گروه فرهنگي مشرق- خبرگزاري ايسنا چند پيش خبري را با عنوان بازگشت "ايران درودي " نقاش که از وابستگان نهادهاي فرهنگي فرح پهلوي است .وي که در سال هاي اخير مورد علاقه و سوژه تلويزيون صداي آمريکا نيز قرار گرفت با زمينه سازي هايي که در دوره دولت نهم انجام شد، پس از سال ها در موزه هنرهاي معاصر آثارش را به نمايش گذاشت. بر اساس گزارش جديدي که همين خبرگزاري منتشر کرده وي به ايران باز گشته و قرار است تا با تحويل گرفتن زميني که ميراث فرهنگي وعده داده است، کلنگ بنياد جديدش را بر زمين بزند. در ادامه گزارشي درباره درودي از گذشته تا امروز خواهد آمد.
درودي در گفت گويي که بعدا با سايت "راديو زمانه" انجام مي دهد روايت جالبي از شکل طراحي پوستر براي نمايشگاه آثارش در موزه هنرهاي معاصر دارد که نشان مي دهد که درودي با وجود دنياي منزوي نقاشان چندان از فضاي سياست دور بوده است. جالب اين که طراح اين پوستر عباس کيارستمي است.
درودي بر اساس گفت وگويي که با ايسنا داشته است قرار است تا به ايران بيايد و بنيادي و موزه اي را راه اندازي کند.ايسنا در يک مدح واره مي آورد:"بانوي هنرمند نقاش مدرنيست ايراني که پنجشنبه 74 ساله ميشود به خبرنگار بخش هنرهاي تجسمي ايسنا، گفت: اين بار و براي هميشه تمام کارهايم را که شامل 9 تابلو ميشود به ايران آوردهام و آرزو دارم با راهاندازي موزهاي بزرگ اين آثار را به صورت رايگان به ملت ايران هديه کنم. "
درودي البته موضوع گزارش هاي راديو آمريکا نيز هست، فيلمي که اخيرا توسط بهمن مقصود لو ساخته شده در برنامه شباهنگ راديو امريکا بررسي مي شود. اين فيلم که تا به حال در چندين جشنواره خارجي به نمايش در آمده حالا قرار است به صورت نسخه دي وي دي به صورت گسترده پخش شود. مقصود لو به واسطه آثارش براي معرفي فعالان ادبيات و هنر روشنفکري مانند احمد شاملو و احمد محمود مشهور است.
درودي در کنار فرح دبيا
پوستر نمايشگاه درودي که توسط کيارستمي طراحي شد
عکس بي حجابي که کيارستمي با آن پوستر را طراحي کرد
" آقاي کيارستمي گفتند بگذاريد ببينم و شانس بزرگ زندگي من اين بود که آقاي کيارستمي، همان جا از تابلوي نفت با آن عکس بيحجاب، پوستر نمايشگاه من را ساختند و خودشان آنقدر خوششان آمد از کار که گفت من همين الان آن را امضا هم ميکنم. اين باشد پوستر شما.
حالا البته اين پوستر موجهاي نفت است که درحال سوختن است. لباس من خوني است که از لولههاي نفت ميآيد بيرون. اينها را با هم تلفيق کردند و يک چيز شگفتانگيزي شده.
خود اين پوستر سياه و قرمز است. چون اکثريت رنگ، رنگ خون است که رگهاي ايران را نشان ميدهد که از لولههاي ميآيد پايين به قلب ايران. آمده و تقريباً جاي قلب خودم قرار گرفته است. تاريخيترين کار شد. احمد شاملو، شعرش را براي اين تابلو به من هديه کرده بود. کيارستمي با اين تابلو، پوستر من را ساخت."
درودي در اين مصاحبه اشاره اي به اين نمي کند که چرا تابلويي مملو از سرخي خون و سياهي نفت ايران بايد به عنوان پوستر نمايشگاه انتخاب مي شد.
برنامه صداي آمريکا درباره فيلمي با موضوع ايران درودي
چهره سازي از ايران درودي از طريق رسانه هاي بيگانه و رسانه هاي ضد جمهوري اسلامي مانند "VOA" درست در زماني صورت مي گيرد که بسياري مراکز تحقيقات استراتژيک و امنيتي آمريکا کليد زدن يک پرژوه فرهنگي در ايران را از طريق چهره هاي هنري متمايل به غرب را يکي از ابزارهاي اساسي نفوذ در جامعه ايران مي دانند.
درودي در بخش ديگري از گفت و گويش با ايسنا گفته است که توقع دارد تا بتواند براي راه اندازي بنياد و موزه مورد نظرش از نهادهايي مانند شهرداري کمک هايي دريافت کند.
پيش از اين برخي منابع خبري از فعاليت بخش فرهنگي سفارت فرانسه در ايران و تلاش اين سفارت براي ارتباط گرفتن با برخي از هنرمندان خبر داده بودند.