وی افزود: همه احکام و مقررات مرحله نخست انتخابات در مرحله دوم نیز اعمال می شود.
دبیر ستاد انتخابات کشور با اعلام آمادگی کامل برای برگزاری این مرحله از انتخابات، افزود: حدود 320 هزار نفر از عوامل اجرایی در 55 حوزه انتخابیه متشکل از حدود 15 هزار و 350 شعبه در 21 استان فعالیت میکنند.
پور علی مطلق، افزود : 124 فرماندار و 185 بخشدار در این مرحله از انتخابات مسئولیت برگزاری انتخابات برای تعیین تکلیف 68 کرسی باقی مانده از مجلس را برعهده دارند که 136 کاندیدا برای آن رقابت می کنند.
دومین مرحله انتخابات مجلس شورای اسلامی 10 اردیبهشت برگزار میشود.در این مرحله از انتخابات حدود 17 میلیون نفر واجد شرایط رای دادن هستند که در همین راستا حدود 19 میلیون تعرفه برای مرحله دوم انتخابات چاپ و همراه صندوقهای اخذ رای و دیگر امکانات برگزاری انتخابات به استانها ارسال شده است.
21 استانی که دور دوم انتخابات مجلس در آنها برگزار می شود، عبارتند از: آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، اصفهان، ایلام، تهران، چهارمحال و بختیاری، خراسان رضوی، خوزستان، زنجان، فارس، کردستان، کرمانشاه، گلستان، گیلان، لرستان، مازندران، مرکزی، هرمزگان، همدان و یزد.
بیشترین کرسیهای باقیمانده به استان آذربایجان شرقی تعلق دارد؛ این استان با 9 کرسی خالی در انتظار دور دوم انتخابات نشسته است.در خوزستان 7 کرسی، آذربایجان غربی 6 کرسی، لرستان 5 کرسی، فارس، زنجان و گلستان هر یک 4 کرسی، ایلام، تهران، گیلان و مرکزی 3 کرسی و اردبیل، اصفهان، چهارمحال و بختیاری، کردستان، کرمانشاه، مازندران و همدان 2 کرسی و خراسان رضوی، هرمزگان و یزد نیز 1 کرسی بلاتکلیف مانده است که با برگزاری دور دوم انتخابات در 10 اردیبهشت، تکلیف آنها مشخص می شود.
فرایند رایگیری مرحله دوم دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی نیز از ساعت 8 صبح روز جمعه 10 اردیبهشت آغاز میشود.در این دور انتخابات افرادی می توانند در رای گیری شرکت کنند که در مرحله اول انتخابات یا در هیچ حوزه انتخابیه رای نداده باشند و یا در حوزههایی رای داده باشند که انتخابات به مرحله دوم کشیده شده است.
ملاک قانونی برای رای دهندگان نیز همانند دور اول، 18 سال تمام است و رای دهندگان برای تسریع در روند اخذ رای در روز رایگیری علاوه بر شناسنامه، باید کارت ملی خود را همراه داشته باشند.
انتخابات دور دوم مجلس به دلیل سهم 24 درصدی کرسی های باقیمانده در تعیین سرنوشت جناح های سیاسی از حساسیت بالایی برخوردار است.