وزیر اسبق نفت و نماینده مردم تهران در مجلس از افزایش ۴۰۰ هزار میلیارد تومانی حجم نقدینگی در دولت یازدهم خبر داد.

به گزارش مشرق ، سید مسعود میرکاظمی وزیر اسبق نفت در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما گفت: از زمان روی کار آمدن دولت یازدهم ۴۰۰ هزار میلیارد تومان حجم نقدینگی افزایش یافته است.

وی اظهارداشت: با وجود اینکه بسته خروج از رکود قابل قدردانی است اما چگونگی و سرعت اجرای آن ضعف‌هایی دارد. برای رهایی از رکود باید عرصه های مدیریت، ساختاری و بین المللی را با یکدیگر دید و فقط نمی توان به یک مسئله مانند تحریم توجه کرد.

میرکاظمی ادامه داد: کاهش ذخیره های قانونی بانک‌ها برای تامین منابع بسته خروج از رکود براساس گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس موجب افزایش ۲۳ درصدی حجم نقدینگی می‌شود.

حجم نقدینگی از حدود ۴۷۰ هزار میلیارد تومان خردادماه ۹۲ به بیش از ۸۷۰ هزار میلیارد تومان (براساس گفته مسئولان بانک مرکزی) در حال حاضر رسیده است.

وی تصریح کرد: هزینه های جاری دولت در دو سه سال اخیر افزایش یافته، این در حالیست که بخش مولد منابع مناسبی نداشته است.

این نماینده مجلس گفت: اینکه می‌گویند افزایش نقدینگی به دلیل محاسبه پول‌های موسسات مالی و اعتباری بوده است، اینطور نیست و این موسسات پول‌های خود را در بانک‌ها نگهداری می‌کردند و خارج از بانک نبوده است.

وی با بیان اینکه موسساتی که گفته می شود موجب افزایش حجم نقدینگی هستند خیلی مطرح نبوده اند، تصریح کرد: اینکه رکود را گردن دولت قبل بیاندازیم، درست نیست و باید خارج از حاشیه های سیاسی درباره اقتصاد سخن گفت.

وزیر اسبق نفت با یادآوری اینکه در سال ۹۱ درآمد نفتی به شدت کاهش یافت و صادرات نفت نصف شد، اظهارداشت: ماه عسل دولت یازدهم تمام شده و باید توضیح دهد که چرا رکود ادامه یافته است. در همین حال، صدا وسیما نیز اجازه نقد عملکرد دولت را با عدد و شاخص بدهد.

میرکاظمی، تعویق اجرای بسته خروج از رکود را موجب افزایش رکود دانست و گفت: باید پیش از اعلام هر طرح همه شاخص‌های اجرایی آن بررسی و آماده شود.

وی درباره اینکه می‌گویند دولت تجربه ورود به عرصه توزیع لوازم خانگی را ندارد، خاطرنشان کرد: ساز و کار اجرایی و تجربه اینگونه طرح‌ها در وزارت بازرگانی وجود داشت اما بخش بازرگانی در ادغام وزارتخانه ها حذف شد.

به گفته میرکاظمی، مطرح شدن طرحی زودتر از انجام کار کارشناسی درباره آن شبهه سیاسی بودن آن را ایجاد می کند.

در ادامه برنامه، حسین عبده تبریزی مشاور مالی وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه طرح خروج از رکود دولت سیاسی نیست و برنامه‌ای برای برون رفت از رکود است، گفت: اختصاص حدود ۲۵۰۰ میلیارد تومان برای تسهیلات خودرو در مقایسه با ارقام ۵۰ هزار میلیارد تومانی مسکن مهر در دولت گذشته نگرانی درباره ایجاد تورم نمی‌کنیم.

وی اظهارداشت: افزایش حجم نقدینگی در دولت یازدهم به دلیل حساب کردن پول برخی موسسات مالی و اعتباری بوده است.

حجم نقدینگی از ۴۷۰ هزار میلیارد تومان خردادماه ۹۲ به بیش از ۸۷۰ هزار میلیارد تومان (براساس گفته مسئولان بانک مرکزی) در حال حاضر رسیده است.

مشاور مالی وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه شرایط دولت را باید در نظر گرفت که این دولت کشور را در شرایط رکود تحویل گرفته است، تصریح کرد: بودجه خانواده‌ها و درآمد سرانه از سال ۸۶ کاهش یافته است.

عبده تبریزی با اشاره به اینکه بسته خروج از رکود به نظمی که دولت در مهار تورم ایجاد کرده است، آسیب نمی‌رساند، گفت: نباید به دولت برای عجله در اجرای بسته خروج از رکود فشار آورد.

وی افزود: توزیع لوازم خانگی و اینگونه کارها باید با نظم بازار انجام شود اما دولت به طور استثنا با توجه به شرایط کشور در این موضوع دخالت کرده است.

به گفته مشاور مالی وزیر راه و شهرسازی، این حوزه‌ها عرصه‌ای نیست که دولت در آن تجربه ای داشته باشد.   عبده تبریزی اظهارداشت: طرح خروج از رکود سیاسی نیست و برنامه‌ای برای برون رفت از رکود است.

منبع: مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس