کد خبر 497576
تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۳۹۴ - ۱۵:۵۸

درصورتیکه رئیس جمهور آمریکا لایحه مجاز بودن استخراج از سیارکها را امضا کند، شرکتهای فعال در این عرصه صاحب تمام عیار هر آنچه به دست می آورند خواهند بود.

به گزارش مشرق، بر اساس معاهدات بین المللی، هیچ کشوری اجازه ندارد که مواردی نظیر اقمار سیارات یا سیارکها را در اختیار خود قرار دهد. اما تاکنون درباره «شرکت» (Company) صحبتی به میان نیامده است.

اکنون اتفاق بی سابقه ای در تاریخ در حال روی دادن است. بر اساس یک لایحه جدید در آمریکا شرکتهای فعال در زمینه اکتشافات فضایی این اجازه را خواهند داشت که هرآنچه که از فضا به دست می آورند برای خود بردارند.

اگرچه ممکن است آنها مالک تمام سیارکی که شکار می کنند نباشند اما این لایحه اطمینان خاطری را به صاحبان شرکتها می دهد که هر آنچه را که بتوانند از یک جرم فضایی نظیر سیارک استخراج کنند در اختیار خودشان باشد.

هفته گذشته این لایحه پس از انجام اصلاحاتی مختصر در سنای آمریکا به تصویب رسید و روز گذشته نیز این اصلاحات در مجلس نمایندگان این کشور از تصویب گذشت. حالا همه چیز در گروی امضای باراک اوباما رئیس جمهور آمریکاست که به نظر می رسد او نیز آن را امضا خواهد کرد.

لایحه ای بحث برانگیز

شرکتهایی که در زمینه استخراج از اجرام فضایی مشغول به فعالیت هستند، خواستار آن شده اند که پیش از آغاز همه جانبه تلاشهایشان که با صرف هزینه های نجومی همراه خواهد بود، این اطمینان خاطر را داشته باشند که هر آنچه از این راه به دست آورند در اختیار خودشان باشد.

اگرچه در صورت نبود قانونی مشخص در این زمینه، دادگاه حکم نهایی مواد به دست آمده از فضا را اعلام خواهد کرد اما صاحبان این شرکتها ترجیح می دهند که پیش از دست زدن به هر اقدامی خیالشان از وجود قوانین کتبی و مدون راحت شده باشد.

در صورتیکه این قانون در آمریکا نهایی شود، راه برای شرکتهای فعال در زمینه استخراج از فضا هموار می شود. این تسهیلات بر این اساس فراهم می شود که جانی دوباره به صنایع فضایی در قالب «دوره یادگیری» داده شود. در واقع این قانون و قوانین احتمالی مشابهی که در آینده به تصویب می رسد به بهانه رونق بخشیدن به این دسته از صنایع و تشویق بخش خصوصی برای توسعه اکتشافات فضایی مطرح می شوند.

به طور کلی استخراج در فضا از همان ابتدای مطرح شدن این طرح، بحث برانگیز بوده است و بسیاری از وکلایی که در زمینه علوم فضایی تخصص دارند به این نکته اشاره می کنند که این لایحه فاقد جزئیات لازم است.
منبع: مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 4
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • حسین ۲۱:۵۸ - ۱۳۹۴/۰۸/۲۷
    0 0
    خوب شما هم اگه میتونی بکن دنیای آینده متشکل از دولت های بی قدرت یا حتی بدون دولت و شرکت های چند ملیتی و قدرت مند هست
  • محسن از اصفهان ۲۳:۰۴ - ۱۳۹۴/۰۸/۲۷
    0 0
    خرج می کنه میخواد سودش را ببره. مثل کسی که در یک معدن سرمایه گذاری می کنه.
  • ۲۱:۰۰ - ۱۳۹۴/۰۸/۲۹
    0 0
    این قدر نظرات فنی رو سانسور نکن مشرق نیوز چرا هر نظر فنی به نفع امریکا رو سانسور می کنی ولی یه مشت نظر شعاری و تکفبری رو منتشر می کنی؟ بابا حداقل به همین 100 تا خواننده ای که برات باقی مونده و نظر می زارن احترام بزار....امریکا بیش از همه دنیا در فضا هزینه کرد چرا نباید فضا رو به ارث ببره؟
  • ۰۰:۰۱ - ۱۳۹۴/۰۸/۳۰
    0 0
    کاش این یک نکته را از آمریکا یاد بگیریم که هرکی چیزی رو با دسترنج خودش بدست آورد برای خودشه. کاش یاد بگیریم دانشجویی که هیچ خاصیتی نداره و فقط مالیات کسبه رو میخوره نخبه نیست. هیت علمی که هیچ خاصیتی نداره جز خوش گذرونی و گرفتن حقوق کلان نابغه نیست. نور چشمی ها کارآفرین نیستند. وامها فقط متغلق به افراد به اصطلاح کار آفرین نیست کاش بفهمیم که کارمندی که روزی نیم ساعت کار میکنه و مالیات همه رو میگیره پول نفت رو میگیره بخش خصوصی 100 هزار میلیار طلبکار میشه تا دولت حقوق بده مستحق این حقوق نیست. کاش یاد بگیریم که وقتی کسی رفت یک کارگاه زد نه بیمه داشت مالیات هم باید میداد عوارض شهرداری و اجاره ماهی چند میلیون و تونست کارشو پیش ببره دلیلی نداره جور همه رو بکشه. کاش یاد بگیریم که هرکس دسترنج خودشو بخوره

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس