کد خبر 567385
تاریخ انتشار: ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۰۹:۴۹

چهل و ششمين دوره پيكارهاي وزنه برداري قهرماني آسيا در تاشكند در حالي با نايب قهرماني ايران به پايان رسيد كه نتايج آن در مجموع مي تواند براي تيم ملي در المپيك 2016 ريو اميدوار كننده باشد.

به گزارش مشرق،سجاد انوشيرواني جوان كه مسئوليت سرمربيگري وزنه برداري ايران را به طور رسمي از ابتداي سال به عهده گرفت، در حالي به اين ميدان مهم پاي گذاشت كه در مرداد ماه امسال نيز بزرگترين رويداد ورزشي جهان يعني المپيك را پيش روي دارد.

او در فاصله يك ماه توانست ملي پوشان را به طور نسبي آماده كارزار آسيايي كند، جايي كه قرار بود فدراسيون وزنه برداري و كارشناسان، عيار فني او را محك بزنند. با توجه به نتايج و عملكرد ملي پوشان، مشخص شد كه او توانست از نظر فني موفق باشد و نشان دهد كه مديريت و تسلط كاملي روي تك تك ملي پوشان دارد و اين موضوع در آستانه المپيك مي تواند براي وزنه برداري ايران اميد بخش باشد.

البته هر چند نخستين تجربه مربيگيري انوشيرواني با اشكالاتي همراه بود، اما بيشتر وزنه هايي كه براي ملي پوشان انتخاب و يا تغيير مي داد به موقع و هوشمندانه بود و در صورتي كه ملي پوشان ركوردهاي عادي خودشان را بالاي سر مي بردند و يا علي ميري در حركات دو ضرب ناكام نمي بود و كيا قدمي و يا رضا بيرانوند در حركات دو ضرب عملكرد بهتري داشتند، تيم ملي ايران مي توانست با اختلاف زيادي نسبت به چين عنوان قهرماني آسيا را از آن خود كند.

به هر ترتيب سجاد انوشيرواني كه مدال نقره جهان و المپيك را در كارنامه دارد، اين فرصت را دارد تا پيش از المپيك در تورنمنت بين المللي جام فجر به عنوان يكي از مراحل انتخابي المپيك، عيار فني و مديريتي خودش را يكبار ديگر ثابت كند تا با انگيزه و تجربه بيشتري پاي به ميدان المپيك بگذارد.

رقابت هاي وزنه برداري قهرماني آسيا همچنين بهانه اي شد تا تعدادي از وزنه برداران بازگشتي دوباره به اردوي تيم ملي داشته باشند. پولاد مرداني چون محمدرضا براري پس از دوري دوساله از ميادين با كسب مدال طلاي دسته 105 كيلوگرم اميدواري كادر فني ايران را براي كسب مدال اين دسته در المپيك ريو افزايش داد تا او در فاصله سه ماه مانده به المپيك با افزايش ركوردهاي اين دسته بتواند با اميدواري گام به ريو بگذارد. هر چند در دسته 105 كيلوگرم «ايلين ايليا» قزاقستاني و دارنده مدال طلاي المپيك و سه مدال طلاي جهان نيز حضور دارد.

محمدرضا براري در حركت يك ضرب با 180 كيلوگرم به مدال برنز رسيد و دو ضرب با 221 كيلوگرم صاحب گردن آويز طلا شد و در مجموع نيز 410 كيلوگرم طلايي شد.
در اين ميان، عملكرد سيد ايوب موسوي 21 ساله در دسته 85 كيلوگرم با كسب مدال نقره و همچنين علي هاشمي در دسته 94 كيلوگرم با كسب مدال نقره نيز قابل قبول بود. هاشمي با وجود مصدوميت هر چند نتوانست ركوردهايي را كه در پيكارهاي قهرماني جهان در آمريكا زد، بالاي سر ببرد، اما نشان داد در صورت آمادگي كامل مي تواند در كنار سهراب مرادي در دسته 94 كيلوگرم روزهاي نويد بخشي را براي اين رشته در المپيك ريو به همراه داشته باشند.

ايوب موسوي نيز در دسته 85 كيلوگرم در يك ضرب با 158 كيلوگرم، دو ضرب با 198 كيلوگرم و مجموع 356 كيلوگرم مدال نقره دو ضرب و مجموع را كسب كرد. او هر چند مي توانست وزنه هاي بالاتري را بالاي سر ببرد، اما اين نتيجه براي وزنه برداري چون او در نخستين تجربه بين المللي عالي به نظر مي رسد.

در دسته 77 كيلوگرم علي ميري با وجود داشتن مدال نقره جوانان جهان در اين رقابت ها به دليل وزن كم كردن هاي متوالي نتوانست نتيجه در خوري بگيرد و در حركات دوم هيچ يك از وزنه ها را نتوانست بالاي سر ببرد. او قصد دارد از اين پس در دسته 85 كيلوگرم به روي تخته برود.

اما رضا بيرالوند وزنه برداري كه هنوز مي تواند در رده جوانان براي كشورمان وزنه بزند و مدال طلاي نوجوانان آسيا را در كارنامه دارد، در نخستين تجربه رده بزرگسالان نيز نتيجه نسبتا خوبي داشت. او نشان داد كه مي تواند حرف هاي زيادي در آينده در دسته 94 كيلوگرم داشته باشد.

اين وزنه بردار بروجردي تيم ملي بر اساس برنامه كادر فني به همراه تيم جوانان در پيكارهاي قهرماني جوانان سال 2016 جهان كه تيرماه امسال در گرجستان برگزار مي شود، شركت خواهد كرد.
در دسته به اضافه 105 كيلوگرم محسن بهرام زاده در نخستين ميدان رسمي خود در فوق سنگين و پس از دوري يك ساله از ميادين به دليل بيماري، در رده هفتم آسيا قرار گرفت. هر چند كادر فني تيم ملي نيز انتظار بيشتري از او نداشتند اما بهرام زاده قصد دارد با افزايش وزن بدن خود بتواند در آينده يكي از نفرات ثابت دسته فوق سنگين باشد.

بهادر مولايي نيز پس از نتايج ضعيف قهرماني جهان در آمريكا در حركت يك ضرب عملكرد ضعيفي داشت، اما در حركات دو ضرب با بالاي سر بردن وزنه 247 كيلوگرمي ضمن كسب مدال طلا، كادر فني را به داشتن يك فوق سنگين در المپيك ريو اميدوار كرد.

حضور بهداد سليمي قهرمان المپيك لندن به دليل مصدوميت هنوز در ابهام قرار دارد و كادر فني به دنبال جايگزيني مطمئن براي او است و به همين دليل بهادر مولايي با كسب آمادگي كامل مي تواند يكي از نفرات مدال آور ايران در ريو باشد.

چهل و ششمين دوره پيكارهاي وزنه برداري قهرماني آسيا در حالي با قهرماني چين و نايب قهرماني ايران به پايان رسيد كه كشورهاي چين، هند، ايران، عراق، ژاپن، قرقيزستان، كره جنوبي، عربستان، مالزي، مغولستان، سوريه، تركمنستان و ازبكستان با تركيب كامل در اين مسابقات حضور داشتند و كره شمالي با يك وزنه بردار و قزاقستان با دو وزنه بردار به تاشكند آمده بودند.

تيم هاي ايران، چين، كره جنوبي و ازبكستان با وجود داشتن تركيبي كامل اما با نفرات دوم و جوانتر در اين ميدان آسيايي حضور يافته بودند، سطح فني اين مسابقات با توجه به اينكه بسياري از وزنه برداران جوان هنوز اميد به حضور در المپيك را داشتند با توجه به ركوردهايي كه زده شد، بسيار بالا بود.
تمرينات تيم ملي وزنه برداري بعد از بازگشت از ازبكستان با تصميم سرمربي تيم ملي آغاز شد و قرار است تمرينات تيم ملي از اواخر همين هفته در اردبيل آغاز شود.

تيم ملي وزنه برداري ايران در رقابت هاي قهرماني آسيا كه از 5 تا 11 ارديبهشت در تاشكند ازبكستان برگزار شد در وزن هاي 85 ،94 ، 105 و به اضافه 105كيلوگرم توسط (ايوب موسوي دو نقره)، (علي هاشمي دو نقره و يك برنز)، (محمدرضا براري دو طلا و يك برنز)، (بهادر مولايي يك طلا و يك برنز) در مجموع با (3 طلا، 4 نقره و 3 برنز ) و كسب 500،8 امتياز تيمي صاحب سكوي نايب قهرماني آسيا شد.

رده بندي امتيازي تيم ها:
1- چين با 506،7
2-ايران 500،8
3- ازبكستان 463،8
4- ژاپن 429،8
5- كره جنوبي 416،8
رده بندي مدالي تيم ها:
1- قزاقستان با 6 طلا
2- چين با 5 طلا، 5 نقره و 4 برنز
3- ايران با 3 طلا، 4 نقره و 3 برنز
4- قرقيزستان 3 با طلا
5- ازبكستان با 2 طلا، 2نقره و 3 برنز
منبع: ایرنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس