شرایط در خصوص آینده ایران و عربستان در هاله ای از ابهام قرار دارد. ریاض، روحانی برجسته شیعه را اعدام کرد که این مسئله منجر به گسترش اعتراضات خیابانی و انتقاد رهبران ایران از عربستان سعودی شد.

به گزارش مشرق، وبسایت "لاو فر بلاگ" در گزارشی نوشت: روابط ایران و عربستان سعودی در سال 2015 وخیم شده بود؛ اما در سال جاری میلادی این رابطه از پیش نیز بدتر شد. تهران و ریاض در خصوص مسئله سوریه، یمن و دیگر کشورهای خاورمیانه با یکدیگر اختلاف نظر دارند. اعدام آیت الله شیخ نمر باقر النمر، روحانی برجسته شیعیان در عربستان سعودی نیز بر شدت این اختلافات افزود.

به نوشته این وبسایت، شرایط در خصوص آینده ایران و عربستان در هاله ای از ابهام قرار دارد. ریاض، روحانی برجسته شیعه را اعدام کرد که این مسئله منجر به گسترش اعتراضات خیابانی و انتقاد رهبران ایران از عربستان سعودی شد. همچنین تظاهرات به خارج از سفارت عربستان سعودی در تهران نیز کشیده شد. در پی افزایش این تنش‌هت، عربستان سعودی، بحرین و کویت روابط دیپلماتیک خود با تهران را قطع کردند. 24 ساعت پس از اعدام شیخ نمر، جنگ سرد خاورمیانه به گرمی گرایید؛ این درحالیست که سرد شدن رابطه ایران و عربستان قابل پیش بینی بود.

"افشون استوار،" تحلیلگر خاورمیانه در مرکز تحلیل های دریایی، در ماه ژوئن در خصوص ایران و نقشش در خاورمیانه نشستی تشکیل داد. در این نشست، تعدادی از فرهنگیان و مقامات دفاعی آمریکا به همراه اعضای شورای همکاری کشورهای خلیج فارس حضور داشتند. به ادعای این وبسایت، در این نشست، اکثر شرکت کنندگان، ایران را بزرگترین مشکل منطقه عنوان کردند. کشورهای عربی نیز احساس می کردند آمریکا دیگر نمی تواند اقدامات ایران را کنترل کند.

وی در پایان این نشست به مسئله فرقه گرایی پرداخت و گفت: موضوع فرقه گرایی بزرگترین تهدید برای ثبات منطقه است. فرقه گرایی به مشکلی تبدیل شده است که آمریکا نیز دیگر نمی تواند آن را حل کند.

در ادامه این گزارش آمده است: "در حالی که روابط تهران و ریاض به سردی گراییده، در سایه ها جنگی رو به وقوع است. در اکتبر سال 2011 میلادی، یک شهروند ایرانی آمریکایی به ادعای تلاش برای ترور "عادل الجبیر،" سفیر وقت عربستان سعودی در واشینگتن، بازداشت شد. دو سال بعد، بر اثر بمب گذاری انتحاری مقابل سفارت ایران در بیروت 23 نفر از جمله رایزن فرهنگی ایران کشته شدند. سید حسن نصرالله عربستان سعودی را مسئول این حمله مرگبار دانست. گزارشها حاکی از آن است که یک گروه تروریستی وابسته به القاعده مسئولیت این حمله را بر عهده گرفت."

به نوشته این وبسایت: پس از آن در سپتامبر سال گذشته میلادی، فاجعه مرگبار منا در مکه بیش از 2200 شهید برجای گذاشت که حدود 450 نفر از آنها ایرانی بودند. این حادثه رابطه ایران و عربستان را از اواخر دهه 80 میلادی به پایین ترین سطح رساند.

به دنبال این اقدامات بی شرمانه عربستان سعودی، ادامه تظاهرات در ایران غیرقابل پیش بینی نبود. این وبسایت در پاسخ به این پرسش که آیا ایران و عربستان در آینده با یکدیگر وارد جنگ می شوند نوشت: "هیچکدام از این دو کشور خواهان جنگ نیست و هیچکدام نمی تواند از نظر نظامی بر دیگری چیره شود."

این وبسایت در ادامه ا مطرح کردن ادعاهایی نوشت: ایران و همسایگانش باید متوجه شوند اقدامات آنها می تواند منطقه را با خطراتی مواجه کند. همچنین متشنج شدن روابط تهران و ریاض، منطقه را بیش از پیش در باتلاق فرقه گرایی فرو می برد.
منبع: باشگاه خبرنگاران

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 7
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • بیسیمچی ۱۳:۵۰ - ۱۳۹۴/۱۱/۰۵
    0 0
    "هیچکدام از این دو کشور خواهان جنگ نیست و هیچکدام نمی تواند از نظر نظامی بر دیگری چیره شود."!!! این تحلیل گران غربی چنان با قطعیت و اطمینان حکمی رو صادر می کنن که انگار از آینده خبر دارن. فقط یه احمق می تونه انقدر مطمئن باشه. اینا واقعا عقل درست و درمونی ندارن انگاری
  • ۱۳:۵۵ - ۱۳۹۴/۱۱/۰۵
    0 0
    هیچکدام از این دو کشور خواهان جنگ نیست و هیچکدام نمی تواند از نظر نظامی بر دیگری چیره شود." زرشک پلو
  • امین ۱۴:۱۶ - ۱۳۹۴/۱۱/۰۵
    0 0
    غلط کردی ,ما از نظر نظامی صد در صد بر عربستان غلبه میکنیم. گوساله نمیبینی 9 ماهه به یمن فقیر نتونستن غلبه کنن اگه جنگ بشه یه دونه بندر و فرودگاه و اسکله و چاه نفت براشون نمیمونه اونا برای چیره شدن به یمن نیروی زمینی مناسب ندارن رفتن مزدور از کلمبیا و سودان اوردن که اوناهم حس وطن پرستی نسبت به عربستان ندارن فقط به خاطر پول میجنگن بدون تعصب یا باید برن دست به دامن پاکستان و ترکیه بشن که اونا هم در عمل جرات همچین غلطی رو ندارن نمونش پاکستان که نیروی زمینی شو به یمن نفرستاد چه برسه به ایران. کلفت اینا که امریکا و اسرائیل بود همچین غلطی نتونستن بکنن میخوان چی کار کنن از این بدتر که 200 فروند جنگنده شونو هم زمان بفرستن رو اسمون ایران, چنتاش سالم برمیگرده اون سالماش کجا میخوان فرود بیان یه جنگنده از عربستان 20دقیقه تا 40 دقیقه طول میکشه وارد مرکز ایران بشه تازه اونم اگه از تور پدافند بتونه فرار کنه ولی از بیابان های پایین شاهرود تا ریاض و شهرهای مهم عربستان و تمام مراکز مهمش با موشک فقط 5 دقیقه پیمایش میشه و خیلی مسائل دیگه که جای توضیحش اینجا نیست این مسائل و خودشون و اون اربابشون بهتر از هر کس دیگه میدونه.
  • ۱۴:۴۱ - ۱۳۹۴/۱۱/۰۵
    0 0
    علی رغم اینکه بدمون نمیاد پوزه ی این نجس های وهابی رو به آسفالت های ریاض بچسبونیم ولی هر جنگی هر چقدر هم که ما برتری نظامی داشته باشیم (که داریم) ایران رو از نظر اقتصادی و سیاسی چندین سال عقب میندازه با شرایط فعلی چنین جنگی فقط به نفع ترکیه و اسراییله تا اذهان رو از توسعه طلبی ها و کثافت کاری های خودشون دور کنن و ایران رو درگیر یه ناامنی جدید کنن چیزی تا الان نتونستن
  • ناشناس ۱۵:۲۸ - ۱۳۹۴/۱۱/۰۵
    0 0
    دو داری کافیه عقل کل یه عده مثل اینکه شغلشان اینه بیان تو وبسایتها خبری جهت دار فقط اظهار نظر یکطرفه کنند.
  • پويا ۱۵:۳۵ - ۱۳۹۴/۱۱/۰۵
    0 0
    تو رو خدا اين گزارشهاي آبكي رو پخش نكنيد
  • ۱۹:۲۴ - ۱۳۹۴/۱۱/۰۵
    0 0
    درسته عربستان قدرت دفاع در برابر موشک های ایران ونداره ولی مغرور شدن ودست کم گرفتن دشمن کشنده ترین اشتباهی که می تونه ایران به نابودی بکشه حتی در مورد افغانستان باید با احتیاط عمل کرد چه برسه به کشورهای دیگه!!!

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس