به گزارش مشرق، محققان دانشگاه کارنگی ملون پنسیلوانیا عنوان می کنند که مصرف میوه و سبزیجات زیاد، مواد لبنی و غذاهای دریایی برای محیط زیست به مراتب مضرتر و زیانبارتر است چراکه تولید این مواد غذایی به منابع بیشتری نیاز داشته و موجب انتشار بیشتر گازهای گلخانه ایی می شود.
«پال فیشبک»، محقق این تحقیق، در این باره می گوید: «خوردن کاهو در مقایسه با خوردن گوشت بیش از سه برابر بیشتر در انتشار گازهای گلخانه ایی نقش دارد.»
وی در ادامه می افزاید: «اکثر سبزیجات متداول بیش از آنچه که تصور می شود نیاز به منابع بیشتری به ازای هر کالری دارند. در این زمینه بادمجان، کرفس و خیار در مقایسه با دام و طیور به مراتب بدتر هستند.»
محققان در بررسی های خود، نحوه رشد، برداشت و حمل و نقل مواد غذایی، فروش و خدمات مواد غذایی، و ذخیره و استفاده منابع به شکل مصرف انرژی، مصرف آب و انتشار گازهای گلخانه ایی را بررسی کردند.
از یک سو نتایج نشان داد که تحت کنترل نگه داشتن وزن و خوردن کالری های کمتر تاثیر مثبتی بر محیط زیست داشته و باعث کاهش مصرف انرژی، مصرف آب و انتشار گازهای گلخانه ایی تا ۹ درصد می شود.
چراکه خوردن غذاهای سالم تر که ترکیبی از میوه ها، سبزیجات، مواد لبنی و غذاهای دریایی است، موجب افزایش تاثیر زیست محیطی در سه حوزه می شود: مصرف انرژی تا ۳۸ درصد، مصرف آب تا ۱۰ درصد و انتشار گازهای گلخانه ایی تا ۶ درصد افزایش می یابد.