بنده به این مسئله معتقدم که ادبیات جنگ ما در دنیا تک است زیرا چنین جنگی در دنیا سابقه نداشته و چنین مردمی هیچ‌گاه نبوده‌اند.

گروه جهاد و مقاومت مشرق - داود امیریان از نویسندگان حوزه دفاع مقدس است. کتاب «خمپارهای فاسد»از انتشارات فاتحان، از جمله کتاب‌های وی است که در این کتاب مجموعه داستان‌های دفاع مقدس برای گروه سنی کودک و نوجوان به صورت طنز آمده است.

* چرا با وجود سطح پایین فرهنگ مطالعه در کشور ما اما مردم از کتاب‌های دفاع مقدس به خوبی استقبال می‌کنند؟

بنده به این مسئله معتقدم که ادبیات جنگ ما در دنیا تک است زیرا چنین جنگی در دنیا سابقه نداشته و چنین مردمی هیچ‌گاه نبوده‌اند. مردم ما انسان‌های خاصی هستند، به همین دلیل هم جامعه امروز ما با آنها احساس همذات‌پنداری می‌کند واگر این ادبیات خوب نوشته شود مردم به سوی آن جذب می‌شوند. بعضی کتابها مانند کتاب «عباس دست طلا» از عمق جامعه مردمی بیرون آمده و نقل یک فرد صافکاراست که مانند سایر مردم بوده و به این دلیل که من بچه جنوب شهر هستم این داستان مرا بیشتر جذب کرده و داستان آن را بهتر درک می‌کنم.

* برای افرادی که می‌خواهند به این حوزه وارد شوند چه پیشنهادی دارید؟

در سال 72 در عرصه سینمای ما قانونی تصویب شد که اولین کار کارگردان و یا فیلمنامه‌نویس باید به مسئله جنگ بپردازند و همین قانون، یکی از دلایل معضلات عرصه سینمای دفاع مقدس شد، زیرا افرادی که علاقه‌ای به این عرصه نداشتند با ساخت فیلم‌های ضعیف، فقط انبوهی از این فیلم‌ها را به جامعه سینما تحویل دادند و باعث زمین خوردن سینما در این عرصه شدند، و فیلم‌های دفاع مقدس ما رفته رفته کم شد وحال هم که می‌بینیم در سال یک عدد فیلم جنگی مثل «چ» یا «شیار 143» را نشان می‌دهند که‌یک فاجعه است. در نویسندگی ادبیات جنگ نیز همین مطرح است که اگر کسی می‌خواهد نویسندگی را آغاز کند باید از ادبیات جنگی شروع کند و این روش، ادبیات جنگ را از بین می‌برد. در این زمینه باید عشق و علاقه باشد و با دانش قوی وارد این عرصه شد تا بتوان خوب نوشت زیرا نوشتن داستان جنگ بسیار سخت‌تر از داستان‌های دیگر است و باید نویسنده بتواند تمام موقعیت‌های عشق، مرگ، رافت وزندگی را در داستان خود جای دهد که اگر این طور باشد قطعا موفق می‌شود.

* چه پیشنهادی برای رفع خلأ‌های حوزه دفاع مقدس دارید؟

خلأ ما در حوزه دفاع مقدس کم بودن داستان‌های خانوادگی دفاع مقدس است، به همسران شهدا و رزمنده‌های دفاع مقدس کمتر پرداخته شده که اگر زنان نویسنده ما به نگارش خاطرات همسران شهدا و رزمندگان بپردازند بسیار موفق خواهند بود، زیرا در انتقال احساسات این همسران در نوشته‌های خود به مراتب قوی‌تر از مردان هستند و موقعیت‌های داستانی قشنگی را می‌توان به قلم تحریر درآورد که بسیار جذاب باشد زیرا آن‌ها با وجود جنگ و نبودن همسرانشان زندگی کردند.

* به نظر شما برای آن که نسل چهارم بیشتر به مطالعه کتاب‌های دفاع مقدس علاقه مند شوند چه کار کنیم؟

 باید این کار، حرفه‌ای و مردمی دنبال شود. هرچند که در حال حاضر هم مردمی است. مثل تاریخچه عملیات‌ها و کتابهایی که هر کدام مال یک عملیات هستند مثل عملیات‌های «میمک»،«مرصاد»، یا «کربلای پنج» ویا «حصرآبادان». دیگر این‌که در آن صداقت وجود داشته باشد تا موفق ‌شود.
منبع: کیهان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس