به گزارش مشرق، فریدون جیرانی کارگردان سینما و تلویزیون، با اشاره اجرای تاک شو های مختلف در تلویزیون گفت: هر تاک شویی بر اساس سلیقه آدم هایی است که آن را اجرا می کنند و اشتباه بزرگ تلویزیون این است که فکر می کند می تواند تاک شو ها را از بالا و به وسیله اتاق فکر کنترل کند که این روش بسیار غلط است.
وی ادامه داد: بارها این مساله را به مدیران تلویزیونی اعلام کرده ام که تاک شو نباید کنترل شود. تاک شو به این معنا است که کسی که برنامه را اجرا می کند، چگونه درباره سینما یا هر موضوعی که تاک شو براساس آن شکل گرفته می اندیشد.
کارگردان فیلم سینمایی «قرمز» توضیح داد: باز هم تاکید می کنم که اشتباه تلویزیون در برنامه هایی مانند «هفت» این است که می تواند از طریق اتاق فکر یک نظارت دقیق نسبت به این برنامه ها داشته باشد، در حالی که تاک شو یعنی سلیقه فردی که برنامه اجرا می کند و این سلیقه همان فرد است که برنامه را جلو می برد.
وی بیان کرد: در اجرای برنامه «هفت» من یک جور سلیقه داشتم، گبرلو هم یک جور سلیقه داشت، اما این را هم باور دارم که سلیقه های ما تحت تاثیر فشارهای بیرونی هم بود. زمان حضور من در «هفت» اتاق فکری وجود داشت و ما بعدها تلاش کردیم که این اتاق فکر را دور بزنیم و در نهایت موفق به این کار شدیم. در همین راستا تلویزیون باید بداند سلیقه کسی که می خواهد اجرای تاک شوی مانند «هفت» را برعهده بگیرد، چیست.
جیرانی گفت: تلویزیون باید سعه صدر داشته باشد تا مجری خوب خود را به دلیل اشتباهی که صورت گرفته است ممنوع الکار نکند، اگر قرار باشد مجری نتواند تاک شوی خود را اجرا کند برای چه اجرای آن برنامه را قبول می کند. تلویزیون باید آزادی عمل مجری در تاک شو را قبول کند که البته این طور به نظر می آید که در مورد اجرای بهروز افخمی چنین مساله و آزادی عملی مورد قبول تلویزیون قرار گرفته است. البته امیدوارم در چنین شرایطی نوع سلیقه و نگاه افخمی بتواند در آینده «هفت» را دگرگون کند.
جیرانی در پایان گفت: در تمام دنیا تلویزیون ها برای مخاطبان مختلف برنامه تولید می کنند و هر کانال مختص نمایش برنامه های خاصی است، به عنوان مثال کانال های خصوصی گاهی تنها برای نمایش فیلم های مستند، یا فیلم های هنری و یا شبکه ای با موضوع زنان است. در ایران نیز چنین شبکه هایی وجود دارد اما همه این ها از یک صافی می گذرد.