وی گفت که انتفاضه به خنثی سازی طرح تقسیم مسجد مبارک الاقصی، فروکش کردن موج شهرکسازیها و توقف عربدهکشی صهیونیستها کمک کرد و حتی در مدت زمانی کوتاه توانست دستاوردهای مهمی را محقق سازد و بر روی نظریههای ترویج تفکر همزیستی، تسلیمپذیری فلسطینیان در برابر صهیونیستها، دکترین "فلسطینیان جدید" و نیز تلاشها برای سرگرم کردن ملت فلسطین به قرض و بدهیها و مساله حقوق و منحرف کردن افکار از مساله اساسی خط بطلان کشید.
هنیه بار دیگر تاکید کرد که انتفاضه بزرگترین تحول راهبردی در منطقه بود و تاثیر آن تنها به مرزهای کرانه باختری و فلسطین محدود نخواهد ماند، بلکه توجه تمامی ملتهای جهان را به خود معطوف خواهد کرد.
وی تصریح کرد که انتفاضه خواست و اراده الهی است و زمانی که کودتاگران علیه امت و صهیونیستها فکر میکردند که فرصت برای اجرای نقشههایشان در سرزمین فلسطین مهیا شده است، این انتفاضه اوضاع را زیر و رو کرد و بار دیگر قطار را بر روی ریل برگرداند.
نائب رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس در ادامه اظهارات خود تاکید کرد که به هیچ وجه اجازه بازگشت نظریههای دایتون (ژنرال آمریکایی مسئول سابق آموزش سرویسهای امنیتی تشکیلات خودگردان فلسطین) و آنچه که از آن به عنوان "سازش اقتصادی" یاد میشود را نخواهیم داد و اوضاع قبل از ماه اکتبر دیگر تکرار نخواهد شد. انتفاضه امروزه نظریههای جدیدی را سر لوحه کار خود قرار داده است که مرد و زن و کودک؛ همه آنها را قبول دارند و این انتفاضه تا آزادی سرزمین فلسطین ادامه خواهد یافت.
وی یکی از مهمترین دستاوردهای انتفاضه را از بین رفتن توان بازدارندگی رژیم صهیونیستی اعلام کرد که قبلا شکست خورده بودن آن در غزه ثابت شده بود و وقوع بیش از 87 عملیات شهادت طلبانه نشان میدهد که توان بازدارندگی این رژیم در کرانه باختری و قدس از بین رفته است.
هنیه تاکید کرد که مهمترین دستاورد انتفاضه را میتوان به معطوف کردن مجدد توجهات به مساله فلسطین و آگاه کردن امت نسبت به این مساله است که اولویتها تغییر کرده است و مساله قدس بار دیگر به مساله اصلی امت تبدیل شده است و این به نوبه خود یکی از بزرگترین دستاوردهای انتفاضه و نشانه دمیده شدن روح تازه در کالبد امت و برقراری ارتباط میان بخشهای مختلف آن و مساله اصلی؛ که همان مساله فلسطین باشد است و اگر انتفاضه قدس روی نمیداد، چنین تحولی صورت نمیگرفت.
نائب رئیس دفتر سیاسی حماس خاطر نشان ساخت که انتفاضه قدس در سایه برادرکشی ها و منازعات مذهبی و سیاسی در داخل امت، توجهات را به دشمن اصلی امت معطوف کرد. وی به علمای امت و فلسطین اطمینان داد که امت در سایه این انتفاضه از مظاهر تفرقه و اختلاف در امان خواهد ماند و انتفاضه جلوی تلاش برخی طرفها برای دور کردن امت از مساله اساسی خود را خواهد گرفت.
این رهبر برجسته فلسطینی همچنین تاکید کرد که ما باید زخمهای خود را التیام بخشیده و وحدت کلمه خود را بازیابیم و تنش و اختلافات میان اعضای امت را کاهش دهیم و امت هم از تمامی توان و انرژی خود برای آزاد سازی فلسطین استفاده کند.
وی افزود: انتفاضه باعث اعتبار بخشی مجدد به پروژه مقاومت شد و نقطه مقابل توافقنامه اسلو است و این دو مساله متناقض هرگز یک جا جمع نمیشوند و ملت ما تحمل تکرار مفاهیمی مانند مذاکرات را ندارد.
اسماعیل هنیه در بخش دیگری از سخنان خود به سفر جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا به اراضی اشغالی اشاره کرد و گفت سفر کری نقش کاخ سفید و ماهیت منازعه آتی را مشخص کرد و یک "وزیر تروریست" انتفاضه را "تروریسم" توصیف میکند و این در حالی است که این انتفاضه بیانگر احساسات درونی و قانونی آسمانی و زمینی است.
وی افزود: ما با ایفای نقش مرکزی توسط علما به انتفاضه ادامه خواهیم داد و این مساله باعث ساماندهی به رابطه میان مبارزان و علمای امت و ذوب شد اقشار مختلف ملت فلسطین و امت با هم میشود و ما را به قدس و مسجد الاقصی و بازگشت آوارگان فلسطینی نزدیک میکند.
هنیه در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد که این نمایش ایمانی از سوی علمای فلسطین و امت در زمان و مکان مناسبی صورت گرفت؛ به طوری که در سرزمین فلسطین و در بیت المقدس و اطراف آن و همزمان با انتفاضه مقدس قدس که از صحنهای مسجدالاقصی و خیابانهای قدس آغاز شده و به سراسر فلسطین کشیده شده است و حتی آثار آن امروز در خارج از فلسطین هم نمود پیدا کرده است، برگزار میشود.
هنیه تصریح کرد که ایفای این نقش بزرگ توسط علمای مخلص و مبارز به هیچ وجه جای تعجب ندارد و ما نیاز به نسل مومن و قرآنی داریم که قدرت تحقق بخشیدن به آرمانهای امت را داشته باشند و از سوی دیگر، باید قدرت نظامی و آمادگی و تربیت مبارزان در حدی باشد که بتواند این ملت را به آزادی و استقلال برساند.
وی ضمن تمجید از نقش برجسته و راهبردی علمای فلسطین در مسیر پروژه آزاد سازی و سازندگی، اظهار داشت که جمع میان علما و مبارزان زمینهساز پیروزی و آزادسازی مسجد الاقصی و قدس خواهد شد و علما حامی و محافظ اصول ایمانی و ملی مساله فلسطین در مقاطع مهم و خطرناک هستند و آنها همیشه نقش مهمی در حفظ اصول ایمانی و ملی مساله فلسطنی داشتهاند.
نائب رئیس دفتر سیاسی حماس تصریح کرد که آمادهسازی ایمانی و فکری و عقیدتی نسل مبارز و دلاور به دست علما و در سکوهای علم و دانش در صحنهای مسجد مبارک الاقصی صورت گرفته است، اما کار به همین جا ختم نشده است و آنها وارد عرصه عملیاتهای مسلحانه و میدانهای نبرد شده و در زیر موشک بارانها شهید شدهاند و این مسیر از شیخ "عزالدین قسام" آغاز شده و با حرکت شیخ "احمد یاسین" ادامه پیدا کرده است و بسیاری از علما در این راه شهید شده اند و آنها همزمان قهرمانان عرصه موعظه گری و تبلیغ و جنگ آوری بوده اند.
وی افزود این مساله کذب و دروغ بودن حمایتها از رژیم صهیونیستی و توافقنامههای سازشکارانهای را که باعث چشمپوشی از کل فلسطین شدند، ثابت کرد و نشان داد که علمای مخلص هرگز از این توافقنامهها حمایت نکردهاند، بلکه مشروعیت شرعی و ملی آنها را سلب کرده و خطرهای این توافقنامهها برای حقوق و اصول ملی را تبیین نمودهاند تا این توافقنامه ها فاقد هر گونه مقبولیت و پشتیبانی باشند.