وی در ادامه افزود: دو کشور ایران و بلغارستان در زمینههای فرهنگی، رسانهای، آموزشی و گردشگری میتوانند تبادلات مناسبی داشته باشند.
رئیس قوه مقننه همچنین با اشاره به ائتلافهای صورت گرفته علیه مبارزه با تروریسم خاطرنشان کرد: ما امید داریم که کشورهایی که وارد این ائتلافها شدهاند بطور واقعی و جدی عزمی برای نابودی گروههای تروریستی داشته باشند زیرا اگر قرار است از طرفی مبارزهای صورت گیرد و از طرف دیگر توسط برخی از کشورها تامین منابع شوند، این مبارزات سودی در بر نخواهد داشت.
لاریجانی همچنین تصریح کرد: متاسفانه رفتارهای دوگانه از سوی تعداد محدودی از کشورها که برخی در منطقه قرار دارند موجب گردیده است که تروریستها بتوانند در کشورهایی مثل فرانسه هم نفوذ کرده و عملیات خرابکارانهای انجام دهند.
وی با اشاره به بحرانهای موجود در کشورهایی مثل سوریه و یمن عنوان کرد: نابودی تروریستها با مذاکرات سیاسی به انجام نمیرسد و برای حل این مشکل باید از طریق راهحل امنیتی وارد شد و پس از آن میتوان راهحلهای سیاسی را در این کشورها سامان بخشید.
رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین به برخی اقداماتی که در چند ماه اخیر در منطقه رخ داده است، اشاره کرد و افزود: اقدام ترکیه علیه هواپیمای روسیه و یا اقدام رژیم صهیونیستی در سوریه و شهادت سمیر قنطار چیزی جز آتش افروزی جدید در منطقه نیست.
همچنین در این دیدار «دانیل میتوف» وزیر امور خارجه بلغارستان گفت: در سفرمان به ایران گفتوگوهای خوبی صورت گرفته و سعی کردهایم که بر روی مراودات فرهنگی، تجاری، گردشگری و ورزشی بیشتر تاکید داشته باشیم.
وی افزود: جمهوری بلغارستان و جمهوری اسلامی ایران هر دو فرهنگ غنی دارند و از جاذبههای گردشگری فراوانی برخوردارند و به همین دلیل ملت هر دو کشور میتوانند با سفر به این کشورها از تاریخ و فرهنگ آن ها مطلع شوند.
وزیر امور خارجه بلغارستان با اشاره به بحث تبادل انرژی میان ایران و بلغارستان گفت: مباحث جدیدی در اروپا مطرح شده که می خواهند بر روی تنوع انرژی سرمایه گذاری کنند و ما هم با توجه به مرکزی که در کشور بلغارستان وجود دارد آمادگی داریم که گاز طبیعی را از ایران انتقال داده و به کشورهای اروپایی برسانیم.
وی در ادامه به لزوم نابودی تروریست ها اشاره کرد و اظهار داشت، یکی از مهمترین دغدغه های جمهوری بلغارستان، مبارزه و نابودی تروریست هاست زیرا حضور این گروه های خرابکار باعث ایجاد چالش های بین المللی شده است و باید هر چه سریعتر از بین بروند.
وی گفت: حملات هوایی راه مبارزه با داعش و سایر گروه های تروریستی نیست و راهکارهای دیگری در کنار آن نیاز است.
دانیل میتوف با اشاره به نقش اتحادیه اروپا در حل بحران سوریه و سایر کشورهای درگیر با تروریست ها، گفت: غرب و اتحادیه اروپا می تواند حامی خوبی برای مبارزه با گروهک های تروریستی باشد اما ما معتقدیم که کشورهای حاضر درمنطقه می توانند نقش اساسیر تر و مهم تریی در حل این بحران ها داشته باشند.
وی تصریح کرد: مردم کشور سوریه می خواهند که خود بر سرنوشت کشورشان دخالت داشته باشند و ما باید تمام تلاشمان را انجام دهیم تا دموکراسی در این کشور برقرار شود.
وزیر امور خارجه بلغارستان تأکید کرد: ما معتقدیم که هر چه سریعتر باید آتش بس در سوریه برقرار شود تا آن کشور بتواند به وضعیت خود سر و سامان دهد.
دانیل میتوف در پایان اظهار امیدواری کرد که پارلمان آمریکا در خصوص مصوبه صدور ویزا برای مسافران به ایران تجدید نظر کرده و در جهت برقراری آرامش در و همچنین اجرای برجام قدم های مثبتی برداشته شود.