتمندتر شده اند" نوشت: «پیش فرض این بود که توافق هسته ای منجر به گشاده رویی ایران در استقبال از غرب شود و این رویه بتواند از نفوذ زیاد منتقدان دولت در ایران بکاهد و امضای توافق هسته ای بتواند دروازه های این کشور را به سوی تجارت خارجی مخصوصا با آمریکا باز کند؛ اما با گذشت چند ماه از امضای توافق، اکنون به نظر می رسد که این تغییرات شدنی نیست و ناظران و کارشناسان نیز همین باور را دارند.»

بیزینس اینسایدر در ادامه مطلب نوشت: «گزارش ها در مورد افزایش سیاست و شعارهای ضدآمریکایی این سوال را در ذهن بوجود می آورد که چرا توافق هسته ای تاثیر کمی را در معتدل کردن تندروهای ایران داشته و روابط آمریکا و ایران بهتر نشده است. همچنان شعار مرگ بر آمریکا در ایران، محبوب بسیاری است، و این در حالی است که حتی رهبر ایران نیز با شرایطی از توافق هسته ای ایران حمایت کرده است.»

این وب سایت آمریکایی با اشاره به بازداشت عوامل رسانه های بیگانه در ایران افزود: «دستگیری آمریکایی ها در ایران ادامه دارد و این کشور از نظر نظامی نیز در حال قدرت نمایی است وهرچند وقت یکبار، آزمایش موشک بالستیک خود را به رخ قدرت های جهان می کشد.

"مهدی خلجی" یکی از تحلیل گران حاضر در آمریکا در موسسه واشنگتن در مورد سیاست های شرق به وال استریت ژورنال می گوید: «این روند آغازی بر پایان روحانی است. زیرا چیزی که از ایران پیداست، ادامه یافتن سیاست های قبلی در قبال غرب است. البته باید گفت روحانی برخلاف رئیس جمهور سابق ایران در مورد جلوگیری از ایجاد تنش با غرب بسیار محتاطانه عمل کرده است، اما وی نتوانسته در داخل کشور کار مهمی انجام دهد و از افزایش تنش ها بکاهد. باید گفت توافق برجام بجای اینکه باعث قدرتمندتر شدن حزب اعتدال در ایران شود، مخالفان را قدرتمندتر کرده است.»

بیزینس اینسایدر در ادامه افزود: «نگرانی واشنگتن این است که چه کسی در ایران، برنامه هسته ای را کنترل می کند. آمریکایی ها بر این باورند در صورتی که سپاه پاسداران در برنامه هسته ای نفوذ داشته باشد، نمی توان در مورد انجام بندهای توافق هسته ای مطمئن بود.

اوباما پیش از این پذیرفته بود که توافق با ایران ایجاب می کند که باید با تندروهای ایران نیز وارد مذاکره و سازش شد، حتی بدین منظور اوباما در زمان احمدی نژاد نیز قدمهایی در خصوص توافق هسته ای با ایران برداشته بود.»

این وب سایت آمریکایی اضافه می کند: «در حقیقت نتیجه توافق هسته ای، مذاکره با حکومتی است که به یک قدرت جهانی تبدیل شده است و هژمونی منطقه ای دارد، اما به نظر نمی رسد که در حال حاضر بتواند در مقابل آمریکا اقدامی انجام دهد، اما رفته رفته این روند موجب خروج آمریکا از خاورمیانه خواهد شد.

در حقیقت توافق هسته ای باعث برداشته شدن تحریم های ایران شده و این در نهایت به قدرتمندتر شدن این کشور کمک خواهد کرد.»

بیزینس اینسایدر در پایان افزود: «اوباما دائما برای نجات و اجرایی شدن توافق هسته ای می گوید که حزب اعتدال در ایران به زودی قدرتمند خواهد شد، اما باید گفت ایرانی ها از برنامه هسته ای خود عقب نمی نشینند و سیاست های ضدآمریکایی خود را مصمم تر ادامه می دهند و شعارهای مرگ بر آمریکا همچنان در ایران شنیده خواهد شد.»
منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس