به گزارش مشرق به نقل از واحد مرکزی خبر ، بر اساس اصلاح آیین نامه «اعطای پروانه و نحوه فعالیت مؤسسات ارزیابی خسارت بیمه ای»، استفاده از کارشناسان خسارت شرکت های بیمه موقتی است و پس از تکمیل ظرفیت کارشناسان مستقل ارزیابی خسارت ، استفاده از کارشناسان شرکتهای بیمه برای ارزیابی خسارت، با تأیید شورای عالی بیمه متوقف خواهد شد.
این مصوبه به منظور تکمیل ظرفیت ارزیابان خسارت بیمهای مستقل، برای بازنشستگان صنعت بیمه که حداقل 5 سال در بخش خسارت بیمه اتومبیل و حداقل 7 سال در بخش خسارت سایر رشتههای بیمه به طور مستمر خدمت کرده اند و همچنین مدیران عامل مؤسسات قبلی ارزیابی خسارت، تسهیلاتی از نظر دریافت پروانه ارزیابی خسارت به صورت آزمایشی در نظر گرفته است.
اما برای استقلال ارزیابان خسارت، تأکید شده است که مؤسسان و شرکای مؤسسه ارزیابی خسارت نمیتوانند عضو هیئت مدیره، مدیر عامل یا کارمند شرکتهای بیمه، نماینده یا کارگزار بیمه و یا دفاتر ارتباطی باشند.
استفاده از کارشناسان خسارت شرکت های بیمه در صورتی که فهرست اسامی و اطلاعات آنها به صورت سالانه از سوی شرکتهای بیمه به تأیید بیمه مرکزی رسیده باشد بلامانع است، اما تأکید شده است که استفاده از کارشناسان خسارت شرکتهای بیمه موقتی است.
مؤسسه های معتبر ارزیابی خسارت که در خارج از ایران به ثبت رسیده اند و به صورت بین المللی فعالیت میکنند، اجازه دارند به ارزیابی خسارت در ایران بپردازند و مؤسسات دارای پروانه فعالیت ارزیابی خسارت از بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران نیز میتوانند در چارچوب این آیین نامه و دستورالعمل بیمه مرکزی، برای تأسیس شعبه در خارج از کشور مجوز بگیرند.
بر اساس آیین نامه اعطای پروانه و نحوه فعالیت مؤسسات ارزیابی خسارت بیمه ای، مؤسسه ارزیابی خسارت، شخصی حقوقی است که وظیفه بررسی و تحقیق درباره علت و مقدار خسارت و تشخیص میزان تعهد بیمه گر و مذاکره برای تعدیل و تسویه خسارتهای مورد ادعا را طبق آیین نامه مصوب شورای عالی بیمه و شرایط بیمه نامه دارد.
بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران به شرکتهای بیمه ابلاغ کرد: از اول مهر در فرایند ارزیابی خسارت، صرفاً از خدمات مؤسسات و اشخاصی که پروانه فعالیت از بیمه مرکزی دارند، استفاده کنند.