کد خبر 536334
تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۱:۴۸

همزمان با سقوط آزاد قیمت طلای سیاه و کاهش فعالیت‌های حفاری در کل جهان، شمارش معکوس دور جدید فعالیت‌ اکتشاف نفت و گاز ایران در دریای خزر با جابه‌جایی سکوی امیرکبیر آغاز شد.

 به گزارش مشرق، آمارهای رسمی منتشر شده توسط موسسات معتبر بین‌المللی حاکی از آن است که فعالیت‌های دکل‌های حفاری در نقاط مختلف جهان به ویژه آمریکای شمالی با کاهش قابل توجه‌ای همراه شده است.

بر اساس گزارش امور اوپک و ارتباط با مجامع انرژی ایران در هفته منتهی به پنجم فوریه سال ۲۰۱۶ میلادی تعداد کل دکل‌های فعال حفاری نفت و گاز جهان در مقایسه با مدت زمان مشابه سال گذشته ۱۰۹ دستگاه دکل حفاری کاهش یافته است.

از این رو در این مدت تعداد کل دکل‌های فعال حفاری نفت و گازی در آمریکا با کاهشی ۴۸ دستگاهی به ۵۷۱ دستگاه دکل حفاری، در کانادا با کاهشی ۱۱ دستگاهی به ۱۳۹ دستگاه دکل حفاری و در کل جهان با کاهشی ۵۰ دستگاهی به یکهزار و ۴۵ دستگاه دکل حفاری تنزل یافته است.

از سوی دیگر هم اکنون تعداد دکل‌های حفاری فعال نفت و گاز جهان در مقایسه با مدت زمان مشابه سال گذشته میلادی در مجموع با کاهشی حدود یکهزار و ۳۳۵ دستگاه کاهش یافته است که سقوط آزاد قیمت طلای سیاه به بشکه‌ای کمتر از ۳۰ دلار در بازارهای مختلف یکی از مهمترین دلایل کاهش دکل های حفاری فعال در صنایع نفت و گاز جهان به شمار می‌رود.

با این وجود همزمان با سقوط آزاد قیمت طلای سیاه و کاهش فعالیت‌های حفاری در کل جهان، شمارش معکوس دور جدید فعالیت‌های اکتشاف نفت و گاز ایران در دریای خزر با جابه‌جایی و لنگراندازی سکوی امیرکبیر آغاز شد.

فرهنگ خطیبی سرپرست شرکت نفت خزر با بیان اینکه به زودی عملیات جابه‌جایی و لنگراندازی سکوی نیمه شناور حفاری امیرکبیر در موقعیت جدید در آب‌های عمیق دریای خزر انجام می‌شود، گفت: در آینده‌ای نزدیک و با حصول اطمینان از آمادگی کامل ناوگان دریایی صنعت نفت، عملیات جابه‌جایی و لنگراندازی سکوی امیرکبیر در موقعیت جدید نفتی دریای خزر انجام خواهد شد.

علاوه بر این، شرکت ملی نفت ایران در دوران پسا تحریم به دنبال توسعه فعالیت‌های اکتشاف نفت و گاز دریای خزر بوده به طوری‌که دست کم اکتشاف و توسعه سه بلوک جدید اکتشافی و توسعه‌ای شامل بلوک‌های ۲۴، ۲۶ و ۲۹ و بلوک سردار جنگل به منظور حفاری اکتشافی و توسعه در آب‌های عمیق دریای خزر به عنوان فرصت‌های جدید سرمایه گذاری به شرکت‌های بزرگ نفتی جهان معرفی شده است.

اردیبهشت ۱۳۹۱ صنعت نفت ایران برای اولین بار موفق به کشف نفت در دریای خزر شد. میدان سردار جنگل حاوی ۲ میلیارد بشکه نفت خام درجا است که حداقل ۵۰۰ میلیون بشکه از آن قابل استحصال است.

براساس اعلام مسئولان وقت شرکت ملی نفت ایران، میدان تازه اکتشاف شده در آب‌های حاکمیتی ایران در دریای خزر قرار گرفته است و با هیچ یک از کشورهای همسایه مشترک نیست.

برآوردهای اولیه حاکی از آن است که در این بلوک اکتشافی حدود ۸ تا ۱۰ میلیارد بشکه ذخایر نفت خام وجود دارد که با توجه به ادامه فعالیت‌های اکتشافی در مورد حجم دقیق ذخایر نفت این بلوک در شرایط فعلی نمی توان اظهار نظر کارشناسی انجام داد.

در این بین با گذشت بیش از ۴ سال از کشف اولین میدان نفت و گازی ایران در آب‌های عمیق دریای خزر، به زودی دور جدید فعالیت‌های اکتشاف نفت و گاز ایران در این حوزه هیدروکربوری آغاز می شود.

بر این اساس تیرماه سال‌جاری در نشست ویژه‌ای با حضور رکن‌الدین جوادی، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران و معاون وزیر نفت، مسئولان برنامه‌ریزی تلفیقی شرکت ملی نفت و مدیران شرکت نفت خزر، دستور آغاز فعالیت‌های حفاری در یک بلوک جدید اکتشافی در دریای خزر صادر شد.
منبع: مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس