وی با تاکید بر اینکه باید سازمان تعاون روستایی به وظایف خود بهتر عمل کند، افزود: مقداری سیبزمینی به صورت تضمینی از کشاورزان خریداری میشود و طبق مقررات 10 درصد آن به نهادهای حمایتی مانند کمیته امداد امام خمینی داده میشود.
رجایی بیان داشت: بقیه سیبزمینی خریداری شده هم برای اینکه قیمت سیبزمینی را در بازار کاهش ندهد، در انبار نگهداری میشود.
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس تصریح کرد: متاسفانه به دلیل عدم تصمیمگیری به موقع مسئولان سازمان تعاون روستایی سیبزمینیهای نگهداری شده در انبار چون در حال فاسد شدن بوده است، این سازمان اقدام به دفن و معدوم سازی آن میکند.
رجایی با بیان اینکه سازمان تعاون روستایی میتوانست از سیبزمینیها استفاده معقولی داشته باشد، تصریح کرد: بهتر بود سیبزمینیها در اختیار کارخانجات فرآوری قرار میگرفت و یا به صورت مجانی در اختیار دامداریها برای خوراک دام قرار میگرفت.
رئیس کمیسیون کشاورزی آب و منابع طبیعی مجلس با بیان اینکه وارد کردن این سیبزمینیها به بازار قیمت سیبزمینی را پایین میآورد، گفت: توزیع مجانی آن در دامداریها به نفع کشور بود.
وی با تأکید بر اینکه باید اختیارات دستگاههای استانی افزایش یابد تا این دستگاهها به موقع اقدام به تصمیمگیری کنند، گفت: صادرات هم یکی از راههایی بود که میتوانست از به وجود آمدن این وضعیت جلوگیری کند.
رئیس کمیسیون کشاورزی آب و منابع طبیعی تصریح کرد: پرداخت یارانه صادراتی به سیبزمینی یکی از موضوعاتی است که بارها مطرح شده، اما هنوز محقق نشده است.
رجایی فقدان الگوی کشت در کشاورزی را یکی از نقاط ضعف این بخش عنوان کرد و گفت: تولید باید بر مبنای نیاز بازار و صادرات شکل گیرد.
وی با بیان اینکه برهمریختگی در تولید در شأن این کشور نیست، افزود: اتحادیههای تعاون روستایی به عنوان بازوان اجرایی این سازمان عمل میکنند.
نماینده اراک، کمیجان و خنداب در مجلس ادامه داد: نکته بعدی الگوی کشت است وزارت جهاد کشاورزی باید شرایطی را به وجود آورد که الگوی کشت شکل بگیرد و تولید بر مبنای نیاز بازار و صادرات شکل بگیرد و اتحادیههای تعاون روستایی به عنوان بازوان اجرایی این سازمان باید در بازارسازی و بازاریابی محصولات کشاورزی به صورت جدی عمل کند.
رجایی بیان داشت: نواقص در تصمیمگیریها، اشکالات در مدل اجرایی و کجسلیقگیهای برخی مسئولان باعث بروز چنین اتفاقاتی میشود.
در نگاه کلی کل سه گروه بحث را باید اشاره کنیم، گروه عوامل نقص در تصمیمگیری و مقررات وجود دارد و نگاه دوم اشکالات در مدلهای اجرایی کار و نگاه سوم کج سلیقگیهایی که اتفاق میافتد.
براساس این گزارش، مسئولان تعاون روستایی استان فارس چندی پیش برای تنظیم بازار سیبزمینی اقدام به امحا بیش از 1700 تن از این محصول کردند.
این گزارش میافزاید: در این اقدام سازمان تعاون روستایی سیبزمینیهای برداشت شده بهاره از شهرهای داراب و فسا را از کشاورزان با قیمت 360 تومان خریداری کرده و پس از این که مقداری تحویل کمیته امداد امام خمینی داده، بقیه آن را که بیش از 1700 تن بوده است، برای جلوگیری از خرابی بازار (به سبک آمریکایی) دفن و معدوم سازی کرد.