بروک مک دونالد استاد دانشگاه در ایالت کارولینای شمالی، میگوید: برخی فکر میکنند که توافق ایران با 5+1 به دلیل تاثیر تحریمها علیه این کشور بوده اما در واقع چنین نیست. اصلا اعمال این تحریمها بیشتر به دلیل اینکه مردم رژیم شاه را بیرون کردند و حکومت جمهوری اسلامی جایگزین شد، اعمال شد.
مکدونالد گفت: علاوه بر آن اینکه آمریکا به مذاکره هستهای با ایران داوطلب شد گواه دیگری است که تحریمها علیه ایران کارساز نبوده است.
وی خاطرنشان کرد: همچنین برخی آمارهای اقتصادی که حتی بعد از تحریمها هم تغییر چندانی نکرده است حاکی از بیتاثیر بودن تحریمها علیه ایران است.این آمارها به صورت آنلاین در ژورنال « آرمد فورس اند سوسایتی» منعکس شده است
پژوهشگران این دانشگاه در زمینه تاثیر تحریمها علیه ایران، در این باره اعلام کردند به جای تشویق یک ملت به سازگاری با یک سیاسیت مطلوب، تحریمها نتیجه برعکس میگذارد و مسیر را برای رسیدن به آن دشوارتر میکند.
مک دونالد گفت: وقتی تحریمی رخ میدهد حس دفاعی ملت را بیشتر تقویت میکند.
وی اضافه کرد: کشوری که تحریم میشود، سربازان تازهای را استخدام یا تربیت میکنند و سلاح زیادی را خریداری میکنند و همه اینها به ثبات و پایداری اقتصاد یک کشور کمک میکند تا بهتر با فضای تحریمها کنار بیاید.
به اعتقاد این محققان،تحریم ایران یک نمونه مطالعه موردی خوبی بود چرا که این تحریمها از سال 1979 بر این کشور اعمال شده بود و نتایج آمارها هم موجود است و مطالعه این آمارها نشان میدهد که ایران چگونه با این تحریمها مقابله کرده است.
مک دونالد همچنین تاکید کرده است، که اقتصاد ایران حتی بعد از اعمال تحریمها بهتر هم شده است
وی افزود:« خلاصه بگویم، که اصلا شواهدی وجود ندارد که تحریمها علیه ایران کارساز بوده باشد، برعکس شواهد نشان میدهد که بعد از تحریمها علیه ایران، قدرتها بزرگ قدرت نظامی خودشان را بیشتر تقویت کردهاند.