کد خبر 522029
تاریخ انتشار: ۲۳ دی ۱۳۹۴ - ۱۴:۲۴

روز دوشنبه بود که طرح مدرسه آماده در پایتخت رسما آغاز به کار کرد و 1000 مدرسه در شهر تهران به اجرای این طرح پیوستند، رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران درباره این طرح و چگونگی اجرای آن توضیح داده است.

 به گزارش مشرق، دکتر احمد صادقی رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، درباره اجرای طرح آماده در مدارس گفت: کشور ما جزو کشورهایی است که حوادث چون زلزله آن را بسیار تهدید می کند از این رو باید یک حساسیت بالا نسبت به موضوع ایمنی و حوادث در جامعه ایجاد می کردیم و یکی مهم ترین و تاثیرگذارترین گروه‌ها نیز کودکان، دانش آموزان و معلمان بودند و بهترین مکان برای آموزش به آنان نیز مدارس بود.

وی با بیان اینکه مدرسه آماده، مدرسه‌ای است که آسیبپذیری آن به حداقل رسیده، توان مقابله با حوادث را داشته، کمترین تلفات و خسارات را متحمل شده و در کوتاهترین زمان، کارآیی مؤثر خود را بازیابد، گفت: هدف از اجرای این طرح، ارتقاء آمادگی و توانمندسازی مدارس شهر تهران در مقابله با حوادث است.

رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران درباره مراحل اجرای این طرح نیز گفت: مدرسه آماده در سه مرحله اجرا می شود؛ مرحله اول آن آموزش پرسنل و تشکیل گروه مدیریت بحران در مدارس است و بر اساس آن نماینده مدیریت بحران مدرسه تعیین و تحت آموزش قرار می‌گیرد، به پرسنل مدرسه نیز آموزش هایی داده شده و گروه مدیریت بحران مدرسه نیز تشکیل می شود.

صادقی ادامه داد: برگزاری مانور نیز از دیگر اقداماتی است که در مرحله اول باید انجام شود، اما در مرحله دوم اجرا به دنبال کاهش خطرپذیری مدرسه می رویم و بر این اساس اقدام به شناسایی و تهیه سند مخاطرات، تهیه برنامه کاهش خطرپذیری، اجرای برنامه کاهش خطرپذیری، تکمیل بانک اطلاعات دانش‌آموزان، از نظر سلامت و مهارت، تجهیز مدارس به اقلام مورد نیاز برای مقابله با حوادث و ... می شود.

به گفته رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در مرحله سوم نیز که به آموزش دانش‌آموزان و والدین تاکید دارد، آموزش عمومی دانش‌آموزان در مدرسه، اردوی نیم روزه دانش آموزان در محل پایگاههای ویژه مدیریت بحران مناطق 22 گانه، اردوی دو روزه دوام دانش‌آموزی (اردوی تخصصی دانش‌آموزان) و غیره برگزار می شود.

آموزش ایمنی به 400هزار دانش‌آموز

وی با بیان اینکه در اجرای این طرح علاوه بر مدیریت بحران شهرداری تهران و وزارت آموزش و پرورش، سازمان مدیریت بحران کشور، اورژانس، هلال احمر، آتش نشانی و ... نیز همکاری دارند، اظهارکرد: در حال حاضر استقرار سیستم و تشکیل گروه مدیریت بحران در 1000 مدرسه انجام شده و 1000 نماینده مدیریت بحران مدرسه به ساختار مدیریت بحران شهر تهران پیوسته اند. همچنین آموزش مستقیم بیش از 20 هزار نفر از پرسنل مدارس و بیش از 400هزار دانش‌آموز نیز انجام شده و افزون بر آن بیش از یک میلیون و دویست‌ هزار نفر از شهروندان شامل خانواده دانش‌آموزان و اولیاء مدارس نیز به شکل غیرمستقیم آموزش دیده‌اند.

به گفته رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران 1000 مدرسه نیز به اقلام آمادگی و مقابله مجهز شده‌اند.

صادقی هزینه اجرایی بسیار کم در مقایسه با اثربخشی و نتایج قابل انتظار، برنامه‌ریزی رسیدن به اهداف طرح در بازه زمانی 2ساله و آموزش‌پذیری و تاثیرگذاری مخاطبین طرح در خانواده و جامعه را از اهداف و دستاوردهای این طرح برشمرد و ابراز امیدواری کرد که چنین طرحی به زودی در سراسر کشور اجرایی شود.
منبع: ایسنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس