به گزارش خبرنگار دیپلماسی عمومی مشرق، در راستای سیاست خارجی آمریکا، این کشور برنامه جام جهانی زنان و مبادله ورزشکاران زن را طرح ریزی کرده است. آنچه که به عنوان هدف این برنامه اعلام شده، توانمندسازی زنان در ارتقای رهبری، کار گروهی و مهارت های زندگی است و قدر مسلم این امر با رویکرد فمینیستی صورت می گیرد.
از سوی دیگر وزارت خارجه آمریکا به صراحت برنامه مذکور را در راستای سیاست خارجی خود اعلام می کند و با وجود آنکه در این برنامه از درک مشترک و احترام متقابل سخن می گوید، شاهد برخورد با مقوله حجاب زنان در سیاست جهانی ورزش زنان می باشیم. این مساله از تناقضات موجود در وعده ها و برنامه های آمریکا و مجامع جهانی ورزشی است.
طرح ابتکاری آمریکا برای جام جهانی زنان بر اساس گزارش وزارت خارجه آمریکا، شامل موارد زیر است:
در آستانۀ جام جهانی بانوان فیفا در سال 2011 و آغاز چهلمین سالگرد فصل نهم آمریکا یعنی، قانون تحول سازی در آمریکا ، وزارت امور خارجه ایالات متحده رشته ای از مبادلات بین المللی فوتبال را به منظور تأکید بر ارزش ورزش در توانمند سازی زنان و دختران آغاز کرده است.
این طرح ابتکاری بر پایۀ دیدگاه هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه، بر مبنای "دیپلماسی قدرت هوشمند" بنا شده است تا دامنۀ کامل ابزارهای دیپلماتیکی را– در این مورد، مبادلات بین المللی فوتبال – مهار کند و باعث پیشبرد اهداف سیاست خارجی ایالات متحده شود. این طرح ابتکاری فرصت های برابری را در زمینه های دانشگاهی و ورزشی برای مردان و زنان ایجاد می کند.
برنامۀ بازدید کنندگان ورزشی
بازیکنان نوجوان زن فوتبال و مربیان آنها از کشورهای بولیوی، آلمان، مالزی، پاکستان و قلمرو فلسطین و آفریقای جنوبی از طریق برنامۀ بازدیدکنندگان ورزشی برای مبادله ای 10 روزه، به ایالات متحده سفر کردند و با تیم ملی فوتبال بانوان ایالات متحده ملاقات و با تیم های محلی فوتبال بازی کردند.
مدیریت ورزش بانوان
این برنامه، با تأکید بر مدیریت برنامه های فوتبال بانوان و دختران، به بازدید کنندگان اجازه می دهد تا به مبادلۀ دیدگاه ها و بهترین عملکرد خود در مدیریت ورزش و برنامه های تفریحی با همتایان آمریکایی شان بپردازند.
آنها به بررسی این امر پرداختند که برنامه های ورزشی بانوان و دختران چگونه می تواند به ارتقای رهبری، کار گروهی، احترام، خود آگاهی و مهارت های زندگی بیانجامد و چطور ورزش و برنامه های تفریحی می تواند اثر مثبتی روی جوانان در خطر یا محروم بگذارد.
طبق گزارش سال 2007 سازمان ملل با عنوان "زنان 2000 – زنان، برابری جنسیتی و ورزش" – توانمند سازی زنان و دختران از طریق ورزش ابزار توانمند سازی اجتماعی و اقتصادی مهمی است.
زنان و دختران شبکه های بین فردی جدیدی کسب می کنند، و به فرصت های جدیدی دسترسی پیدا می کنند که باعث می شود آنها مشارکت بیشتری در زندگی مدرسه و اجتماعی داشته باشند؛
مشارکت دختران در ورزش می تواند کلیشه های جنسیتی را به چالش بکشد و نگرش های تبعیض آمیز جا افتاده در بین مردم را بشکند.
ورزش به عنوان وسیله ای برای بهبود نقش رهبری زنان و دختران و مشارکت آنها در تصمیم گیری عمل می کند
دفتر وزیر برای مسائل جهانی دختران:
برنامۀ مدیریت بازدیدکنندگان بین المللی ادارۀ امور آموزشی و فرهنگی:
برنامۀ مدیریت بازدیدکنندگان بین المللی، هفتادمین سال خود، برنامۀ اصلی مبادلۀ متخصصان وزارت امور خارجه ایالات متحده است که از طریق برنامه های کوتاه مدت که برای ایجاد درک دو جانبۀ مسائل سیاست خارجی طراحی شده اند، باعث ایجاد ارتباط بین رهبران خارجی کنونی و نوظهور با همتایان آمریکایی آنها می شود. تقریباً 200.000 فرد برجسته، شامل بیش از 320 حاکم کشور و رئیس دولت، و هزاران رهبر از بخش عمومی و خصوصی، در این برنامه شرکت کرده اند.
دربارۀ دفتر وزیر برای مسائل جهانی زنان:
این دفتر مسئول ارائۀ حمایت ملموس از طریق طرح های ابتکاری و برنامه های توانمندسازی اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و قانونی زنان، دسترسی به آموزش و مراقبت های بهداشتی، مبارزه با خشونت بر علیه زنان و دختران در همۀ اشکال آن، و اطمینان از این امر است که حقوق زنان کاملا در توسعۀ و اجرای سیاست خارجی ایالات متحده لحاظ شوند.