به گزارش مشرق، همانطور که پیشتر در این گزارش اشاره کرده بودیم، اخیرا گوگل یک اپلیکیشن به عنوان دستیار صوتی جدید اندروید با نام Voice Access عرضه کرده است که هماکنون در نسخه بتا به سر میبرد. کاربرانی که بینایی ضعیفی دارند یا دچار هرگونه معلولیتای هستند که کار با نمایشگر لمسی را برایشان دشوار میسازد، از Voice Access گوگل میتوانند بهترین استفاده را ببرند.
ظاهرا این کمپانی پروژههای متعددی پیرامون آسانسازی کار با گجتهای هوشمند برای معلولین دارد که در آیندهای نزدیک یکی پس از دیگری از آنها پردهبرداری خواهد کرد.
در این گزارش نحوه کار با Voice Access را به صورت خلاصه آموزش خواهیم داد اما در ابتدا باید با ماهیت آن آشنا شوید. همانطور که میدانید دستیارهای صوتی فراوانی برای سیستمعاملهای مختلف از جمله Siri برای iOS و Cortana برای Windowsphone وجود دارد که عموما با فراخواندن نام آنها هشیار میشوند و فرامین کاربر را اجرا میکنند. پروژهای که گوگل روی آن کار میکند اندکی متفاوت از رقبا عمل کرده و روند متفاوتی را پیش گرفته است.
البته این کمپانی پیش از این هم یک دستیار صوتی با عنوان Google Now معرفی کرده بود اما عموما برای جستوجو در صفحات وب از آن استفاده میشد و کاربرد چندانی در مقایسه با Siri یا Cortana نداشت. یکی از مهمترین تفاوتهای Voice Access با برنامههای مشابه این است که تمام ویژگیهای لمسی نمایشگر در این اپلیکیشن گنجانده شدهاند به گونهای که حتی بالا و پایینکردن در صفحه یا رفتن به صفحه بعد هم با فرامین صوتی قابل اجرا خواهد بود.
به گفته گوگل، کاربرانی که دچار هرگونه معلولیتی شدهاند یا به هر نحوی قادر به لمس نمایشگر نیستند میتوانند از Voice Access به بهترین شکل استفاده کنند؛ به عنوان مثال برای بازکردن اپلیکیشن Chrome میتوان فرمان Open Chrome را تلفظ کرد یا از Click Next و Scroll Down به ترتیب برای انتخاب گزینه بعدی و پایینرفتن در صفحه استفاده کرد.
البته Voice Access میتواند برای کاربرانی که در سلامت کامل به سر میبرند هم مفید باشد؛ به عنوان مثال هنگامی که نمایشگر گوشی شکسته و به لمس انگشتان پاسخ نمیدهد یا وقتی که در حال رانندگی بوده و قادر به لمس آیکونها نیستید به راحتی میتوان با فرامین صوتی گوشی را کنترل کرد بدون اینکه پلیس راهنمایی و رانندگی متوجه استفاده شما از گوشی شود!
برای استفاده از نسخه آزمایشی Voice Access از این لینک اقدام کرده و اپلیکیشن را دانلود کنید. پس از نصب وارد بخش Settings، Accessibility شده و گزینه Enable Voice Access را فعال کنید؛ سپس وارد اپلیکیشن Google Settings شده و گزینه Search & Now را لمس کنید. در این صفحه گزینه Voice را انتخاب کرده و سپس وارد OK Google Detection شوید؛ در گزینههایی که مقابلتان وجود دارد From Any Screen را فعال کنید.
تا اینجای کار قصد فعالسازی Google Now را در گوشی شما داشتیم پس در صورتی که این قابلیت هماکنون روی گوشی فعال است و در حال استفاده از آن هستید دیگر دلیلی برای طی کردن مراحل بالا وجود ندارد.
پس از فعالسازی گزینههای مربوطه، عبارت OK Google را تلفظ کنید تا دستیار صوتی Google Now فعال شود؛ وقتی که صفحه سفیدرنگ با عبارت Listening ظاهر شد، عبارت Start Voice Access را تلفظ کنید تا دستیار Voice Access فعال شود. اگر تمام مراحل را به درستی طی کرده باشید، عبارت Voice Access باید در نوار نوتیفیکیشن مشاهده شود؛ حالا تمام امکانات گوشی با فرامین صوتی در دسترس هستند. برای شروع میتوان با تلفظ Swipe Left به سمت چپ نمایشگر رفت یا با تلفظ اعدادی که به آیکونها وصل شدهاند آنها را باز کرده و از امکاناتشان استفاده کرد.
این اپلیکیشن در نسخه پیشنمایش Android N روی یک دستگاه نکسوس امتحان شده و به خوبی پاسخگوی تمام فرامین صوتی بوده است اما بعضی از کاربرانی که نسخههای قدیمیتر اندروید را استفاده میکنند و یا صاحب گجتی به جز خانواده نکسوس هستند، با مشکلاتی در اجرای برنامه روبرو شده و بعضا باگهایی مشاهده کردهاند.
نرمافزار فوق را از لینک زیر دانلود کنید.
منبع: جیاسام