گروه جنگ نرم مشرق- اندیشکده آمریکایی «گیت استون» در تازهترین تحلیل خود در مورد دستگیری نظامیان آمریکایی توسط نیروهای سپاه پاسداران و سپس عکسبرداری و اخطار به ناو آمریکایی توسط ارتش جمهوری اسلامی ایران در آبهای خلیج فارس، از این اقدامات ایران به عنوان حرکت قدرتمند جهت تغییر قواعد بازی یاد کرد.
اندیشکده گیت استون در گزارش اخیر خود آورد: «بازداشت 10 ملوان {نظامیان}
آمریکایی در روز 21 ژانویه 2015 و انتشار تصاویر برداشته شده از ناو
آمریکایی در خلیج فارس، نمایانگر سطح امنیتی بوده که ایران به آن دست یافته
است. این حوادث، باید در چارچوب تلاش ایران برای تغییر قواعد بازی در خلیج
فارس تفسیر گردد. پیام ایران برای کشورهای خلیج فارس و بهخصوص عربستان
واضح بود: این کشور آمادگی روبرویی با خطر مواجهه و درگیری با آمریکا در
خلیج فارس را دارد و آمریکا ببر کاغذی است که در صورت بروز جنگ میان ایران و
کشورهای حاشیه خلیج فارس، عربها نمیتوانند بر روی آن حساب باز کنند.
پیشبینی ما این است که ایران از این پس این قاعده بازی را با انجام
عملیاتهای جستجو و متوقف کردن کشتیهای نظامی و تجاری عربستان و دیگر
کشورهای خلیج فارس ادامه خواهد داد. همچنین، مانورهای دریایی ایران شامل
تست موشک در حاشیه خطوط دریایی و حریم آبهای کشورهای حوزه خلیج فارس تداوم
خواهد یافت. این اقدامات، مطمئنا هیمنه توان نظامی ایران را در خلیج
{فارس} که با آبهای بینالمللی مرتبط است را به تصویر خواهد کشید».
اقدام نیروی دریایی سپاه پاسداران در برخورد با نظامیان نیروی دریایی آمریکا که وارد حریم آبی ایران شده بودند، برای بسیاری از مراکز تصمیمسازی و تصمیمگیر آمریکا بیسابقه تلقی میشود که از همین جهت درصدد بررسی تبعات این اقدام ایران هستند و تحلیلهای مختلفی را در این رابطه منتشر میکنند. این اقدام نیروی دریایی سپاه توانست معادلات حاکم بر خلیج فارس را به نفع ایران تغییر دهد و به همین منظور به احتمال زیاد باید منتظر انتشار تحلیلهای جدیدتری در این رابطه باشیم.
تصویربرداری از ناو هواپیمابر آمریکا توسط پهپاد نیروی دریایی ارتش
گیت استون در ادامه افزود: «عربستان به دنبال پیاده کردن «دکترین مونرو» در منطقه و محدود کردن حرکت ایران در مناطق مهم همچون بابالمندب است. سعودیها به هیچ عنوان مایل به درگیری با ایران نیستند؛ چرا که تاسیسات نفتی آنها هدف موشکهای ایرانی خواهد بود و اساس زیرساخت عربستان تحت تاثیر درگیری با ایران نابود خواهد شد. ایران هم میلی به ایجاد تنش و جنگ با عربستان ندارد و هر دو طرف ترجیح میدهند که با استفاده از نیروهای نیابتی، به مصاف یکدیگر بروند. اما شق دیگری هم وجود دارد و آن این است که هر آینه ممکن است یکی از طرفین و بخصوص عربستان از خطوط قرمز طرف مقابل غافل شوند و موجبات جنگ را بوجود آورند. گرچه احتمال بروز جنگ بین این دو بسیار کم، اما ممکن است».اقدام نیروی دریایی سپاه پاسداران در برخورد با نظامیان نیروی دریایی آمریکا که وارد حریم آبی ایران شده بودند، برای بسیاری از مراکز تصمیمسازی و تصمیمگیر آمریکا بیسابقه تلقی میشود که از همین جهت درصدد بررسی تبعات این اقدام ایران هستند و تحلیلهای مختلفی را در این رابطه منتشر میکنند. این اقدام نیروی دریایی سپاه توانست معادلات حاکم بر خلیج فارس را به نفع ایران تغییر دهد و به همین منظور به احتمال زیاد باید منتظر انتشار تحلیلهای جدیدتری در این رابطه باشیم.