به گزارش مشرق، در حالی که شانزدهمین سال پیاپی بروز خشکسالی در ایران را سپری می کنیم، هنوز برخی از سیاست های اعمالی در بخش آب اصلاح نشده اند.
برخی رویکردهای مصرف آب کشور به گونه ای است که حتی در کشورهای پرباران نیز چنین رفتار نمی شود. در هیچ کشور اروپای مرکزی که بیشترین بارش ها را در طول سال دارند هیچ گاه مصرف آب مجانی نداریم اما در ایران نیمی از مصرف آب کشور کاملاً مجانی است.
در طول سال حدود 95 میلیارد مترمکعب آب در ایران مصرف می شود که 55 میلیارد مترمکعب آن از منابع زیرزمینی برداشت می شود. برداشت از منابع زیرزمینی آب به صورت مجاز و غیرمجاز صورت می گیرد. برداشت های غیرمجاز که از نام آن پیداست کاملا رایگان و خلاف قانون است. برداشت های مجاز نیز با تعیین حق آبه و با صدور پروانه بهره برداری صورت می گیرد اما هزینه ای بابت مصرف آب پرداخت نمی شود.
آب در دسترس ایران، سال به سال در حال کاهش است، به طوری که به گفته سید علی چاوشیان، مدیر مرکز منطقهای مدیریت آب شهری یونسکو، طبق بررسی های انجام شده تا سال 2020 میلادی سرانه آب هر ایرانی به یک چهارم سرانه آب هر نفر در دیگر نقاط دنیا خواهد رسید؛ یعنی میزان آب در دسترس ما در ایران به طور مستمر در حال کاهش است. با این وجود، مصرف بی محابا و رایگان بیش از نیمی از آب در دسترس کشور در طول سال، امری عجیب و قابل تأمل است.