طبق این گزارش، «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه و «فرانسوا اولاند» رئیسجمهور فرانسه روز ۲۶ نوامبر موافقت کردند درباره اهدافی که باید در سوریه هدف قرار دهند و همچنین حمله به تروریستها، اشتراکگذاری اطلاعات داشته باشند.
رئیسجمهوری روسیه هچنین افزود که مسکو آمادگی دارد که با ائتلاف تحت رهبری آمریکا علیه داعش همکاری داشته باشد.
امتیاز دیپلماسی تبدیل بحران به فرصت به اولاند و اوباما تعلق میگیرد که ظاهراً تصمیم گرفتهاند که هدف کلی پایان دادن به ناآرامیهای سوریه نباید اسیر واکنش تهاجمی ترکیه به جنگنده سوخو ۲۴ روسیه شود.
المانیتور در گزارش خود اشاره کرد که تنشهای اخیر روسیه و ترکیه به منزوی شدن آنکارا در مسئله سوریه منجر شده است و در اینباره به گزارشاتی استناد کرد و نوشت، روزنامه آمریکایی «وال اسرتیت ژورنال» در ۲۸ نوامبر گزارش کرد که آمریکا به ترکیه فشار آورده تا مرز سوریه و ترکیه را مسدود کند.
در این گزارش به نقل از یکی از مقامات دولت اوباما آمده بود که «دیگر بس است...این یک تهدید بینالمللی است که از سوریه بیرون می آید و این تهدید از قلمرو ترکیه عبور میکند».
طبق این گزارش، حادثه اخیر موجب شده است که بیش از هر زمان دیگری رویکرد ترکیه در قبال کردهای سوریه زیر ذرهبین رود.
«رجب طیب اردوغان» رئیسجمهور ترکیه روز ۱۴ اکتبر اعلام کرد که هیچ تفاوتی بین حزب اتحاد میهنی سوریه (PYD) و داعش وجود ندارد. آمریکا، یگانهای مدافع خلق (UPG)، جناج مسلح PYD را بعنوان کارآمدترین شریک خود میداند و بنابراین سیاست آمریکا و ترکیه در نهایت با یکدیگر دچار تضاد میشود.
بنا به گزارش المانیتور، سرنگون شدن جنگنده روسیه توسط جنگنده ترکیه نشان میدهد که جنگ سوریه وارد یک مرحله جدیدتر و خطرناکتر شده است. میدان نبرد سوریه در حال حاضر شامل آمریکا، روسیه و ایران میشود. روسیه دو پایگاه نظامی دارد و برای تمامی سوریه پوشش هوایی ارائه میدهد و بنابراین ترکیه از روی احتیاط عملیاتهای هوایی خود بر فراز سوریه را به حالت تعلیق درآورده است.
طبق این گزارش، خطراتی که ترکیه با آن روبرو است فراتر از انتقامگیری شخصی اردوغان از «بشار اسد» رئیسجمهور سوریه و میل وی برای مقابله با کردهای سوریه است. اوباما و اولاند و پوتین که بر تشدید اوضاع سوریه دامن زدهاند، از این شرایط سود میبرند.