مسئول سازمان بسیج جامعه پزشکی کشور گفت: سال گذشته که چندین گلوله خمپاره حاوی مواد شیمیایی از سوی داعش به جنوب «کرکوک» عراق شلیک شد، دو تیم تخصصی بسیج جامعه پزشکی برای کمک در حوزه تشخیص و درمان به این منطقه اعزام شدند.

اعزام دو تیم تخصصی مبارزه با سلاح‌های شیمیایی به عراق از سوی بسیجبه گزارش مشرق، هفته اول اردیبهشت در مناسبت‌های تقویمی به نام "هفته سلامت" نام‌گذاری شده است؛ که برنامه‌های متعددی به همین مناسبت در این هفته صورت می‌گیرد؛ لذا با این بهانه به سراغ دکتر محمد رئیس‌زاده مسئول سازمان بسیج جامعه پزشکی کشور رفتیم، تا درباره برخی موضوعات فعالیتی این سازمان گفت‌وگویی را انجام دهیم.

- هفته اول اردیبهشت مصادف با هفته سلامت است؛ سازمان بسیج جامعه پزشکی برای ارتقاء سلامت جامعه هدف خود چه تدابیری را امسال اتخاذ کرده است؟

یکی از اقداماتی که بسیج جامعه پزشکی به‌منظور توجه به آموزش و پیشگیری انجام می‌دهد، برپایی ایستگاه‌های سلامت است؛ که این را جزء برنامه‌های الزامی خود قرار داده است، و طی آن شاخص‌های سلامت مانند قند و فشار خون و چکاپ عمومی اندازه‌گیری می‌شود؛ همچنین به جوانان و دانش آموزان نیز آموزش‌های عمومی به منظور ارتقاء سلامت ارائه می‌دهیم.

علاوه بر این با توجه به اینکه امسال شعار سازمان جهانی بهداشت درباره بیماری دیابت است، یکی از فعالیت‌های بسیج جامعه پزشکی برای آموزش و خودمراقبتی در خصوص بیماری دیابت، آشناسازی مردم به‌ویژه جوانان و دانش‌آموزان با مضرات این بیماری و راه‌های تشخیص آن است.

لذا در همین رابطه شیوه آموزش بیماری دیابت را امسال در مدارس کشور خواهیم داشت؛ به عبارتی چون موضوع تعامل با اقشار در حوزه‌های مختلف مدنظر مقام معظم رهبری است، بسیج جامعه پزشکی برای ارتقاء سلامت جامعه، تعاملاتی را با بسیج دانش‌آموزی خواهد داشت؛ به همین دلیل بنا داریم تا در تعامل با بسیج دانش‌آموزی در مدارس منتخب، در طول سال فعالیت‌های جهادی را با تاکید بر پیشگیری از ابتلا به بیماری دیابت توسعه دهیم؛ تا بلکه بدین‌وسیله اقدام مناسبی را در جهت ارتقاء سطح دانش این عزیزان در حوزه بهداشت و آموزش‌های عمومی به‌ویژه درباره بیماری دیابت داشته باشیم.

- امسال از سوی مقام معظم رهبری سال «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» نام‌گذاری شده است؛ برای عمل به این شعار، چه اقدامی در طول سال جاری خواهید داشت؟  

بسیج جامعه پزشکی از سال گذشته ارتباط بسیار گسترده‌ای را با شرکت‌های دارویی و تجهیزات پزشکی برقرار کرده و در این ارتباطات با دریافت نقطه‌نظرات و مشکلات آنها، بر خود لازم دید برای حل مشکلات این شرکت‌ها اقدامی انجام دهد، که مهم‌ترین آن در حوزه اقتصاد مقاومتی بود؛ بر این اساس بسیج جامعه پزشکی تهران بزرگ با تشکیل قرارگاهی با محوریت اقتصاد مقاومتی مامور پیگیری این موضوع شد.

بر این اساس یکی دیگر از اقداماتی که امسال به دنبال تحقق آن هستیم، برگزاری کنگره سلامت در حوادث و بلایا به شکل تخصصی و کاملا کیفی با حضور گروه‌های هدف دانشگاهی است.

- برپایی بیمارستان‌های صحرایی بسیج جامعه پزشکی اقدامی است که توانسته بخشی از خلأهای حوزه بهداشت و درمان را تا حدودی پر کند؛ آیا برای افزایش کارایی فعالیت‌های جهادی که دراین رابطه صورت می‌گیرد، برنامه‌ای دارید؟

یکی از این برنامه‌ها سوق دادن کارهای جهادی سلامت، به سمت موضوع بهداشت است؛ بدین ترتیب که از سال گذشته تلاش کردیم مقداری از جنبه درمانی خدمات در بیمارستان‌های صحرایی و تیم‌های اعزامی فاصله بگیریم و با کاهش میزان این نوع خدمات، بیشتر به سمت پیشگیری حرکت کنیم؛ البته کارمان تازه شروع شده است و امسال این موضوع را با قوت بیشتری پیگیری خواهیم کرد.

همچنین از سال گذشته با تدبیری که صورت گرفت، بحث آموزش را در برخی بیمارستاهای صحرایی وارد کردیم به این شکل که دستیاران تخصصی، پزشکان و پرستاران در کنار اساتید پزشکی با محیط بیمارستان صحرایی آشنا می شوند تا با موضوع پدافند غیرعامل بتوانند تروما و بحران را در حوزه سلامت مدیریت کنند.

علاوه بر این به منظور آموزش اثر بخش برای دانشجویان پزشکی، در برنامه پنج ساله ششم توسعه به دنبال این هستیم که دوره‌های خاص را برای آشنایی این دانشجویان با مدیریت بهداشت و درمان در قالب طب نظامی با حضور در بیمارستان های صحرایی فراهم کنیم و در برنامه‌های فرهنگی مانند یادواره شهید رهنمون نیز حضور یابند.

یکی دیگر از برنامه‌هایی که شاید بتوان به این موضوع مرتبط دانست، ارتقاء شاخص‌های سلامت در مناطقی که بیمارستان صحرایی برپا می‌شود با تشکیل قرارگاه جهادی سلامت است؛ که البته بسیج جامعه پزشکی فقط یکی از ارکان این قرارگاه، محسوب می‌شود؛ زیرا متولی اصلی این موضوع وزارت بهداشت است.

- برپایی بیمارستان‌های صحرایی چه مقدار هزینه بر است؟

برپایی بیمارستان صحرایی بار مالی زیادی را برای بسیج جامعه پزشکی ایجاد می‌کند؛ زیرا هر بیمارستان صحرایی بیش از 500 میلیون تومان هزینه در بردارد؛ البته بیش از چند میلیارد تومان نیز آورده داریم و به دلیل اینکه در مناطق محروم و با روحیه جهادی اجرا می‌شود اثربخش و بهره‌آور است؛ اما باید به این نکته هم توجه داشته باشیم که منابع ما هم محدود است.

- برای افزایش جذب در بسیج جامعه پزشکی چه برنامه‌ای دارید؟

امیدواریم در سال 95 فعالیت‌های جهادی، فرهنگی، اجتماعی، تعلیم و تربیت ما به شکلی پیش رود که سطح جذب را در میان اعضای بسیج جامعه پزشکی افزایش دهیم؛ به نحوی که در پایان سال جاری جمعیت اعضایی که به ما افزوده شده را بر اساس اهداف چشم‌انداز سند ششم توسعه داشته باشیم.

- این روزها گروه‌های مستشاری ایران در عراق و سوریه به جبهه مقاومت برای مقابله با تکفیری‌ها کمک‌هایی را ارائه می‌کنند؛ با توجه به این موضوع آیا اعضای بسیج جامعه پزشکی نیز به رزمندگان جبهه مقاومت کمک می‌کنند؟

بسیج جامعه پزشکی نیز در راستای سیاست‌های حمایتی کشورمان، از جبهه مقاومت و مدافعان حرم اهل بیت علیهما السلام با تمام قوا دفاع می‌کند؛ به عبارت دیگر در عراق، سوریه و یا در هر جای دیگری که مجموعه سیاست‌های نظام ایجاب کند و نیاز باشد، ما نیز از آنها در حد توان، در حوزه تخصصی خود، حمایت خواهیم کرد؛ پس بنابراین در صورت نیاز، مدافعان حرم را در حوزه بهداشت و درمان یاری می‌کنیم.

در همین رابطه اواخر سال گذشته که چندین گلوله خمپاره حاوی مواد شیمیایی از سوی داعش به جنوب «کرکوک» عراق شلیک شد، دو تیم تخصصی بسیج جامعه پزشکی برای کمک در حوزه تشخیص و درمان به این منطقه اعزام شدند، و در آینده نیز چنانچه لازم باشد، تیم‌های «ان بی سی» ما که تیم‌های شیمیایی هستند آمادگی دارند تا در صورت نیاز در منطقه حضور یابند.
منبع: دفاع پرس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس