بر این اساس، حکام آل سعود در این باره کمتر در ظاهر صحبت کردهاند اما در خفا بیم آنرا دارند که رفع تحریمها منجر به افزایش آنچه شود که مقامهای سعودی آنرا فعالیتهای خرابکارانه در منطقه نامیده و در عین حال ایران را به عنوان رقیب اصلی برای نفوذ در خاورمیانه برمی شمارند.
به نوشته این رسانه انگلیسی، ریاض این نگرانیها را آشکارا ابراز نکرده موارد، اما آشفتگی را میتوان در صفحات رسانه های نیمه رسمی چون الوطن، الجزیره و... نیز سخنان روحانیون با نفوذ این کشور دید.
عربستان سعودی محافظه کار ، ایران انقلابی را به عنوان برترین تهدید برای ثبات خاورمیانه می بیند زیرا این کشور از مبارزان شیعهای حمایت میکند که ریاض آنها را عامل شعله ور شدن تنشهای قومیتی و ضربه بر دولتهای عرب میداند.
رویترز به صراحت نوشت: برای خاندان آل سعود، توافق هستهای ضربهای دوگانه بود زیرا ایران را از تحریمها رهایی داده و کمک به فعالیتهای منطقه ای این کشور میکند و البته شبح نزدیکی روابط بین تهران و آمریکا نیز وجود دارد.
رویترز در خاتمه به سخنان «شیخ شریم» امام جماعت مسجد اعظم مکه اشاره کرده که اغلب با استفاده از الفاظ تحقیر کننده سعی در توصیف ایرانیان و شیعیان دارد.
شیخ شریم در تازهترین سخنان خود بعد از رفع تحریمها گفته است: «تعجبی ندارد که شاهد ائتلاف صفویان با یهودیان و مسیحیان علیه مسلمانان باشیم و تاریخ شاهد این ماجرا بوده است. اما تاخیر درک این واقعیت تا این لحظه شگفت انگیز است.»