گروه سیاسی مشرق - روزنامه‌ها در لابه‌لای گزارش‌ها و سرمقاله‌ها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره می‌کند.

** کیهان

اعتراض روزنامه‌نگار هلندی به تقلید اصلاح‌طلبان از رسانه‌های غرب


معیارهای دوگانه روزنامه‌های اصلاح‌طلب در برجسته کردن عملیات تروریستی پاریس و به حاشیه انداختن عملیات مشابه در لبنان،‌ با اظهار  تعجب و نگرانی یک تحلیلگر اروپایی روبرو شد.
به گزارش شرق جوسف کالب (دانشجوی دکترا در دانشگاه آکسفورد که یک سال برای روزنامه فاینسیل تریبون کارکرد و تزش را درباره سیاست‌های اقتصادی در ایران می‌نویسد) در این زمینه خاطرنشان کرد: یکی از عواملی که مرا به سمت ایران جذب کرد جایگاه استثنایی این کشور در سیستم روابط بین‌المللی است... رسانه‌های ایران مجبورند از اطلاعات آسوشیتدپرس و رویترز استفاده کنند. رسانه‌های ایران همیشه تلاش داشته‌اند که به اخبار جهان منصفانه بپردازند. وقتی که روزنامه‌های غرب درباره اتفاقی که مثلا در زیمبابوه می‌افتد، حتی یک جمله هم نمی‌نویسند، احتمال دارد که روزنامه‌های ایران به آن اشاره کنند.
وی می‌افزاید: به این دلیل که نسبت به روزنامه‌های ایرانی امید بسیاری داشتم، یکسال در روزنامه ایرانی «فاینسیل تریبون» کار کردم. به عنوان یک هلندی، انگلیسی من بد نیست و فرصت داشتم آنجا مقالاتی از زبان فارسی ترجمه کنم. بنابراین تأسف‌بار بود که روزنامه‌های اصلاح‌طلب که به نظر اینجانب اغلب نظرات متعادل‌تری از روزنامه‌های محافظه‌کار ارائه می‌کنند، فقط به طور جزئی حمله تروریستی‌ای را که چند روزپیش در بیروت انجام شد، پوشش دادند. نه «شرق» و نه اعتماد که هر دو از معروف‌ترین و پرفروش‌ترین روزنامه‌های اصلاح‌طلب هستند، این خبر را در صفحه اول چاپ نکرده بودند. روزنامه ایران فقط در حاشیه صفحه اول و بسیار کوتاه به این رخداد هولناک اشاره کرد. اما وقتی از آن طرف یک سری حملات تروریستی باعث کشته‌شدن بیش از 120 نفر در شهر پاریس می‌شود، هر دو این روزنامه‌ها این خبر را با حروف بزرگ  و همراه یک عکس روی  صفحه اول زدند. به نظر می‌آید که در این موقع شبیه رسانه‌های غربی عمل کرده‌اند. این به آن معنا نیست که خبر پاریس اهمیت نداشته باشد. برعکس؛ هر دو این اتفاق‌ها به همان اندازه مهم هستند و باید پوشش داده شوند. حتی مهم‌تر از این، تحلیل تطبیقی از این دو اتفاق است. ما باید بدانیم رابطه این دو با هم چیست و این رابطه برای آینده چه عواقبی خواهد داشت؟ امیدوار هستم که روزنامه‌های اصلاح طلب ایران در آینده از این نوع نابرابری‌ها جلوگیری کنند.
وی به روزنامه‌های اصلاح‌طلب گوشزد کرده که مستقل باشند و «لازم نیست از روزنامه‌های غربی پیروی کنند.»
روزنامه شرق ذیل این عکس نوشت: شرق خبر حادثه لبنان را در صفحه جهان ]داخلی[ به طور مفصل پوشش داده بود(!)
یادآور می‌شود آقای روحانی رئیس‌جمهور بلافاصله به انفجار تروریستی فرانسه واکنش نشان داد و به رئیس‌جمهور فرانسه در این باره تسلیت گفت. این امر با اعتراض برخی رسانه‌ها مواجه شد و چند ساعت بعد آقای روحانی به دولت و ملت لبنان به خاطر فاجعه تروریستی 2 روز قبل تسلیت گفتند!


از زمزمه ائتلاف با دولت تا زمزمه تغییر رویکرد غرب

یک نماینده مجلس گفت لاریجانی منتظر انعطاف دولت برای ائتلاف در انتخابات است.
عوض حیدرپور در گفت‌وگو با روزنامه اعتماد، اصولگرایان را در مجلس به دو طیف تندرو و معتدل تقسیم کرده و می‌گوید: قسمتی از اصولگرایان در فضایی که اعتدال و میانه‌روی سکه رایج شده ترجیح می‌دهند به سمت همین اعتدال‌ گرایش داشته باشند.
وی درباره احتمال ائتلاف لاریجانی و «معتدلین اصولگرا» با هواداران دولت می‌گوید: در مجلس چنین تمایلی بین گروه‌های معتدل اصولگرا وجود دارد. ضمن اینکه همه اینها هم از تندروها زخم خورده‌اند. طبیعی است که آقای لاریجانی تمایل ندارد تا مثلا در موقعیتی مثل 22 بهمن سال 91 قرار بگیرد و امثال آقای روحانی یا حتی هاشمی رفسنجانی هم نمی‌خواهند آن هشت سال را دوباره تجربه کنند. همین احساس تهدید یک لولای مهم بین این گروه‌ها خواهد بود.
حیدرپور درباره ائتلاف خاطرنشان کرد: ما وقتی وارد فضای انتخاباتی شویم از یک سو مانع خاصی سر راه چنین همگرایی وجود ندارد و از سویی هم الزاماتی حتی برای آن می‌توان متصور بود. الان به شکل مشخص در ارزیابی نیروها در شهرستان‌ها این مسائل مدنظر دو طرف قرار دارد و بر اساس یک برنامه هماهنگ در بسیاری جاها به توافق بر سر نامزدها هم رسیده‌اند. الان این درک عمومی بین اصولگرایان معتدل و حامیان دولت وجود دارد که می‌توانند برای انتخابات با یکدیگر کار کنند و کنار بیایند. شخص آقای لاریجانی در مجلس نهم انعطاف و همراهی لازم را با دولت در طول دو سال گذشته نشان داده است و خود دولتی‌ها هم معترف به این هستند. البته دولت هم همکاری لازم را نشان ‌داده است. در جمع اصولگرایان معتدل مجلس این تقاضا وجود دارد که باب گفت‌وگو با حامیان دولت برای انتخابات باز شود و این مطالبه هم قطعا نمی‌تواند بدون جواب بماند.
وی گفت: این مطالبه از هر دو طرف، مخصوصا از طرف بزرگان جریان معتدل اصولگرا که باب این گفت‌وگوها را باز کنند و وارد فاز عملی بشوند، مطرح می‌شود.
حیدرپور در پاسخ به این سوال که «آقای لاریجانی تا اینجا در عمل چه کرده، به هر حال فرصت زیادی تا انتخابات نمانده» اظهار داشت؛ بعد از برخی پیگیری‌ها به نظر من این‌طور می‌آید که آقای لاریجانی و چهره‌های موثر جریان معتدل اصولگرا هم منتظر انعطاف‌ هواداران دولت برای چنین ائتلافی هستند. به هر حال این جریان در مجلس برای بسیاری از پروژه‌های دولت در دو سال اخیر هم انرژی و وقت گذاشته و هم ضربه خورده و فشارهایی را متحمل شده است و اکنون انتظار دارد که برای یک ائتلاف یا همکاری انتخاباتی انعطاف طرف مقابل را ببیند. وقتی آن اتفاق بیفتد احتمال به نتیجه نرسیدن گفت‌وگوها بسیار کم است، یعنی اگر آنها جلو بیایند این طرف هم آماده پذیرش پیشنهادات است.
یادآور می‌شود علی لاریجانی روز پنج‌شنبه در مراسم تجلیل از صادرکنندگان برگزیده استان قم، با تاکید بر اینکه رسانه‌ها از عنوان مسائل بی‌مورد سیاسی پرهیز کنند، گفت: قبلا غربی‌ها عنوان می‌کردند به دنبال براندازی در ایران هستند و در حال حاضر می‌گویند که بسیاری از مشکلات بدون تعامل منطقی با ایران حل نمی‌شود. لازم است رسانه‌ها به این گفته توجه داشته باشند و سخنان پیشین غربی‌ها نسبت به ایران را عنوان نکنند، زیرا دیگر نگاه غربی‌ها به ایران تغییر کرده و این در کتاب‌ها و مقالات جدیدشان بیان شده که لازم است مطالعه شود.
لاریجانی افزود: پایداری ثبات و امنیت و استراتژیک درست ایران موجب شده نگاه غربی‌‌ها به ایران تغییر کند و دیگر در پی براندازی ایران نباشند.


موضع ایران و روسیه پس از حوادث فرانسه قوی‌تر شد


«حوادث‌ تروریستی پاریس، ایران و روسیه را در موضع قدرتمندی قرار داده است».
بیزنس اینسایدر در تحلیلی نوشت؛ حملات پاریس، ایران و روسیه را در موضع قدرتمندتری قرار داده است.
به گزارش مونیتورینگ خبرگزاری صدا و سیما، بیزنس اینسایدر در گزارشی به قلم ناتاشا برتراند نوشت: پس از وقوع مهلک‌ترین حملات در فرانسه از زمان جنگ جهانی دوم به دست مهاجمان مرتبط با داعش (گروه تکفیری صهیونیستی) در سخنانی اعلام کرد «ما باید نیروهای خود را برای رسیدن به یک نتیجه، ادغام کنیم.» این در حالی است که فرانسه مدت‌هاست که به سبب ترس از تضعیف یا سرنگونی داعش- رقیب اصلی دشمن دیرینه‌اش یعنی بشار اسد رئیس‌جمهورسوریه- که می‌تواند سبب تقویت موضع اسد شود در مقابل اتخاذ موضعی سخت‌گیرانه تر علیه داعش در سوریه مقاومت می‌کند. اما اولاند اعلام کرد که حملات پاریس سبب شد مقامات فرانسوی در اولویت‌های خود بازنگری کنند.
یان برمر کارشناسان مسائل ژئوپلتیکی و رئیس موسسه اوراسیا گروپ در گفت‌وگو با بیزنس اینسایدر اعلام کرد: «نبود جنگجویان سوری در میدان‌های نبرد به عنوان شرکایی قابل قبول در حال حاضر همانند قبل از بمب‌گذاری‌های فرانسه امری درست محسوب می‌شود. حمایت‌های کافی از نیروهای غربی برای انجام این کار به تنهایی نیز وجود ندارد.»
برمر افزود: «این موضوع،  ایران و روسیه را در موضع قدرتمندتری قرار می‌دهد.
در همین حال رادیوفردا در تحلیلی خاطر نشان کرد: سوریه حلقه‌ کشورهای متحد ایران در منطقه محسوب می‌شود. سوریه عمق استراتژیک ایران را از نظر مقامات جمهوری اسلامی می‌سازد به این اعتبار که هم پشت جبهه حزب‌الله بوده و هم خودش به همراه حزب‌الله در کنار مرزهای اسرائیل یک حاشیه امنی برای جمهوری اسلامی به وجود آورده که این حاشیه امن در کنار رژیم اسرائیل که ایران آن را دشمن خود می‌داند، معنای بسیار مهمی برای جمهوری اسلامی پیدا می‌کند.
این رادیو افزود: در عین حال، بی‌ثباتی در سوریه طبیعی است که بر اوضاع عراق هم تاثیر می‌گذارد، همان‌طور که الان شاهد هستیم عراق هم در حال حاضر بی‌ثبات است و اینها همه به نوعی پر و بال ایران در منطقه و عمق استراتژیک این کشور را به لحاظ ناامنی که در منطقه به وجود می‌آید، بیش از پیش مختل می‌کند.
یادآور می‌شود لاوروف وزیر خارجه روسیه در دیدار با همتای لبنانی خود و در جمع خبرنگاران تصریح کرد: مسکو پیش شرط شرکت نکردن بشاراسد رئیس‌جمهور سوریه را در انتخابات آینده این کشور نمی‌پذیرد.
به گزارش شبکه تلویزیونی روسیا الیوم، سرگئی لاوروف خاطر نشان کرد: هیچ توافقی برای شرکت نکردن رئیس‌جمهور سوریه در انتخابات وجود ندارد. طرف ترکیه‌ای برای تبلیغ این مسئله تلاش می‌کرد، اما این تلاش‌ها با حمایت همراه نشد. پیش شرط قرار دادن کناره‌گیری بشار اسد از قدرت برای تشکیل ائتلاف مشترک در مبارزه با تروریسم قابل قبول نیست.


دلبری یک مهره سیاسی از بی‌بی‌سی و روزنامه هتاک


یک روزنامه زنجیره‌ای نوشت حضور علی مطهری‌ها در مجلس دهم ضرورت دارد.
روزنامه بهار در تحلیلی نوشت چهره‌هایی مانند مطهری با وجود سوابق اصولگرایی باید در بهارستان بمانند. این روزنامه همچنین از قول زیباکلام تصریح کرد: علی مطهری از هر اصلاح‌طلبی اصلاح‌طلب‌تر است. همچنین افراطیونی نظیر محمد کیانوش راد (عضو فراکسیون مشارکت در مجلس ششم) و مرتضی حاجی گفته‌اند «نمایندگان مجربی مانند مطهری باید در مجلس باشند» و «من به مطهری رأی می‌دهم».
اشتیاق این روزنامه زنجیره‌ای به امثال علی مطهری از آن جهت جالب توجه است که روزنامه مذکور پیش از این چندبار به خاطر ارتکاب جرایم مختلف توقیف شده که آخرین نوبت آن به علت زیرسؤال بردن ولایت امیرمومنان علی علیه‌السلام بوده است.
اولین بار شبکه دولتی انگلیس (بی‌بی‌سی) با اشاره به برخی معارضه‌طلبی‌های مطهری با برخی نهادهای عالی نظیر شورای نگهبان، به وی لقب «اصلاح‌طلب جدید» را داد.
برخی افراطیون بارها تصریح کردند اضافه شدن «شبه اصولگرایان بریده از اصولگرایی» به اصلاح‌طلبان چیزی به این طیف اضافه نمی‌کند بلکه آنها باید در همان جبهه خود بمانند و نقش خود را به درستی ایفا کنند!
علی مطهری اخیراً نیز در ماجرای اعتراض مطبوعات به سرکوب سیاسی و مضیقه مالی علیه منتقدان، به سمت دولت غش کرد و حاضر به حمایت از منتقدانی که از سوی دولت با انواع ناسزاها و تهمت‌ها  نواخته می‌شوند، نشد. گفته می‌شد مدعیان فراکسیون دولتی اعتدال در مجلس مذاکراتی را با وی برای ایجاد فراکسیون حامیان دولت انجام داده‌اند اما خود دولت صلاح ندانسته، که به این ترتیب حامیان دولت در مجلس انگشت‌نما شده و وکیل‌الدوله لقب بگیرند. مطهری در دوره دولت قبل مدعی شعار «صدای ملت، منتقد دولت» بود.


کدام جبهه مستقل! اینها که همه اصلاح‌طلبند!


3 ماه مانده به انتخابات مجلس، ائتلاف موسوم به «جبهه متحد مستقلین ایران» اعلام موجودیت کرد. این گروه که مدعی است 51 حزب و تشکل عضو آن هستند، علی مطهری را به عنوان سرلیست خود معرفی کرده است.
جلسه ائتلاف یاد شده در دفتر قدرت‌علی حشمتیان از نمایندگان اسبق و اصلاح‌طلب مجلس برگزار شد و این گروه از بین 152 کاندیدای مطرح در تهران، 36 نفر را به عنوان فهرست اولیه خود برای تهران مشخص کرد.
جالب اینکه در این گروه موسوم به مستقل، غیر از نام علی مطهری و کاظم جلالی، اسامی اصلاح‌طلبانی چون اشرفی‌اصفهانی، فاطمه هاشمی، دعایی، جلودارزاده، کواکبیان، محجوب، حضرتی، اطاعت، موسوی لاری، منتجب‌نیا، مهر علیزاده، مرتضی حاجی، احسان شریفی، سرحدی‌زاده، کلانتری، جعفر توفیقی، الویری، عبدالعلی‌زاده، سیدافضل موسوی، حسین کمالی، یدالله طاهرنژاد و علی‌محمد نمازی (کارگزاران)! دیده می‌شود.

** خراسان

درخواست یک مسئول درباره جایگاه معاونانش

 بر اساس گزارش یک نهاد نظارتی، در حالی که بر مبنای ابلاغیه چندی پیش مسئولان ارشد اجرایی مقرر شده بود یکی از روسای سازمان های دولتی با مقامات بند "د" ماده 71 قانون مدیریت خدمات کشوری یعنی استانداران و سفرا هم تراز باشد، این مقام مسئول در نامه ای به مدیران اجرایی، درخواست کرده است با توجه به تصمیم دولت، حالا معاونان وی نیز با تعدادی از مسئولان مهم اجرایی هم تراز محسوب شوند.

کمک فوری دولت به آزمایشگاه های انستیتو پاستور

بر اساس ابلاغیه روزهای اخیر یک مسئول ارشد اجرایی به قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت، مقرر شده با توجه به موافقت هیئت وزیران، مبلغ 180 میلیارد ریال به صورت تملک دارایی سرمایه ای از محل اعتبارات جزء 2 ردیف (510000) قانون بودجه سال 1394 کل کشور با عنوان "هزینه های پیش بینی نشده" برای جابه جایی آزمایشگاه ها، به عنوان کمک فوری در اختیار انستیتو پاستور ایران قرار بگیرد. 

** وطن امروز

سرزنش فرانسوی‌ها به خاطر حمایت از داعش توسط خطیب نماز جمعه تهران

خطیب نماز جمعه تهران حوادث اخیر تروریستی در فرانسه را نتیجه حمایت‌های این کشور از داعش دانست و با سرزنش فرانسوی‌ها خطاب به آنها گفت: حالا دستپخت خود در سوریه و عراق را بچشید. آیت‌الله سیداحمد خاتمی درباره حوادث پاریس گفت: همان‌طور که جنایت داعش و تکفیری‌ها محکوم است، جنایت برخورد با مسلمانان و آتش زدن مساجد نیز محکوم است و همه این اقدامات در سبد استکبار و آمریکا ریخته می‌شود. به گزارش فارس، آیت‌الله خاتمی خاطرنشان کرد: تروری که در فرانسه صورت گرفت حاصل بذری است که خودشان کاشتند و کسی که باد می‌‌کارد توفان درو می‌کند؛ ببینید که در این 5 سال چه بر سر مظلومان سوریه آوردید و حالا شما طعم ناامنی را چشیدید، شما خود مأوا و ملجأ تروریست‌ها هستید. خطیب موقت جمعه تهران با اشاره به حمایت فرانسه از منافقین یادآور شد: وقتی برخی از آنها در عراق به جهنم واصل می‌شوند، شما ماتم می‌گیرید بنابراین شما خود تروریست‌پرور هستید و در دامن خود مارهایی را پرورش دادید که اکنون شما را نیش می‌زنند از این رو به شما می‌گوییم که برگردید و دست از این راه بردارید. وی خاطرنشان کرد: انگار از نگاه آمریکا و اروپا تروریسم به 2 دسته خوب و بد تقسیم می‌شود؛ اگر دولت غاصب صهیونیستی تروری انجام دهد این یک ترور خوب است و اما اگر در فرانسه چنین اتفاقی بیفتد، این یک ترور بد است.

معاون اول قوه‌قضائیه: توافق هسته‌ای افتخار ملی نیست

معاون اول قوه قضائیه گفت: آنها که می‌گویند توافق هسته‌ای یک افتخار ملی است مردم را به اشتباه می‌اندازند و نباید در این‌باره مبالغه کنند. به گزارش میزان، حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی‌اژه‌ای در جلسه کمیته قضایی شورای توسعه و امنیت پایدار ویژه غرب کشور که با حضور رؤسای کل دادگستری‌های استان‌های آذربایجان غربی، کرمانشاه، ایلام و کردستان برگزار شد،  گفت: ما جنگ را نیز با همه مشکلات و شرایطی که داشت پشت سر گذاشتیم و از آن تاریخ تا به امروز نیز شیطنت‌های دشمنان را خنثی کردیم و درحال حاضر شیطان بزرگ یعنی آمریکا در برابر قدرت ایران خضوع می‌کند و حاضر می‌شود امتیاز بدهد و در پاره‌ای از موارد نیز حتی التماس کند و این موفقیت ایران چه دلیلی دارد؟ سخنگوی قوه‌قضائیه در ادامه سخنانش گفت: مردم ما حقیقتا مستحق خدمت هستند و هیچ مسؤولی از صدر تا ذیل نباید در خدمت به مردم منتی بر کسی داشته باشد و اگر دستگاهی یا مسؤولی در انجام وظیفه ناکام بود نباید فرافکنی کند و گناه آن را به گردن دیگری بیندازد. وی تاکید کرد: علاوه بر این نباید مبالغه‌گویی کنند و مردم را به اشتباه بیندازد. همین مساله هسته‌ای که برای رفع تحریم‌ها و رفع مشکلات مردم ایران حاضر شد قدری تنزل کند ولی برخی در این‌باره خیلی مبالغه می‌کنند و می‌گویند افتخار ملی است و به‌گونه‌ای حرف می‌زنند که دشمن و دوست را به اشتباه می‌اندازند.معاون اول قوه‌قضائیه تصریح کرد: همه بدانیم اگر نظام سلطه و شیطان بزرگ آمریکا حاضر شده‌اند بخشی از حق مردم را به رسمیت بشناسند بر اثر قدرت و اقتدار و مقاومت ایران در طول 37 ساله بعد از انقلاب بوده است اگرنه هیچ وقت حاضر نبودند به طرف مذاکره امتیازی بدهند. حجت‌الاسلام والمسلمین اژه‌ای در پایان با اشاره به ضرورت مراقبت در برابر نفوذهای دشمن،گفت: همه مسؤولان اطلاعاتی و قضایی و  همه مسؤولان و نهادها و آحاد مردم باید مراقب نفوذ و اثرگذاری دشمن بر تصمیم‌سازی‌ها و تصمیم‌گیری‌ها باشند و از چهره بزک‌کرده دشمن هم فریب نخورند.

پوتین با رهبر انقلاب ایران دیدار می‌کند

یک رسانه عربی به نقل از کاخ کرملین از دیدار رئیس‌جمهوری روسیه با رهبر معظم انقلاب اسلامی در جریان سفر وی به تهران خبر داد. به گزارش تسنیم، المیادین گزارش داد کاخ کرملین اعلام کرد ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهوری روسیه در جریان سفر به تهران با آیت‌الله‌ خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران دیدار خواهد کرد. براساس این گزارش، پوتین همچنین با حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی، رئیس‌جمهوری اسلامی ایران هم دیدار خواهد کرد. کرملین پیش‌تر از احتمال شرکت پوتین در نشست گازی تهران به دعوت دکتر روحانی خبر داده بود.

** رسالت

در کشور ما بر قيمت‌ ها نظارت وجود ندارد

آيت الله حسين نوري همداني در ديدار با رئيس و اعضاي هيئت مديره اتاق بازرگاني ايران، با بيان اينکه اقتصاد يکي از ارکان مهم زندگي مردم محسوب مي‌شود، اظهار کرد: سه موضوع است که دولت بايد در اختيار مردم قرار دهد و آن را براي مردم تأمين کند؛ نخست امنيت، دوم عدالت و سومين موضوع رعايت حقوق در بين مردم و فراواني نعمت است. وي با بيان اينکه طبق قانون اساسي اقتصاد بايد به بخش خصوصي واگذار شود، تصريح کرد: در قانون اساسي اشاره شده است که دولت فقط شأن نظارتي دارد و بايد موانع و مشکلات را از سر راه مردم مرتفع سازد. اين مرجع تقليد ادامه داد: امروز يکي از بسترهاي مشکلات بانک‌ها هستند؛ بانک‌ها نبايد از مردم جريمه ديرکرد دريافت کنند و دريافت جريمه ديرکرد حرام است. وي گفت: يکي از موضوعاتي که بنده در ديدار با مسئولين برجسته کشور از جمله رئيس جمهور و رئيس مجلس گفته بودم اين است که در کشور ما بر قيمت‌ها نظارت و اشراف وجود ندارد. امروز قيمت‌ها بسيار بالاست و مردم يک جنس را سال گذشته با يک قيمتي خريداري کردند و امسال با قيمتي ديگر خريداري مي‌کنند؛ دولت بايد نظارت کاملي بر قيمت‌ها داشته باشد.

اظهارات عجيب و غريب لاريجاني

خانه ملت نوشت: دکتر علي لاريجاني در مراسم بزرگداشت روز ملي صادرات که در تالار اتاق بازرگاني صنايع و معادن و کشاورزي استان قم برگزار شد، گفت: ترديدي ندارم که امروز غربي‌ها، از حرف‌هايي که در سابق نسبت به ايران مي‌زدند، عبور کرده‌اند. تعجب مي‌کنم گاهي در داخل اين مسئله در رسانه‌ها عمده مي‌شود که مثلا غربي‌ها و آمريکايي‌ها دنبال براندازي هستند، زيرا آنها نمي‌توانند اين کار را انجام بدهند. خودشان و سياستگذارانشان نيز اذعان دارند که ايران از لحاظ ژئوپوليتيك و نقش‌آفريني، در موقعيتي قرار دارد که آنها قادر به انجام کاري نيستند. البته در ذهن شان فکر براندازي بود و ستيز کردند، اما امروز مي‌دانند بدون ايران بسياري از مشکلات منطقه‌اي حل نمي‌شود، زيرا ايران سازنده بوده، البته ممکن است خوششان نيايد اما بايد قدرت جمهوري اسلامي ايران را تحمل کنند. وي با بيان اينکه ايران نقش‌آفريني سازنده و مثبت براي ايجاد امنيت در منطقه داشته است، تصريح کرد: امروزه شرايط تغيير کرده است و بسياري از رجال سياسي آمريکا و اروپا به قدرت ايران پي برده و در مقالات خود اين را نوشته‌اند، بنابراين بايد مقالات آنها را خواند و به تغيير تفکر آنها نسبت به ايران پي برد. آنها گفته‌اند نمي‌توانيم در مقابل ايران و نقش اين کشور، رفتاري مانند گذشته داشته باشيم، زيرا ايران يک کشور استراتژيک است و سياست‌هاي ايران در مسائل منطقه از يک پختگي برخوردار است.
رئيس مجلس شوراي اسلامي گفت: ما به غربي‌ها گفتيم که آنها درخصوص مسائل منطقه اشتباه مي‌کنند و آنها قبول کرده‌اند که توصيه ايران به آنها درست بود. اين سخنان لاريجاني در حالي ادا شده که ماه گذشته رهبر معظم انقلاب در نامه به رئيس جمهور در باره برجام نوشتند: «جنابعالي با سابقه‌ چند دهه حضور در متن مسائل جمهوري اسلامي، طبعاً دانسته‌ايد که دولت ايالات متحده آمريکا، در قضيّه‌ هسته‌اي و نه در هيچ مسئله‌ ديگري، در برابر ايران رويکردي جز خصومت و اخلال در پيش نگرفته است و در آينده هم بعيد است جز اين روش عمل کند. اظهارات رئيس‌جمهور آمريکا در دو نامه به اينجانب مبني بر اينکه قصد براندازيِ جمهوري اسلامي را ندارد، خيلي زود با طرفداري‌اش از فتنه‌هاي داخلي و کمک مالي به معارضان جمهوري اسلامي، خلاف واقع از آب درآمد و تهديدهاي صريح وي به حمله‌ نظامي و حتّي هسته‌اي - که مي تواند به کيفرخواست مبسوطي عليه وي در دادگاه‌هاي بين‌المللي منتهي شود - پرده از نيّت واقعي سران آمريکا برداشت.»

ارتباط خاندان هاشمي رفسنجاني با خاندان آل سعود

اگر چه دستاورد چنداني براي كشور به همراه نداشته است ولي براي خانواده رفسنجاني، سود سرشاري داشته است. به گزارش بلاغ مازندران، سايت مرکز اسناد انقلاب اسلامي در گزارشي نوشت: در كتاب خاطرات دو دهه سرپرستي حج حجت الاسلام محمدي ري شهري كه توسط مركز اسناد انقلاب اسلامي به چاپ رسيده است، وي به تلاشهاي حكام سعودي براي اختصاص يك سوم پروازهاي عمره به ياسر هاشمي كه در آن زمان 29 ساله بود، اشاره كرده است. حجت الاسلام ري شهري در بخشي از كتاب خاطراتش گفته كه در سال 1379 مقامات عربستان سعودي با هدف سودجويي برخي امراي سعودي، اصرار بر خصوصي سازي عمره توسط ايران مي‌كنند و به سازمانهاي تابعه خود ابلاغ مي‌كنند كه از آن پس براي عزيمت زائران به عمره، صرفاً مي‌‏بايست شركت‏‌هاي خصوصيِ طرف قرارداد وزارت حج عربستان قرار بگيرند. به دنبال اين اتفاق، سازمان حج و زيارت ايران، دو شركت خصوصي با نام‏هاي «مهرِ جان» و «عصر پرواز» را تاسيس كرد. كليه آژانس‌‏هاي خصوصي در شركت «مهرِ جان» گرد آمدند و «عصر پرواز» شركتي مشاركتي متشكل از تعاون سپاه، معاونت اقتصادي آستان حضرت عبدالعظيم و يك شريك سعودي شد. پس از اين تغيير و تحولات و در حالي كه اين دو شركت امور عمره را برعهده گرفته بودند، مقامات سعودي تصميم گرفتند امتياز يك‌سوم پروازهاي عمره را در اختيار آقاي ياسر هاشمي بگذارند. 

اعتراض مردم قرچک به حضور سران فتنه

مردم مومن شهرستان قرچک در اعتراض به حضور سران فتنه در اين شهرستان تجمع کردند. به گزارش فارس، ‌حضور دو نفر از سران فتنه در نشست اصلاح‌طلبان شهرستان قرچک که بعدازظهر روز پنج شنبه برگزار شد، سبب رنجش خاطر مردم اين شهرستان شد. مردم قرچک با تجمع ‌و بدون هيچ‌گونه درگيري، اعتراض خود را به حضور اين فتنه‌گران در نشست اعلام داشتند. حجت‌الاسلام سيد ياسر موسوي در اين تجمع مردمي که به‌صورت خودجوش صورت گرفته بود، گفت: مردم مومن و شهيد پرور شهرستان قرچک با هيچ جناحي مشکل ندارند، اما هرگز اجازه نمي‌دهند شهرستاني که برگ‌هاي زريني در طول تاريخ انقلاب از خود ثبت کرده ‌محل حضور فتنه‌گران و حاميان فتنه باشد. افرادي که در دوران فتنه 88 دست به دست دشمنان نظام داده و براي ضربه زدن به انقلاب با دشمن همکاري مي‌کردند امروز مظلوم‌ نمايي را در دستور کار خود قرار داده‌اند. وي با بيان اينکه ما بنا به اعترافات صريح مسئولين آمريکايي مبني بر تلاش آنها در فتنه 88 براي براندازي نظام، اين فتنه را فتنه آمريکايي مي‌دانيم، خاطرنشان کرد: به همين دليل ما اجازه نخواهيم داد کسي که سابقه فتنه‌گري و حمايت از فتنه را داشته، در شهرستان قرچک حضور پيدا کند.

اهانت گستاخانه نتانياهو به مسلمانان

روزنامه يسرائيل هايوم که به بنيامين نتانياهو، نخست وزير رژيم صهيونيستي بسيار نزديک است گزارش داد: نتانياهو در سخناني در يک کنفرانس بين‌المللي در قدس اشغالي با حضور سفير فرانسه در تل‌آويو، مسلمانان را به حيوانات وحشي تشبيه کرد. وي در اين کنفرانس که با حضور ديپلمات‌هاي خارجي برگزار شد، گفت: ما مي‌ايستيم و سقوط نمي‌کنيم با وجود آنکه وحشي‌ها هر از چندگاهي از ميان ما قرباني مي‌گيرند. ما مي‌ايستيم و دولت‌هاي ما قدرتمند هستند. نتانياهو گفت: حيواناتي وحشي از ميان مسلمانان در شهرهاي ما حضور دارند و بايد به صورت متحد آنها را شکست دهيم. آنها همان پيروان افراط ‌گراي اسلام هستند. پيشتر نيز يکي از پسران نتانياهو پيامي ضد اسلامي در صفحه فيسبوک خود گفته بود: براي تروريسم، ديني وجود دارد و آن همان اسلام است.

سياست دوگانه!

واشنگتن براي سومين بار نسل جديد بمب‌هاي هسته‌اي موسوم به B61-12 را آزمايش کرد که قرار است در آينده به جاي بمب‌هاي اتمي فعلي آمريکا، در پايگاه‌هاي نظامي اين کشور در اروپا مستقر شود. به گزارش العالم، اداره امنيت ملي هسته اي در وزارت انرژي آمريکا اين خبر را اعلام کرد. اين آزمايش روز بيستم اکتبر در منطقه "تونوبا” در ايالت "نوادا” و با کمک بمب افکن هاي "f15A” انجام شد. اولين آزمايش اين بمب در جولاي گذشته انجام شد و انتظار مي رود که بعد از استقرار در اروپاي غربي توسط بمب افکن هاي نسل پنجم امکان پرتاب داشته باشد. پيش بيني مي شود اين بمب در سال 2020 به توليد انبوه برسد. آمريکا با کمک هم پيمانان اروپايي اش در حالي براي محدود کردن دسترسي جمهوري اسلامي به تکنولوژي صلح آميز هسته اي تلاش مي کند که خود دست کم داراي 9000 بمب اتمي اعلام شده است که بسياري از آنها در پايگاه هاي آمريکايي در اروپا مستقر هستند و واشنگتن همواره براي ارتقاي نسل بمب هاي هسته اي و ساختن انواع جديد با قدرت تخريب هولناک، هزينه هاي گزاف صرف مي کند.

اسلام ستيزي علني نخست وزير اسلواكي

به گزارش جام نيوز، رابرت فيکو، نخست‌ وزير اسلواکي اعلام کرد: از اين پس مسلمانان در اين کشور تحت نظر قرار مي‌گيرند و به عنوان «خطر بالقوه» محسوب خواهند شد. فيکو در پي حوادث تروريستي در پاريس، به بيان اين سخنان ضد اسلامي و موهن به مسلمانان کشورش پرداخت. همچنين نمايندگان کشور اسلواکي در لهستان حضور يافتند تا طرح اتحاديه اروپا براي پذيرش هزاران پناهجو را که مسلمان هستند، به چالش بکشند. آنان اعلام کردند که حوادث پاريس، نگراني‌ها در مورد پذيرش مهاجران مسلمان را افزايش داده است. فيکو که در حال تلاش براي پيروزي مجدد در انتخابات آتي اسلواکي است از ابتدا با پذيرش مهاجران به شدت مخالفت مي‌کرد.


** جمهوری اسلامی

ویلایی شدن یک روستای دیگر در استان گلستان

ویلایی شدن یک روستای دیگر در استان گلستان، اعتراض مدیرکل میراث فرهنگی این استان را برانگیخت. وی با انتقاد از ساخت برج‌های متعدد در روستای زیارت گفت: دیگر کار این روستا تمام است. وی افزود: دلمان به این روستا به عنوان نمونه و الگوی گردشگری استان گلستان خوش بود اما روستای زیارت در دل برج‌ها محو شد. ابراهیم کریمی گفت:بنا بود با توجه به ورود کمیسیون ملی اصل 90 و پیگیری‌های استان درباره بخش‌هایی از ساخت و سازها که غیرقانونی بوده و در حریم رودخانه ساخته شده بود ترتیب اثر بدهند و بخش دیگری از آن به گردشگری تبدیل شود اما هیچ وقت پیگیری نشد. مدیر کل میراث فرهنگی و گردشگری استان گلستان می‌افزاید: در دو سال گذشته محور جدیدی برای ساخت و ساز در روستای زیارت داده نشده است. وی ادامه داد: اکنون کاربه جایی رسیده که دیگر حتی فرزندان روستاییان زمینی ندارند که به پسرشان بدهند، آنها مجبورند برای فرزندانشان به جای زمین کشاورزی، آپارتمان بخرند! چون قبلاً با ویلاسازان مشارکت کرده و روی زمین‌هایشان ساخت وساز کرده‌اند.

تحریف 50 آیه قرآن کریم توسط داعش

گروه تروریستی داعش، با تحریف 50 آیه قرآن کریم تفسیر مورد نظر خود را ترویج می‌کند. شوقی علام مفتی مصر گفت: گروه تروریستی داعش تفسیری اشتباه از پنجاه آیه قرآن کریم ارائه و از آن استفاده کرده است. به گزارش پایگاه خبری «عربی 21»، شوقی علام مفتی مصر گفت: «پیام اسلام، رحمت و مهربانی برای جهانیان است اما اکنون با این ویرانی‌ها و خرابکاریها و ترس و وحشت ناشی از عملیات تروریستی در همه جهان که به اسلام نسبت داده می‌شود و رنج و محنت مسلمانان از تبعات این عملیات، دیگر خبری از رحمت و مهربانی نیست». مفتی مصر در ادامه گفت: آمارهایی را مرکز صدور فتوا صادر کرده که بر اساس آن، گروه (تکفیری صهیونیستی) داعش تفسیری اشتباه از پنجاه آیه قران کریم ارائه و از آن استفاده کرده داده است که غیر از تفسیر ارائه شده از سوی الازهر شریف است. وی افزود: مسلمانان، متمدن هستند و این چیزی است که از الازهر شریف آموختیم و برگرفته از سنت پیامبر اکرم (ص) است. بنابراین اسلام پیرامون سه محور می‌چرخد، سازندگی، آبادانی و تمدن.

اهانت
نامزدهای حزب جمهوری‌خواه آمریکا به پناهجویان آواره سوری

یکی از نامزدهای حزب جمهوری‌خواه آمریکا در انتخابات ریاست جمهوری به «پناهجویان آواره سوری» که از دست گروه تروریستی داعش گریخته‌اند، اهانت کرده و آنها را به «سگ هار» تشبیه کرد. به گزارش پایگاه خبری شبکه العالم، «بن کارسون» که از شانس‌های برتر پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به شمار می‌رود؛ در سفر به ایالت آلاباما، درباره پذیرش پناهندگی آوارگان سوری در آمریکا گفت: باید میان امنیت و انسان دوستی تفاوت قائل شویم. وی با اهانت به پناهجویان سوری افزود: اگر سگ هاری در منطقه باشد، بی‌تردید خبری در آن نمی‌بینی و فرزندانت را از کنار او دور نگه می‌داری، اما این به آن معنی نیست که سگ‌ها را دوست نداشته باشی. به گزارش خبرگزاری فرانسه، کارسون در ادامه به کارگیری سازوکارهایی برای دقت در تشخیص «سگ‌های هار» را خواستار شد. این اظهارنظر کارسون دقیقاً در روزی ایراد شد که کنگره آمریکا به تعلیق پذیرش پناهجویان سوری و عراقی تا زمان تعیین سازوکاری دقیق‌تر، رای داد.

** قانون

اعطاي عالي‌ترين نشان فيليپين به سفيرايران

ايرنا «محمد‌‌‌ی»، سفیر کشورمان د‌‌‌ر مانیل امروز نشان د‌‌‌ولتی «سیکوتانا» را که عالی ترین نشان د‌‌‌ولتی فیلیپین محسوب می شود‌‌‌ از «آلبرتو د‌‌‌ل رزاریو»، وزیر امور خارجه فیلیپین د‌‌‌ریافت کرد‌‌‌.«بنیگنو آکینو»،رئیس جمهور فیلیپین نیز لوح تقد‌‌‌یری را به‌پاس خد‌‌‌مات بلند‌‌‌پایه ترین د‌‌‌یپلمات ایرانی د‌‌‌ر این کشور جنوب شرق آسیا امضا کرد‌‌‌ه است.د‌‌‌ر این لوح آمد‌‌‌ه است: به‌پاس خد‌‌‌مات ارزند‌‌‌ه د‌‌‌ر تحکیم و توسعه روابط، موفقیت د‌‌‌ر برقراری تعامل نزد‌‌‌یک بین مقامات عالیرتبه د‌‌‌و کشور، هماهنگی د‌‌‌ر انجام سفر مقامات عالیرتبه، مشارکت د‌‌‌ر فعالیت های بشرد‌‌‌وستانه از جمله د‌‌‌ر جریان طوفان یولوند‌‌‌ا و کمک به حل مشکلات اتباع فیلیپینی وهمچنین تبیین موثر مواضع ایران د‌‌‌ر حمایت از مذاکرات صلح د‌‌‌ر «میند‌‌‌انائو»عالی ترین نشان د‌‌‌ولتی با عنوان «سیکوتانا» و با لقب «د‌‌‌اتو کاتانیانگ جینتو» (Dato ,Katangiang Ginto) به سفیر جمهوری اسلامی ایران اعطا می شود‌‌‌.نشان د‌‌‌ولتی «سیکوتانا» از سال 1953 د‌‌‌ر فیلیپین رایج شد‌‌‌ و توسط رئیس جمهور این کشور به د‌‌‌رخواست برخی مقامات بلند‌‌‌پایه از جمله وزیر امور خارجه اعطا می شود‌‌‌.

انتقاد‌‌‌ به سازمان ملل براي قطعنامه ضد‌ ايراني

ايلنا  سفیر و معاون نمایند‌‌‌ه جمهوری اسلامی ایران نزد‌‌‌ سازمان ملل متحد‌‌‌ قطعنامه حقوق بشر ضد‌‌‌ ایران را تحریف انتخابی و سیاسی حقایق توصیف کرد‌‌‌.غلامحسین د‌‌‌هقانی، سفیر و معاون نمایند‌‌‌ه جمهوری اسلامی ایران نزد‌‌‌ سازمان ملل متحد‌‌‌ د‌‌‌ر واکنش به قطعنامه ضد‌‌‌ایرانی که به پیشنهاد‌‌‌ کاناد‌‌‌ا و بر مبنای گزارش از راه د‌‌‌ور احمد‌‌‌ شهید‌،‌‌ گزارشگر ویژه سازمان ملل از وضع حقوق بشر د‌‌‌ر ایران با ۷۶ رای موافق از جمله آمریکا و رژیم صهیونیستی، ۵۵ رای مخالف و ۶۸ رای ممتنع به تصویب رسید‌‌‌  گفت: این قطعنامه به وضوح نشان د‌‌‌هند‌‌‌ه تحریفی انتخابی و سیاسی از حقایق است.وی افزود‌‌‌: رای گیری د‌‌‌رباره قطعنامه ضد‌‌‌ ایرانی د‌‌‌ر زمانی صورت گرفت که توافق اتمی اخیر د‌‌‌ری به‌روی افق جد‌‌‌ید‌‌‌ی از همکاری بین ایران و جامعه بین المللی د‌‌‌رباره د‌‌‌یگر موضوع‌ها گشود‌‌‌ه است.متن قطعنامه یاد‌‌‌ شد‌‌‌ه بر مبنای گزارش گزارشگر ویژه سازمان ملل د‌‌‌رباره وضعیت حقوق بشر د‌‌‌ر ایران است که همان گزارش حاکی از افزایش اعد‌‌‌ام‌ها از سال ۲۰۰۵ تا کنون است.

احتمال استفاد‌‌‌ه ازلایحه شفاف‌سازی د‌‌‌ر انتخابات امسال

 خانه ملت نایب رئیس کمیسیون شوراها و امور د‌‌‌اخلی مجلس، با بیان اینکه تمام سعی مجلس رساند‌‌‌ن لایحه شفاف‌سازی منابع مالی انتخابات برای انتخابات اسفند‌‌‌ ماه است، گفت: د‌‌‌ر شرایط کنونی هیچ فرمول و قانونی برای نحوه و میزان هزینه‌کرد‌‌‌ منابع مالی د‌‌‌ر عرصه انتخابات وجود‌‌‌ ند‌‌‌ارد‌‌‌ و این هزینه‌کرد‌‌‌ بد‌‌‌ون چارچوب موجب بروز مفاسد‌‌‌ اقتصاد‌‌‌ی و سیاسی د‌‌‌ر کشور شد‌‌‌ه است.محمد‌‌‌جواد‌‌‌ کولیوند‌‌‌  با اشاره به ارائه لایحه شفاف‌سازی منابع مالی انتخابات از سوی د‌‌‌ولت به مجلس، گفت: این لایحه د‌‌‌ر هفته‌ای که سپری شد‌‌‌ د‌‌‌ر صحن علنی اعلام وصول شد‌‌‌ه و قرار است که از سوی هیأت رئیسه مجلس مشخص شود‌‌‌ که این لایحه د‌‌‌ر کد‌‌‌ام یک از کمیسیون‌های تخصصی مورد‌‌‌ بررسی قرار می‌گیرد‌‌‌.نمایند‌‌‌ه مرد‌‌‌م کرج و آسارا د‌‌‌ر مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه تمام سعی مجلس رساند‌‌‌ن لایحه شفاف‌سازی منابع مالی انتخابات برای انتخابات اسفند‌‌‌ ماه است، افزود‌‌‌:‌ د‌‌‌ر صورت واگذاری این لایحه به کمیسیون شوراها و امور د‌‌‌اخلی کشور مجلس، اعضای این کمیسیون سعی می‌کنند‌‌‌ ظرف مد‌‌‌ت یک هفته این لایحه را به صحن علنی مجلس ارجاع د‌‌‌هند‌‌‌.

تكميل امضاهای سند‌‌‌ بازطراحی رآکتور اراک

 مهر رئیس سازمان انرژی اتمی از تکمیل امضاهای سند‌‌‌ رسمی بازطراحی رآکتور اراک خبر د‌‌‌اد‌‌‌ و آن را سند‌‌‌ی د‌‌‌ارای تعهد‌‌‌ سیاسی د‌‌‌ر عرصه بین المللی د‌‌‌انست.علی اکبر صالحی گفت:  امروز مطلع شد‌‌‌یم که این سند‌‌‌ رسمی به امضای همه طرف های ذی‌ربط اعم از وزرای خارجه ۱+۵، خانم موگرینی به عنوان نمایند‌‌‌ه اتحاد‌‌‌یه اروپا و وزیر امورخارجه کشورمان رسید‌‌‌ه است.وی افزود‌‌‌: آن طور که حقوقد‌‌‌انان بین المللی به ما گفتند‌‌‌ این سند‌‌‌، بالاترین سند‌‌‌ی است که می توان د‌‌‌ریافت کرد‌‌‌ ضمانت اجرا د‌‌‌ر پی د‌‌‌اشته باشد‌‌‌ یعنی سند‌‌‌ی که کشورها د‌‌‌رباره آن تعهد‌‌‌ سیاسی بد‌‌‌هند‌‌‌.صالحی اضافه کرد‌‌‌: نمایند‌‌‌گانی که این سند‌‌‌ را امضا کرد‌‌‌ند‌‌‌ همه از طرف کشورشان تعهد‌‌‌ سیاسی ایجاد‌‌‌ کرد‌‌‌ند‌‌‌ و این بر خلاف سند‌‌‌های د‌‌‌یگر  مانند‌‌‌ سند‌‌‌های تجاری است که می‌تواند‌‌‌ خیلی ضمانت لازم را ند‌‌‌اشته باشد‌‌‌ و امضا کنند‌‌‌ه آن به تعهد‌‌‌ش عمل نمی کند‌‌‌ و صرفا غرامت می پرد‌‌‌ازد‌‌‌.معاون رئیس جمهور گفت: اما وقتی سند‌‌‌ به این صورت به امضای مقامات سیاسی کشورها می رسد‌‌‌ مقد‌‌‌اری اطمینان بخش تر است.وی ابراز امید‌‌‌واری کرد‌‌‌ تا ۱۵ د‌‌‌سامبر ( ۲۴ آذر) یعنی زمانی که آژانس نظر نهایی‌اش را د‌‌‌رباره فعالیت‌های صلح آمیز هسته ای گذشته کشورمان اعلام کند‌‌‌ و این پروند‌‌‌ه بسته شود‌‌‌ از آن پس د‌‌‌ر فاصله چند‌‌‌ هفته بتوانیم با اجرای اقد‌‌‌امات د‌‌‌یگر که قرار است به شکل علی الارض انجام د‌‌‌هیم هر چه زود‌‌‌تر برجام را به زمان عملیاتی اش برسانیم.

** آرمان

جذب يك بازيگر در شبكه‌هاي ماهواره‌اي

شنیده شد که خبري مبني بر پيوستن يك بازيگر ديگر به شبكه تركيه‌اي در فضاي مجازي و برخي سايت‌ها منتشر شده است. گفته مي‌شود ماني كسراييان بازيگر فيلم‌هاي سينمايي «بانوي ارديبهشت» و «ساكن طبقه وسط» مدت‌ها پيش مذاكرات خود را با اين شبكه آغاز كرده بود و اكنون در يك سريال تركيه‌اي بازي مي‌كند. كسراييان فعاليت هنري را با بازيگري تئاتر آغاز كرد و در نمايش‌هايي چون «كبودان»، «اسفنديار و سياوش به روايت من» ايفاي نقش کرد و بازيگري سينما را با فيلم «روزي كه هوا ايستاد» آغاز كرد و با بازي در «بانوي ارديبهشت» به كارگرداني رخشان بني‌اعتماد به سينما معرفي شد. 
 
اختلاف نظر در اعدام زندانيان مواد مخدر

شنیده شد که معاون دادستان كل كشور گفت: اختلاف نظرهايي در موضوع اعدام در ملاء عام براي زندانيان مواد مخدر وجود دارد كه در نهايت با تشخيص قاضي و بر اساس تدابير خاصي انجام مي‌شود. مهر نوشت؛ حسين ذبحي صبح پنجشنبه در حاشيه همايش طب و قضا در پاسخ به سوالی درباره تولد مخدرهاي جديد و اينكه چرا ستاد مبارزه با مواد مخدر در جمع‌آوري معتادان متجاهر شكست خورده است، گفت: در كشفيات سه سال گذشته، مرزهاي شرقي را مسدود كرديم و همين موجب شد تا مافياي مواد مخدر مسير را تغيير داده و قاچاق خود را به سمت دريا راهي كنند. بعد وارد مرزهاي دريايي شديم و حالا آنها دوباره به سمت سيستان، يزد و كرمان آمده‌اند. اما با اين حال حجم كشفيات افزايش يافته و تمامي كشفيات در انبارها نگهداري مي‌شود. 
 
بركناري برخي از مسئولان بنياد شهيد

شنیده شد که رئيس بنياد شهيد و امور ايثارگران با اشاره به نزديك شدن به انتخابات مجلس شوراي اسلامي گفت: باتوجه به فرموده رهبر معظم انقلاب كه نبايد بنياد سياسي بشود، هيچ كدام از اعضا و مسئولان بنياد شهيد حق شركت در فعاليت‌هاي سياسي و انتخاباتي را ندارند. راه دانا نوشت؛ حجت‌الاسلام سيدمحمدعلي شهيدي محلاتي افزود: طبق آخرين بخشنامه بنياد شهيد، هركسي كه بخواهد در جريان انتخابات‌ها، از گروهي و با شخصي حمايت كند با او برخورد صورت خواهد گرفت. وي اظهار داشت: اخيرا برخي از اعضا و مسئولان بنياد شهيد هم به دليل فعاليت سياسي و انتخاباتي از سمت خودشان بركنار شده‌اند. 
 
گزينه‌هاي سخنگويي و دبيري شوراي اصلاح‌طلبان

شنیده شد که با آغاز ماموريت انتخاباتي شوراي سياست‌گذاري اصلاح‌طلبان به رياست محمدرضا عارف به مرور اركان آن هم در حال تكميل شدن هستند. بعد از انتخاب روساي كارگروه‌هاي شوراي سياست‌گذاري اصلاح‌طلبان اكنون قرار است كه يك سخنگو و يك دبير براي شوراي سياست‌گذاري اصلاح‌طلبان از سوي محمدرضا عارف، رئيس شوراي سياست‌گذاري اصلاح‌طلبان تعيين شود. روز نو نوشت؛ گزينه اصلي دبيري شوراي سياست‌گذاري اصلاح‌طلبان محمد علي مشفق، مديركل انتخابات وزارت كشور دولت اصلاحات است و حسن رسولي و عبدا... ناصري نيز گزينه‌هاي سخنگويي شوراي سياست‌گذاري اصلاح‌طلبان هستند كه در جلسه بعدي اين شورا از سوي دكتر عارف سخنگو و دبير شوراي سياست‌گذاري اصلاح‌طلبان معرفي خواهند شد. 
 
متلك كي‌روش به كفاشيان!

شنیده شد که كارلوس كي روش به محض بازگشت تيم ملي از گوام، از فرودگاه امام خميني (ره) مستقيم به فدراسيون فوتبال آمد تا به همراه افشين پيرواني جلسه‌اي با علي كفاشيان، رئيس فدراسيون برگزار كند. كي روش كه با چهره‌اي كاملا خندان وارد فدراسيون فوتبال شده بود با دستگاه كارت زني جديدي كه در فدراسيون فوتبال نصب شده است مواجه شد و گفت: تيم ملي لباس ندارد، آن وقت اين دستگاه خريداري مي‌شود! سرمربي تيم ملي فوتبال كشورمان پس از ديدار مقابل گوام اعلام كرد كه شرايط براي ماندن در تيم ملي مهيا نيست و در صورتي كه قدم‌هايش با علي كفاشيان هماهنگ نشود، ديگر نمي‌تواند كار را ادامه دهد. از همين رو روز پنجشنبه جلسه‌اي در فدراسيون فوتبال بين كي روش و كفاشيان برگزار شده تا رئيس فدراسيون در اين خصوص تصميم‌گيري كند. 
 
تغيير مسير هواپيماي اوباما از آسمان ايران

شنیده شد که هواپيماي حامل رئيس‌جمهور آمريكا كه قصد داشت از تركيه عازم فيليپين شود، براي رد نشدن از آسمان ايران، مجبور به تغيير مسير شد. باشگاه خبرنگاران جوان نوشت؛ هواپيماي حامل باراك اوباما، رئيس‌جمهور آمريكا كه قصد داشت از تركيه عازم فيليپين شود، براي رد نشدن از آسمان ايران، مجبور به تغيير مسير شد. اوباما براي شركت در نشست گروه بيست به تركيه سفر كرده بود و پس از آن به فيليپين سفر كرد. هواپيماي اوباما براي رد نشدن از آسمان ايران، تغيير مسير داد. در قسمتي از فيلمي كه كاخ سفيد منتشر كرد، نقشه مسير سفر به وضوح نمايان شده است كه در آن هواپيماي رئيس‌جمهور آمريكا براي اينكه از آسمان ايران رد نشود، تغيير مسير داده است. 
 
دستگيري يكي از عوامل تيراندازي‌ در انديمشك

شنیده شد که دادستان عمومي و انقلاب انديمشك از دستگيري يكي از عوامل اصلي تيراندازي‌ اخير اين شهرستان خبر داد. صادق جعفري‌چگني اظهار كرد: با تلاش ماموران پليس امنيت عمومي يكي از عوامل اصلي تيراندازي اخير در يكي از مناطق اين شهر دستگير و روانه زندان شد. وي افزود: اين فرد سابقه‌دار به همراه دو نفر همدست خود بدون انگيزه و براي ايجاد رعب و وحشت اقدام به شليك با اسلحه شكاري به چند نفر كرده كه در اثر اين حادثه چهار نفر دچار جراحت شدند. دادستان عمومي و انقلاب انديمشك اضافه كرد: متاسفانه يكي از افراد مصدوم از ناحيه چشم مورد اصابت قرار گرفته كه در وضعيت جسمي نامناسبي قرار دارد. جعفري‌چگني يادآور شد: دو نفر همدست ديگر اين فرد از سوي ماموران شناسايي شده و تحت تعقيب قضائي قرار دارند. 
 
شهردار اكباتان، خواننده زيرزميني مبتذل نبوده است

شنیده شد که مجتبي شاكري عضو كميسيون فرهنگي شوراي شهر درباره آنچه انتخاب يك خواننده زيرزميني به عنوان شهردار ناحيه 6 منطقه 5 خوانده شده، گفت: براساس اطلاع من، اين فرد مهندس عمران است و در منطقه 12 نيز سابقه كار اجرايي دارد. ايسنانوشت؛ وي با بيان اينكه اين فرد دو قطعه موسيقي درباره حضرت فاطمه زهرا (س) و حضرت اميرالمومنين(ع) اجرا كرده است، افزود: براي اخذ مجوز از وزارت ارشاد لازم است كه خوانندگان ده قطعه موسيقايي داشته باشند و چون اين فرد ده قطعه موسيقي نداشت، نتوانست مجوز بگيرد. شاكري با بيان اينكه هرگونه انتشار غيرمجاز قطعات موسيقايي از لحاظ قانوني ايراد دارد گفت: اين فرد خواننده زيرزميني مبتذل نيست. رئيس كميته نامگذاري شوراي شهر تهران با بيان اينكه ابتذالي در آثار اين فرد ديده نشده است، تاكيد كرد: اين فرد مجوز پخش آثار موسيقي نداشته است اما از نظر كاري علاوه بر مرتبط بودن تحصيلات، سابقه اجرايي در شهرداري منطقه12 داشته است.

** شرق

پوتین با مقام معظم رهبری  دیدار می‌کند


تسنیم: کاخ کرملین اعلام کرد ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه، در جریان سفر به تهران با مقام معظم رهبری دیدار خواهد کرد. به گزارش المیادین، پوتین همچنین با حسن روحانی، رئیس‌جمهوری اسلامی ایران، هم دیدار خواهد کرد. پوتین برای شركت در نشست گازی به دعوت روحانی به تهران می‌آید.

اژه‌ای: برخی درباره مسئله هسته‌ای مبالغه می‌کنند


خبرآنلاین: حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی‌اژه‌ای، معاون اول قوه قضائیه، گفت: نباید مبالغه‌گویی کنند و مردم را به اشتباه بیندازند. همین مسئله هسته‌ای که برای رفع تحریم‌ها و رفع مشکلات مردم ایران حاضر شد قدری تنزل کند ولی برخی در این خصوص خیلی مبالغه می‌کنند و می‌گویند افتخار ملی است و به گونه‌ای حرف می‌زنند که دشمن و دوست را به اشتباه می‌اندازند. حجت‌الاسلام والمسلمین اژه‌ای در پایان با اشاره به ضرورت مراقبت در برابر نفوذهای دشمن، گفت: همه مسئولان اطلاعاتی و قضائی و همه مسئولان و نهادها و آحاد مردم باید مراقب نفوذ و اثرگذاری دشمن بر تصمیم‌سازی‌ها و تصمیم‌گیری‌ها باشند و از چهره بزک‌کرده دشمن هم فریب نخورند.

واکنش احسان شریعتی به شایعه نامزدی‌اش در انتخابات مجلس: خبر جالبی که خودم بی‌خبرم!

خبرآنلاین: در هفته گذشته نخستین فهرست انتخاباتی احتمالی برای انتخابات مجلس دهم منتشر شد. این فهرست با عنوان لیست «جبهه مستقلین و اعتدال‌گرایان ایران» ارائه شده و اسامی چهره‌هایی از علی مطهری تا بهروز افخمی را دربر گرفته بود. یکی از اسامی این فهرست، احسان شریعتی بود. او که خبر این فهرست انتخاباتی را به نقل از خبرآنلاین، در صفحه فیس‌بوکش بازنشر کرده، نوشته است: در سرزمین عجایب: یک خبر جالب که خودمان هم از آن بی‌خبریم! 

ندیمی: برخی سؤال‌های نمایندگان از بیرون طراحی می‌شود


ایلنا: ابوذر ندیمی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس، گفت: یک نماینده حق دارد سؤال‌های خود را مطرح کند٬ اما از باب تعاملی هم دولت باید قدری قوی‌تر عمل کند. بااین‌حال درمورد سؤال‌های سیاسی، شاید گاهی در تخصص و حوزه برخی نمایندگان هم نباشد، اما برخی می‌خواهند از این راه برای خود تریبون درست کنند. در این موارد گاهی سؤال‌هایی از بیرون طراحی می‌شود و برخی نمایندگان مسئول طرح و اجرای آن می‌شوند، ما بیشتر نگران همین سؤال‌هایی هستیم که بُعد سیاسی دارند نه زمینه تعاملی و اجرائی.

جنتی، فعالیت‌های وزارت ارشاد را به استحضار مراجع می‌رساند


خانه ملت: حسین نوش‌آبادی، معاون پارلمانی وزارت فرهنگ و ارشاد با اشاره به اینکه وزیر ارشاد چندی‌پیش با آیت‌الله مکارم‌شیرازی ملاقات داشته و از رهنمودهای ایشان در اداره امور فرهنگی بهره‌مند شده، علت عدم ملاقات در آخرین سفر را فشردگی برنامه‌های جنتی می‌داند. او با اشاره به این موضوع که آیا اعلام نظر انتقادی کتبی یا شفاهی از سوی دفتر مکارم شیرازی به وزارت ارشاد ارسال شده است یا خیر، گفت: مراجع تقلید با کسی رودربایستی ندارند و نظرات، دیدگاه‌ها و انتقادهای خود را در دیدار با مسئولان یا کلاس‌های درسی‌شان یا به صورت‌های دیگری بیان می‌کنند؛ وزیر ارشاد هم سعی دارد این نقطه‌نظرها را موردتوجه قرار دهد. نوش‌آبادی بیان کرد: نگاه‌ هریک از علما در مباحث فرهنگی مشخص است و وزیر ارشاد نیز از آنها به‌خوبی اطلاع دارد و مرتبا گزارش فعالیت‌های فرهنگی از سوی او به صورت شفاهی یا مکاتبه‌ای به استحضار مراجع می‌رسد.

سردار جزایری:از عملیات نظامی روسیه در سوریه حمایت می‌کنیم


سپاه‌نیوز: سردار سیدمسعود جزایری، معاون ستاد کل نیروهای مسلح، ضمن حمایت از همکاری نظامی ایران و روسیه در سوریه گفت: ما هیچ اعتمادی به جدیت فرانسوی‌ها در مبارزه با تروریسم و داعش نداریم. سخنگوی ارشد نیروهای مسلح افزود: در شرایط امروز که روسیه وارد این عرصه شده و تصمیم گرفته که یک مقابله جدی با تروریسم در سوریه داشته باشد، طبعا جمهوری اسلامی ایران، چه از دولت چه از ملت روسیه، در این مبارزه با آغوش باز استقبال، حمایت و به آنها کمک می‌کند و همان‌گونه که مقامات روس اعلام کردند ما هم فکر می‌کنیم که اقدام درست و به‌موقعی است. این یک استراتژی بهنگام است چراکه در غیر این صورت چه‌بسا مشکلات تروریسم دامن خود روسیه را در آینده بگیرد.


** ایران

روایت علی لاریجانی از تغییر رفتار امریکا در قبال ایران

رئیس مجلس با بیان اینکه «دورنمای کشور مثبت است»، گفت«فضای کشور از لحاظ سیاسی و رسانه‌ای باید پشتیبان اقتصاد و تولید باشد». به گزارش «ایسنا»،علی لاریجانی در مراسم بزرگداشت روز ملی صادرات که در تالار اتاق بازرگانی صنایع و معادن و کشاورزی استان قم برگزار شد، افزود: «تردیدی ندارم که امروز غربی‌ها، از حرف‌هایی که در سابق نسبت به ایران می‌زدند، عبور کرده‌اند. تعجب می‌کنم گاهی در داخل این مسأله در رسانه‌ها عمده می‌شود که مثلاً غربی‌ها و امریکایی‌ها دنبال براندازی هستند، زیرا آنها نمی‌توانند این کار را انجام بدهند. خودشان و سیاستگذاران‌شان نیز اذعان دارند که ایران از لحاظ ژئوپولیتیک و نقش‌آفرینی، در موقعیتی قرار دارد که آنها قادر به انجام کاری نیستند. البته در ذهن شان فکر براندازی بود و ستیز کردند، اما امروز می‌دانند بدون ایران بسیاری از مشکلات منطقه‌ای حل نمی‌شود، زیرا ایران سازنده بوده، البته ممکن است خوششان نیاید اما باید قدرت جمهوری اسلامی ایران را تحمل کنند.»

اختلاف ایران و غرب در تهیه فهرست سوری

پایگاه اینترنتی «المانیتور» به جزئیاتی از روند اجرای توافقات حاصل شده اخیر در نشست «وین» درباره سوریه پرداخت و نوشت: «بر اساس توافقات طرف‌های حاضر در مذاکرات، هر گروهی که فرآیند صلح در سوریه را نپذیرد، گروهی تروریستی اعلام خواهد شد. بر اساس بیانیه‌ای که در پایان نشست «وین» صادر شد، طرف‌ها باید هر چه زودتر فهرستی تهیه کنند که در آن گروه‌هایی که همه آنها را تروریستی دانسته و از آتش‌بس مستثنا می‌شوند، تعیین شوند».  براساس این گزارش، گفته می‌شود، یکی از اصلی‌ترین اختلاف‌ها  میان ایران و روسیه از یک سو و کشورهای غربی و شیوخ خلیج فارس از سوی دیگر، تعیین همین فهرست است. کشورهای عربی از پذیرش تروریستی بودن بسیاری از گروه‌‌ها از جمله «احرار الشام» که «جبهه النصره» نیز از زیرگروه‌های آن است، خودداری می‌کنند.

تحویل ۱۰۰ فروند «سوخو سوپر جت» به ایران تا ۵ سال آینده

معاون نخست وزیر روسیه اعلام کرد که ۱۰۰ فروند هواپیمای سوخو سوپر جت ۱۰۰ تا ۵ سال آینده تحویل ایران می‌شود. به گزارش «اسپوتنیک»، طبق قراردادی بین روسیه و ایران قرار است ۱۰۰ فروند هواپیمای پیشرفته سوخو از روسیه خریداری و تا پنج سال آینده تحویل تهران شود. در این چارچوب، « دیمیتری روگوزین» معاون نخست وزیر روسیه گفت:«این هواپیماها در حال ساخت هستند و قرار است تا مهلت تعیین شده تحویل داده شوند.»

ادعای تازه در بازداشت پسر مهاجرانی


خبرگزاری فارس مدعی شد: «منابع آگاه علت بازداشت فرزند مهاجرانی را به‌خاطر نقش وی در پرونده موسوم به دکل گمشده نفتی 87 میلیون دلاری عنوان کردند اما جدیدترین خبرها حاکی است که محمد محسن مهاجرانی پس از محرز شدن نقش وی در پرونده فساد دکل گمشده نفتی در حین فرار از کشور توسط مأموران دستگیر شده است.»

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 10
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • ۰۹:۱۹ - ۱۳۹۴/۰۸/۳۰
    0 0
    امان از سیاسی کاری
  • ۰۹:۲۰ - ۱۳۹۴/۰۸/۳۰
    0 0
    بی بی سی = روباه
  • ۰۹:۲۲ - ۱۳۹۴/۰۸/۳۰
    0 0
    روزنامه های زنجیره ای با خودشون چند چندن؟!
  • ۰۹:۲۲ - ۱۳۹۴/۰۸/۳۰
    0 0
    درود بر پوتین
  • دانشجو ۰۹:۲۳ - ۱۳۹۴/۰۸/۳۰
    0 0
    درود بر مردم انقلابی قرچک
  • ۰۹:۲۶ - ۱۳۹۴/۰۸/۳۰
    0 0
    3 هیچ به نفع دشمن
  • دانشجو ۰۹:۲۶ - ۱۳۹۴/۰۸/۳۰
    0 0
    اصلاحاتیا سوختن بد خخخخخخخخ
  • ۰۹:۲۹ - ۱۳۹۴/۰۸/۳۰
    0 0
    خخخخخخ
  • ۰۹:۲۹ - ۱۳۹۴/۰۸/۳۰
    0 0
    فتنه گرا حساب کار دستشون اومده
  • ۰۹:۳۰ - ۱۳۹۴/۰۸/۳۰
    0 0
    مرگ بر اسرائیل

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس