او افزود: قدم بعدی درباره تکمیل برآورده کردن این نیازها بر عهده دیگر موسسات و نهادهاست که از این کتابها و تولیدات برای گروهها و سنین مختلف استفاده کنند تا بتوانند مجموعه کارهای تأثیرگذاری در حوزه پژوهشی به جامعه عرضه کنند.
در ادامه علیرضا مختارپور معاون نشر موسسه پژوهشی انقلاب اسلامی در سخنانی گفت: کتاب «حماسه 9 دی» یکی از کتابهایی است که بعد از فتنه 88 در این موسسه تولید شده است. امروز به قدری در این موضوع کتاب منتشر شده که الان دیگر میتوان یک کتابشناسی از آن ارائه داد؛ هر چند به برخی از موارد هنوز پرداخته نشده است.
او سپس بیان کرد: این کتاب مروری بر بیانات مقام معظم رهبری با موضوع وقایع پس از سال 88 است و مولف آن نیز حجتالاسلام صلحمیرزایی همان کسی است که بیانات مقام معظم رهبری را درباره فلسطین تدوین و منتشر کرد و با این اقدام باعث خشم مقامات اسرائیل شد.
مختارپور با بیان اینکه "بُعدی که هنوز درباره آن کاری صورت نگرفته سبک رفتاری مقام معظم رهبری در برخوردشان با وقایع براساس شرع و موازین اخلاقی است" به برخی از اشارات و تأکیدات ایشان در دوره قبل از وقایع سال 88 و پس از آن اشاره کرد و گفت: در این کتاب در سرفصلهایی به تأکیدات مقام معظم رهبری قبل از انتخابات 88 به نامزدهای انتخابات اشاره شده است. از جمله این تأکیدات دعوت کردن این شخصیتها به رعایت انصاف، صدق، صفا، اخوت، ظرفیت پیروزی و شکست داشتن و...است.
او ادامه داد: بخش دیگری از این کتاب به نوع برخورد مقام معظم رهبری با وقایع پس از انتخابات سال 88 و بعد از کوران حوادث و آن فضای پرتوهین و دشنام و آشوب میپردازد.
مختارپور با خواندن قسمتهایی از سخنان مقام معظم رهبری که در آنها تذکرات و تأکیداتی درباره لزوم انصاف در بیانات شخصیتها در جریان اتفاقات سال 88 بود، "توجه و همچنین رعایت انصاف و عدالت" را از ویژگیهای ایشان حتی در سختترین لحظات عنوان کرد.
در ادامه این مراسم حجتالاسلام والمسلمین رئیسی دادستان کل کشور در سخنانی با اشاره به اینکه "نظام جمهوری اسلامی برگرفته از فقه و مبانی دین مبین اسلام است"، اظهار کرد: نظام جمهوری اسلامی نظامی قدرتمند است که مولفههای قدرت در آن در جایگاه اقتدار قرار دارند و به پایبندی به فقه مربوطاند. این یعنی اینکه نظام میخواهد از طریق اجرا کردن فقه جامعه را هدایت کند، یعنی اینکه دین بر جامعه حکمرانی کند، یعنی اینکه هر چیزی در ابعاد سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و همچنین زندگی فردی و اجتماعی باید براساس دین و آموزههای آن تنظیم شود.
او با اشاره به دشمنیها و توطئههای دشمنان از آغاز پیروزی انقلاب اسلامی گفت: از اول انقلاب برای اینکه دینمداری در این انقلاب پا نگیرد دشمنان بسیار نقشه کشیدند و توطئه کردند اما در بین همه این فتنهها و توطئهها سال 88 دشمن احساس کرد که در کشور جای پایی دارد و میتواند نقشه خود را عملی کند. از همین جهت ما فکر میکنیم آنانی که این جای پا را برای دشمنان ایجاد کردند، ظلمی نابخشودنی مرتکب شدند. چون باعث شدند دشمن مأیوس، امیدوار شود که میتواند کاری انجام دهد. در همین زمینه اگر ابعاد وقایع آن دوران را تبیین کنیم عظمت 9 دی را درک خواهیم کرد.
رئیسی افزود: به عظمت 9 دی وقتی پیمی بریم که بدانیم دروغ بزرگ تقلب اسم رمز فعالیتهای دشمنان بود تا بتوانند به واسطه آن افراد را به صحنه بکشند و اردوکشی خیابانی راه بیندازند. ناامنسازی کشور، حمله به برخی از مراکز انتظامی و بعضی از مراکز نظامی، متهمسازی نظام به کشتن افراد و اتفاقات بعد از آن همچون تلاش برای مستندسازی که بعدها معلوم شد همه طراحی شده بود، از دیگر فعالیتهای آنها بود. سندسازیهایی که همه دروغ بود چون تا الان نیز هنوز سندی ارائه ندادهاند. همه اینها در حالی بود که قبل از انتخابات سال 88 مقام معظم رهبری هشدارهای لازم را داده بودند و گفته بودند عدهای هستند که میخواهند فضای انتخابات را سرد و سبک بکنند. به همین خاطر بود که ایشان فرمودند در ایران مثل بسیاری از کشورها انتخابات نمایشی نیست و سرنوشت آن را حقیقتا رأی مردم رقم میزند. بر همین اساس بود که ایشان تأکید داشتند که انتخابات نباید با روحیه قدرتطلبی پیش برود بلکه باید براساس تکلیفمداری باشد.
او همچنین گفت: بر همین مبنا ما باید بتوانیم در زمینه انتخابات نیز پرچمی از نوع ایرانی-اسلامی و متناسب با تکلیفمداری بسازیم؛ یعنی در زمینه انتخابات الگوسازی ایرانی-اسلامی کنیم.
او در بخش دیگری از سخنانش بار دیگر به فضای انتخابات در سال 88 اشاره کرد و گفت: حضور 40 میلیون رأیدهنده پای صندوقهای رأی امری بینظیر و یک حماسه جاودان بود. اما بعد از انتخابات ادعاهایی که مطرح شد و آنچه رخ داد، همچنین نشانههایی که آن را با سناریوهای انقلاب مخملی و جنگ نرم پیوند میداد و در این زمینه نشانههای قابل استنادی را دیدیم این بود که آغاز کارها ظاهرا با انتخابات بود اما در ادامه بحث اصلی نشانهگرفتن اصل ولایت فقیه بود. اما در آنجا مقام معظم رهبری از جمهوریت و رأی مردم دفاع کردند. ایشان در همان زمان بارها اعلام کردند که خواص مرزشان را با دشمن مشخص کنند، چون شعارهای آنان ارتباطی با انقلاب نداشت. اما آنان به تأکیدات مقام معظم رهبری توجه نداشتند. وقتی مردم دیدند مسئله و قضیه اغتشاشات به سمت اصل ولایت فقیه رفته خودشان بدون بخشنامه و دستورالعمل اراده کردند، به صحنه آمدند و حماسه 9 دی را که اراده ملی بود رقم زدند؛ اتفاقی که برآمده از بصیرت و دشمنشناسی بود و بر همین مبنا حقیقتا باید این روز را یومالله نامید.
رئیسی با بیان اینکه "حماسه 9 دی به نظر ما جلوه قدرت الهی بود" آن را "پایان هشت ماه بلوا و اغتشاش" خواند و گفت: پس از 9 دی لحن رسانههای دنیا عوض شد و دشمنان فیتیله خود را پایین کشیدند. حضور مردم در این صحنه انقلاب را بیمه کرد.
او همچنین بیان کرد: این مسئله با 18 تیر سال 1378 قابل بررسی است؛ اما باید بدانیم که حرف آنها چیست. ما میخواهیم دین در متن جامعه حکمرانی کند. اما دشمن میخواهد جامعه عاری از دین باشد و مردم ما جامعهای سکولار داشته باشند. در نظام ما مولفه قدرت دینمداری مردم است؛ ولایت فقیه و رهبری که برای اصل نهضت و بقای آن لازم است.
دادستان کل کشور در پایان با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری درباره بصیرت گفت: در همین اتفاقات بعد از سال 88 دیدیدم که برخی از خواص نه درست موضع گرفتند و نه مردم را هدایت کردند. برخی سکوت کردند و برخی با گرایشهایشان زمینه را برای فعالیت فتنهگران فراهم کردند.
در پایان این نشست از کتاب «حماسه 9 دی» رونمایی شد.