حجت الله ایوبی در گفتگو با دو رسانه چینی اظهار کرد: خوشحالم سفر رییس جمهور شما به ایران انجام می شود و خرسندم در کنار اتفاقات اقتصادی، ایران و چین نیز بتوانند همکاری فرهنگی و سینمایی داشته باشند.
وی با بیان اینکه دو کشور از منظر فرهنگی و هنری به هم نزدیک هستند، ادامه داد: خرسندم از اینکه پیشتر روابط سینمایی ایران و چین آغاز شده است. ما در آستانه یکی از بزرگترین اتفاقات سینمایی ایران هستیم و همه سینماها و سینماداران ایران درگیر جشنواره فیلم فجر هستند.
رییس سازمان سینمایی یادآور شد: در سال، حدود ۱۰۰ فیلم تولید می کردیم و امسال حدود ۲۰۰ فیلم به جشنواره فیلم فجر آمد و ظرفیت تولید فیلم در ایران دو برابر شده است.
ایوبی توضیح داد: سالی که گذشت شمار مخاطبان ما در سینما دو برابر شد و سینمای ایران امروز حالش خوب است.
وی عنوان کرد: کشور چین ایران را در سال های تحریم یاری کرد و از دوستان ما بود. امروز که درهای دنیا به روی ما باز شده چین همچنان در اولویت ما قرار دارد و ملاقات دو رییس جمهور نقطه آغاز روابط گسترده تر دو کشور ایران و چین است. ایران در مقایسه با چین از منظر گستردگی کشور کوچکی است اما در منطقه کشوری بزرگ محسوب می شود.
رییس سازمان سینمایی تاکید کرد: به عنوان مدیر فرهنگی انتظار دارم در بین روابط دو کشور پیوست فرهنگی و اقتصادی دو کشور فراموش نشود.
ایوبی گفت: در روابط کشورها، اقتصاد خود را تحمیل می کند؛ مدیران فرهنگی و اهالی رسانه باید فشار بیاوریم که در کنار روابط اقتصادی، روابط فرهنگی نیز گسترش یابد.
وی اظهار کرد: مطمئنم تمدن ایران و چینی جز قدیمی ترین تمدن ها هستند. ما و شما تنها ملتی هستیم که نوشتن و خط به عنوان هنر تلقی می شود و هنر خوشنویسی داریم. توقع ما گستردگی بیش از پیش همکاری های فرهنگی است.
رییس سازمان سینمایی توضیح داد: یکی از نقطه های وصل ایران و چین جاده ابریشم است و می دانم در چین برای احیای جاده ابریشم فعالیت کردید. ایران در مسیر جاده ابریشم است. جاده ابریشم جاده تبادل تجاری نبوده و محملی برای تبادل فکر اندیشه بوده است.
ایوبی تاکید کرد: خیلی دوست داریم این جاده احیا شده و به مسیری برای تبادل فرهنگ و هنر تبدیل شود. در ایران برای جاده ابریشم برنامه های فرهنگی و هنری گاهی برگزار می شود و از سینما و دیگر رشته های هنری می توان برای احیای این جاده استفاده کرد.
وی با اشاره به سفر خود به کشور چین و گفت وگو با مدیران سینمایی عنوان کرد: سفر به چین سفری درخشان و عالی بود. در این سفر غیر از توافقات برای همکاری های فرهنگی و سینمایی دو تفاهمنامه به امضا رسید.
رییس سازمان سینمایی درباره توافقات انجام شده یادآور شد: تولید فیلم مشترک که نهایی شده و با دو نویسنده ایرانی و چینی و کارگردان های مشترک گفتگوهایی انجام شده است. این قصه در چین و ایران می گذرد.
ایوبی توضیح داد: کار دوم استفاده از تجربه چین برای سینماهای سیار است. کارشناسان ما در چین هستند و درباره چگونگی استفاده از این مهم در حال بررسی شرایط هستند.
وی گفت: قدمت چین و هنر کتاب یعنی اوج تمدن. هنر کتاب به معنای مینیاتور، جلد سازی بخشی از شاخص های تمدن این کشور است و چین را به افسانه ها و اساطیر می شناسیم.
به گفته رییس سازمان سینمایی، در زمینه خوشنویسی، موسیقی، تئاتر و سینما می تواند همکاری های خوب و گسترده شکل گیرد.
ایوبی یادآور شد: در زمینه سینما در چند زمینه می توانیم با یکدیگر فعالیت کنیم. ساخت سالن یکی از این موارد است. شما ۲۷ هزار سالن سینمایی دارید و ۵۰ هزار سینمای سیار دارید بنابراین تجربه ارزشمندی دارید که ما می توانیم از آن استفاده کنیم. در تولید مشترک نیز می توانیم مشارکت داشته باشیم و می توانیم وارد بازار چین شویم.
وی گفت: اگر دو درصد از سینماهای شما را فتح کنیم می توانیم موفق باشیم و امیدواریم جای سینمای هالیوود را بگیریم و سینمای ایران بتواند بخشی از سینماهای چین را داشته باشد.
نمایندگان سی سی تی وی و چاینا پیپل دیلی رسانه هایی بودند که با رییس سازمان سینمایی گفتگو کردند.