بخش قابل توجهی از فیلم سینمایی «ادوارد اسنودن» در مونیخ ساخته شده و «جوزف گوردون_لویت» در نقش «ادوارد اسنودن»، مقاطعهکار اسبق اداره امنیت ملی کار کرده است.
«الیور استون» گفت: برای ساخت فیلم سینمایی «اداوارد اسنودن»، به آلمان رفتیم چون در آمریکا به هیچ وجه احساس راحتی نمی کردیم. دائما احساس میکردیم که در آمریکا در خطریم. نمیدانستیم که «اداره امنیت ملی» ممکن چه واکنشی نشان دهد، با تمام مشکلات سرانجام توانستیم این پروژه را در مونیخ به پایان برسانیم و حقیقتا تجربه زیبایی بود.
«استون» افزود: حتی آنجا (در آلمان) با کمپانیهایی که با آمریکا در ارتباط بودند، مشکلات متعددی پیش میآمد.آنها حاضر نبودند که اسمشان پای کار ما باشد و به هیچ عنوان حاضر به همکاری با ما نشدند.
این فیلمساز آمریکایی در ادامه عنوان کرد: چند ماه بعد، وکیل روسی «اسنودن»، از طریق تهیهکننده فیلم از من خواست که ترتیب ملاقات من و اسنودن را بدهد. او به من گفت که به روسیه بروم تا با اسنودن ملاقات کنم. همه چیز یکی پس از دیگری پیش رفت و ما یکدیگر را ملاقات کردیم.
وی در توضیح ملاقاتش با اسنودن گفت: در مسکو، من و اسنودن چندین بار یکدیگر را ملاقات کردیم. او خیلی با آرامش و هوش و ذکاوت فراوان صحبت میکرد، شبیه به همان چیزی بود که در موردش فکر میکردم. البته چند هفته پیش هم او را دیدم تا نسخه نهایی فیلم را نشانش دهم.
«استون» در پایان درباره وضعیت کنونی «اسنودن» افزود: او به شدت به انجام برخی اصلاحات در شبکه اینترنت معتقد است و خودش را نیز وقف این هدف کرده است، به خاطر وضعیت ساعت در روسیه، او تمام شب را بیدار میماند و اکنون به جغد شب تبدیل شده، به گونهای که همیشه با دنیای بیرون در ارتباط است. او بسیار پرمشغله است. او انسان بسیار باصبر و حوصلهای است و شوخ طبعیاش به شدت بیشتر شده و خود را در روسیه محدود نکرده و از طریق اینترنت با دنیای پیرامونش در ارتباط است.
بنا بر این گزارش، « گوردون» 33 ساله در فیلم سینمایی «ادوارد اسنودن» در کنار «نیکولاس کیج» بازی کرده است. از سال 2006 و فیلم سینمایی «مرکز تجارت جهانی»، این اولین همکاری «استون» و «کیج» محسوب میشود.
بازیگران دیگری چون «شایلن وودلی»، «ملیسا لئو»، «تیموتی اولیفانت» و «تام ویلکینسون» نیز در این فیلم ایفای نقش کردهاند.
بنا بر این گزارش، «استون» این فیلم را براساس فیلمنامهای نوشته خودش و با اقتباس از کتاب «پرونده اسنودن: تحت تعقیبترین مرد جهان» نوشته «لوک هاردینگ»، خبرنگار نشریه گاردین کارگردانی کرده است.
البته خبرهای حاکی از آن است که او در ساخت این فیلم علاوه بر کتاب «پرونده اسنودن: تحت تعقیبترین مرد جهان» از کتاب «زمان اختاپوس» نوشته «آناتولی کوچرنا» نیز استفاده کرده است.
به گزارش خبرگزاری فارس، «اسنودن» که هم اکنون با پناهندگی موقت در خاک روسیه به سر میبرد در صورت بازگشت به ایالات متحده با 30 سال محکومیت زندان مواجه خواهد شد.