کد خبر 541607
تاریخ انتشار: ۹ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۵:۰۸

یک مقام کرد عراقی فاش کرد که در مناطق تحت اشغال گروه تروریستی داعش همچنان معاملات نفتی انجام می شود و به گفته این مقام برخی افراد و کشورها در انتقال و فروش نفت این گروه تروریستی - تفکیری دست دارند.

به گزارش مشرق،سعید مموزینی مسئول بخش رسانه ای شاخه 14 حزب دمکرات کردستان عراق در یک گفت وگوی مفصل و صریح با خبرنگار ایرنا در اربیل، درخصوص مسائلی از جمله ادامه معاملات نفت با داعش، وجود اختلافات بر سر عملیات موصل، برنامه داعش برای ادامه حیات در کشورهای اسلامی با عنوان 'جهاد اکبر' و حضور 'پ ک ک' در شمال عراق نکاتی مطرح کرد که شاید تاکنون جایی گفته نشده باشد.

** برخی ها همچنان با داعش معاملات نفتی دارند
مموزینی، تسلط داعش بر برخی چاه های نفتی شمال عراق از جمله منطقه قیاره در 70 کیلومتری جنوب موصل در نزدیکی های مرز استان اربیل را تایید کرد و گفت: چاه های نفت قیاره و برخی مناطق دیگر همچنان در کنترل داعش است، اگرچه مانند سابق نمی تواند، نفت بفروشد.

وی افزود: آنها در استراتژی جدید خود بجای تانکر نفتی، از کامیون های معمولی و خودروهای باری جهت انتقال نفت به خارج از منطقه استفاده می کنند.

این کرد عراقی با صراحت گفت: بدون شک برخی افراد و برخی کشورها همچنان با داعش برای فروش نفت همکاری می کنند، اما وی درعین حال نامی از آنان نبرد.

** اختلافات دلیل تاخیر عملیات موصل
مموزینی درباره تاخیر های چند ماهه برای عملیات موصل نیز گفت: درحال حاضر نیروهای پیشمرگه آماده هستند و ارتش هم در الرمادی است و باید به الشرقاط بیاید و از آنجا به سمت موصل حرکت کند.
وی افزود: با هماهنگی می توان موصل را آزاد کرد، اما متاسفانه اختلافاتی بین حشد الوطنی زیر نطر اثیل نجیفی (استاندار معزول نینوا) و الحشد الشعبی وجود دارد و همین باعث تاخیر در عملیات آزاد سازی موصل شده است.

نیروهای وابسته به اثیل نجیفی از نظر دولت عراق قانونی نیستند؛ آنها برای آموزش از ارتش ترکیه دعوت کردند و ارتش ترکیه نیز اوایل زمستان نیروهای اضافی به منطقه بعشیقه اعزام کرد که به بحران میان آنکارا و بغداد تبدیل شد؛ نجیفی دارای پرونده های مختلفی در دادگاه مرکزی عراق است.

** در داخل موصل چه خبر است؟
مموزینی در ادامه در خصوص اوضاع داخلی نینوا گفت: براساس اطلاعات بدست آمده در داخل موصل نوعی اعتراضات مردمی در بخشی از شهر در روزهای گذشته رخ داده که طی آن 16 مرکز داعش به آتش کشیده شده است.

وی افزود: مردم مناطق ناآرام شهر عموما کرد هستند و با داعش همکاری ندارند و به همین دلیل داعش به این نتیجه رسیده که باید نیروهای خود را از این منطقه تخلیه کند و به سمت مقابل شهر برود.

** جهاد اکبر داعش در راه است
بسیاری از منابع اطلاعاتی معتقدند داعش در عراق و سوریه به شدت تضعیف شده و به همین دلیل در موصل خیلی مقاومت نخواهد کرد.

این فرمانده کرد در این خصوص گفت: براساس اطلاعات دریافتی، داعش برنامه بزرگتری دارد و در این چارچوب قصد دارد نیروهایش را به لیبی بفرستد.

وی در این خصوص به بیانیه اخیر این گروه تروریستی اشاره کرد که در آن گفته شده 'ما در عراق و سوریه جهاد اصغر کردیم و باید برای جهاد اکبر به لیبی برویم'.

** گمانه هایی درباره عملیات آتی در موصل
مسئول بخش رسانه ای شاخه 14 حزب دمکرات کردستان عراق، تعداد نیروهای داعش را در نینوا و مرکز آن موصل بین 5 تا 6 هزار نفر برآورد کرد و در عین حال گفت: همه آنان جزء نیروهای مبارز نیستند و در عین حال بسیاری از نیروهای خارجی داعش نیز منطقه را ترک کرده اند.

وی درباره آزاد سازی موصل نیز اظهار داشت: فعلا سه نظریه وجود دارد؛ نظریه اول اینکه 'داعش موصل را ترک می کند'؛ دوم اینکه 'انتفاضه مردمی رخ می دهد و داعش سقوط می کند' و سومین دیدگاه در این باره این است که داعش از طریق جنگ از بین خواهد رفت'.

وی در همین حال تاکید کرد که داعش امکان نبرد ندارد و ضعیف شده است.

درحال حاضر در موصل نزدیک به یک میلیون و سیصد هزار نفر از شهروندان عراقی باقی مانده اند؛ جمعیت کل استان نینوا 4 میلیون نفر است و جمعیت موصل مرکز نینوا تا پیش از ورود داعش 2 میلیون نفر بود.

** تعداد کردهای عضو داعش رقم چندانی نیست
در میان کردها هنوز کسانی هستند که یا عضو، یا طرفدار داعش باشند، با اینحال از تعداد آنان با گذشت ماه ها از اوج حملات این گروه تروریستی بسیار کاسته شده است و این موضوع را سعید مموزینی تایید کرد.

وی گفت: ما آمار رسمی و دقیق از حضور کردها در میان داعش نداریم، اما برخی کردهایی که در موصل قبلا بعثی بودند با داعش همراه شدند.

وی اضافه کرد: رفتار داعش با مردم بسیار سخت و هولناک است و همین امر سبب شده تا کسی تمایلی به همکاری با این گروه تروریستی نداشته باشد و درعین حال تعداد کردهای عضو داعش هم در اندازه ای نیست که تاثیرگذار باشند.

** چه کسانی اتاق مشترک عملیات موصل را تشکیل می دهند؟
اتاق مشترک و هماهنگی عملیات موصل را چه کسانی تشکیل می دهند؟ این سوالی است که خیلی ها علاقمند به دانستن آن هستند. مموزینی در این خصوص گفت: فرماندهی پیشمرگه، وزارت دفاع عراق و نماینده آمریکایی ها یک اتاق عملیات مشترک تشکیل داده اند و در این اتاق نحوه همکاری و هماهنگی ها تعیین می شود.

خبر مموزینی در خصوص اتاق مشترک با حضور آمریکایی ها درحالی است که در بغداد بسیاری از نیروهای نظامی اعتقاد دارند که آمریکایی ها با حضور خود موصل را همانند الرمادی به ویرانه ای تبدیل خواهند کرد.

**کردستان عراق از ارتش ترکیه دعوت نکرده است
سوال دیگری که از مموزینی پرسیدیم و وی پاسخ داد، این بود که 'نیروهای ارتش ترکیه در منطقه بعشیقه موصل حضور دارند و حضور این نیروها به اختلاف شدید میان بغداد و آنکار منجر شده است،' موضع کردهای عراق در این خصوص چیست؟

وی گفت: نیروهای ارتش ترکیه مربیان آموزشی هستند و در عقب خطوط تماس مستقر شده اند و به همین دلیل آنان توان جنگیدن و یا آزاد کردن موصل را ندارند.

مموزینی تاکید کرد که ارتش ترکیه براساس درخواست اثیل النجیفی (استاندار معزول نینوا) وارد شمال عراق شده تا نیروهای حشد الوطنی را آموزش دهد و 10 کیلومتر عقب تر از خط مقدم است.

او دوباره تاکید کرد که این نیروها به درخواست کردها به عراق نیامده اند.

**درباره پ ک ک
نیروهای پ.ک.ک در سنجار حضور دارند و جالب اینکه اعلام کرده اند در عملیات آزادسازی موصل مشارکت خواهند داشت؛ مموزینی در این خصوص نیز گفت: به نظر ما میدان مبارزه پ.ک.ک کردستان ترکیه است نه شمال عراق و از همین رو کردهای ترکیه باید آنجا به مبارزات خود ادامه دهند.

وی افزود: آنها باید برای کردستان عراق احترام قائل باشند و بدون اجازه در سنجار باقی نمانند؛ ما وجود آنها را بدون اجازه می دانیم و به آنان توصیه می کنیم منطقه را ترک کنند؛ آنها بهتر است به میدان اصلی خود بازگردند؛ در خصوص بحران میان پ ک ک و ترکیه هم معتقدیم که موضوع کردها باید به طریق مسالمت آمیز حل و فصل شود.
منبع: ایرنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس