گزینه های نظرسنجی ۱- برانکو ایوانکوویچ ۲- استانکو پوکله پوویچ ۳- زلاتکو کرانچار و ۴- کارلوس کی روش هستند.
عادل فردوسی پور گفت این آخرین نظرسنجی مربوط به تیم منتخب نود پس از انقلاب خواهد بود و نظرسنجی مربی ایرانی و خارجی را کنار هم برگزار نخواهیم کرد تا پرونده تیم منتخب پس از انقلاب بسته شود.
مجری برنامه نود در توضیح گزینه های نظرسنجی برنامه گفت، برانکو همراه با تیم ملی به جام جهانی صعود کرد و کارلوس کی روش هم همچنین، استانکو دو قهرمانی در لیگ به دست آورد و زلاتکو کرانچار هم یک قهرمانی لیگ و یک جام حذفی کسب کرد.
افراد دیگری هم می توانستند در نظرسنجی قرار بگیرند از جمله میروسلاو بلاژویچ که عنوان خاصی کسب نکرد، ایویچ که می گویند معمار تیم ملی طلایی ما بود ولی تعداد بازی های کمی در تیم ملی بود، لوکا بوناچیچ که به فینال لیگ قهرمانان آسیا هم رفت اما کارنامه اش پر از ناکامی های دیگر بود و چند مربی دیگر که در ایران به محبوبیت دست پیدا کردند مثل تونی اولیویرا، فرانچیچ و مصطفی دنیزلی که تیمش بازی های خوبی ارائه کرد اما چون به مقام درخور توجهی نرسیدند در میان گزینه ها قرار نگرفتند.
آمار عملکرد و افتخارات گزینه های نظرسنجی مرور شد.
کلیپی از آنچه در برنامه ۱۳ اردیبهشت خواهید دید پخش شد که شامل بخش های زیر بود:
- نگاهی تاریخی به پرهیجان ترین پایان های لیگ برتر (ویدئو)
- بازگشت استقلال به صدر به لطف درخشش رحمتی
- هدیه منصوریان به آبی ها و سقوط پرسپولیس به رده سوم با پایان شکست ناپذیری
- مناظره سه نامزد ریاست فدراسیون در آستانه انتخابات هفته بعد
بخشی با حال و هوای روزهای آخر لیگ و با موضوع دراماتیک ترین قهرمانی های تاریخ لیگ برتر پخش شد که شامل بررسی روز آخر لیگ اول و قهرمانی پرسپولیس با شکست استقلال مقابل ملوان، لیگ ششم و قهرمانی سایپا با علی دایی، لیگ هفتم و دراماتیک قهرمانی تاریخ لیگ با پرسپولیس در دقیقه ۹۶، لیگ هشتم و قهرمانی استقلال، لیگ سیزدهم و قهرمانی فولاد و لیگ چهاردهم و جنجالی ترین قهرمانی تاریخ با سپاهان در روز تساوی تراکتور و نفت بود.
آمار لیگ برتر پانزدهم و بالا رفتن میانگین تعداد گل ها در بازی ها بررسی شد.
فاصله امتیاز تیم های اول و سوم لیگ بررسی و مشخص شد تنها لیگ دنیا که در هفته های پایانی اختلاف امتیاز این تیم ها صفر امتیاز است لیگ ایران است.
کلیپ صحنه های جذاب هفته بیست و هشتم لیگ برتر همراه با موسیقی پخش شد.(ویدیو)
بازی صبای قم برابر سیاه جامگان به عنوان اولین بازی هفته بیست و هشتم پخش شد.(ویدیو)
پس از آن خلاصه بازی تیم های تراکتورسازی و ملوان به پخش رسید.(ویدیو)
جدول و برنامه لیگ مرور شد و عادل فردوسی پور گفت قرار است تمام بازی ها همزمان برگزار شود به این شرط که هیئت فوتبال اهواز ناگهان تصمیم نگیرد بازی را برگزار نکند. تصمیماتی که گرفته می شود و سوال این است آقای طالقانی رئیس هیئت فوتبال اهواز باید چه کار می کرد که دیگر نباشد و آیا شکسته شدن سر چند نفر مصداق سوء مدیریت نیست؟
حالات مختلف احتمال قهرمانی مرور شد که از ۷۲۹ حالت ممکن، شانس قهرمانی استقلال ۴۳ درصد، استقلال خوزستان ۳۲ درصد و پرسپولیس ۲۵ درصد بود.
فردوسی پور با اشاره به شائبه هایی که در رسانه ها درباره سلامت لیگ مطرح شده گفت یک سری حرف و حدیث درباره بازی های لیگ مطرح شده و می گویند میداوودی مقابل استقلال خوب بازی نکرده و موقعیت هایش را از دست داده تیم آنالیز ما ۲۰ دقیقه بازی میداووی را بررسی کردند و از روی بررسی همین یک بازی نمی شد چیزی تشخیص داد، ولی بازیکنانی که در این بازی های حساس حضور دارند بهتر است روی پست هایی که در صفحه های خودشان منتشر می کنند دقت بیشتری داشته باشند و اینکه مثلا میداووی بعد از بازی می گوید خوشحالم که استقلال صدرنشین شد درست نیست.
ترین های هفته بیست و هشتم لیگ مرور شد که شامل بخش های زیر بود: (ویدئو)
حرکات تکنیکی برتر: ساسان انصاری(فولاد)، مگنو باتیستا(گسترش)، بابک حاتمی(پرسپولیس)، علی زینالی(سایپا)، مهدی حنفی(راه آهن)، فرشید باقری(صبا)، صادق محرمی(ملوان)، خسرو حیدری(استقلال)، رضا درویشی(ملوان)، اکبر صادقی(صبا)، پرو پییچ(استقلال)، محسن یوسفی(پدیده)، حامد زمانی(راه آهن)
کار تیمی برتر هفته: (سپاهان مقابل گسترش فولاد)
موقعیت از دست رفته هفته: لوسیانو پریرا مقابل گسترش
پاس گل برتر هفته: بختیار رحمانی مقابل ملوان
مهار برتر هفته: سیدمهدی رحمتی مقابل سایپا
گل برتر هفته: سروش رفیعی به ملوان
مسعود مرادی به عنوان کارشناس داوری به برنامه اضافه شد و قرعه کشی مسابقه پیام کوتاه هفته گذشته به کمک او انجام شد.
خلاصه و حواشی مسابقه پرسپولیس و نفت تهران با شکست پرسپولیس پس از ۲۱ هفته در لیگ برتر در ورزشگاه آزادی بازی بعدی بود.(ویدئو)
۹۰ درجه و مرور طنز مسابقات هفته بیست و هشتم لیگ برتر قسمت بعدی نود این هفته بود. (ویدئو)
داوری مسابقه سیاه جامگان - صبای قم بررسی شد که مرادی درباره آن گفت: گل سیاه جامگان آفساید بود و جلوی دید دروازه بان گرفته شده بود. مدافع سیاه جامگان پیراهن محمد قاضی را در شرایط تک به تک کشید و باید از بازی اخراج می شد. کارت قرمز به مدافع صبا درست بود و موقعیت آشکار گل بود.
داوری پرسپولیس - نفت تهران:
زمین خوردن طارمی شبیه سازی بود و این در اختیار داور بود که بازی را قطع
کند یا ادامه بازی بدهد. در صحنه گل نفت نشان می دهد مهاجم نفت نیم تنه
جلوتر است و یک آفساید میلیمتری بود. بابک حاتمی باید به خاطر لگد کردن پای
بازیکن نفت کارت زرد دوم و کارت قرمز را می گرفت. (ویدئو)
خلاصه بازی استقلال خوزستان و راه آهن در ادامه در جدول پخش قرار گرفت.
آنالیز بازی استقلال خوزستان و برتری سرنوشت ساز شاگردان ویسی در هفته بیست و هشتم پخش شد. (ویدئو)
خلاصه و حواشی مسابقه استقلال - سایپا با صعود آبی ها به صدر جدول با برتری برابر تیم مجید جلالی به پخش رسید. (ویدئو)
داوری بازی استقلال - سایپا
بررسی شد و مرادی درباره آن گفت: سرنگونی ترابی در محوطه جریمه استقلال
پنالتی نبود و هردو بازیکن به سمت توپ حرکت کردند. خطا روی سجاد شهباززاده
در محوطه جریمه اتفاق افتاد و یک پنالتی برای استقلال اعلام نشد. پنالتی
استقلال درست نبود و بازیکن استقلال وقتی زمین خورده بود برخورد انجام شد و
ادامه بازی درست بود. فخرالدینی پیش از گل دوم استقلال شبیه سازی انجام
داد و اگر تشخیص داور شبیه سازی بود می توانست بازی را نگه دارد، در ادامه
ضربه پروپییچ قبل از گل خطای کف پا نبود و چون خطری برای سلامت بازیکن
سایپا نداشت ادامه بازی درست بود. (ویدئو)
ساعت ۰۰:۰۹ بامداد برای اولین بار نتایج نظرسنجی پخش شد که با شرکت بیش از یک میلیون و چهارصد هزار نفر در عین ناباوری برانکو و کی روش هر دو ۴۷،۴ درصد رای آورده بودند در حالی که کی روش ۶۳۴ هزار رای داشت و برانکو ۶۳۲ هزار رای. استانکو و کرانچار هم هردو ۲،۶ درصد رای داشتند.
مصاحبه طوفانی مجید جلالی پس از بازی با استقلال علیه مدیران فوتبال و باشگاه سایپا پخش شد و پس از آن سرمربی سایپا روی خط تلفنی نود آمد و ضمن عذرخواهی از رفتاری که داشته درباره ماجرای اخراجش پس از بازی و برگشت به سایپا صحبت کرد.
پس از آن خلاصه مسابقه سپاهان- گسترش فولاد روی آنتن رفت.
سپس بازی پدیده در برابر ذوب آهن به پخش رسید.
مسابقه فولاد خوزستان در برابر استقلال اهواز آخرین مسابقه این هفته بود که در جدول پخش نود قرار گرفت.
داوری بازی سپاهان - گسترش فولاد بررسی شد و مسعود مرادی درباره آن گفت: ضربه کف پای پریرا به صورت مگنو باتیستا خطای شدید بود و باید با کارت قرمز جریمه می شد. یک آفساید اشتباه در شرایط تک به تک از گسترش فولاد گرفته شد. پنالتی گسترش فولاد درست بود و مدافع سپاهان با زانوی خودش گودرزی را زد. محمدرضا خلعتبری آگاهانه با دست توپ را زد و باید پنالتی برای گسترش فولاد اعلام می شد که نشد و خلعتبری باید یک کارت زرد هم می گرفت.
مسابقه پدیده - ذوب آهن: پنالتی ذوب آهن درست بود و مدافع پدیده هم باید اخراج می شد که کارت زرد گرفت.
مسابقه فولاد - استقلال اهواز: پنالتی استقلال اهواز درست بود. کارت زرد دوم و اخراج بازیکن استقلال اهواز هم درست بود.
گزارشی از انتخابات فدراسیون فوتبال و بررسی دوره های قبل انتخابات به عنوان پیش زمینه آغاز مناظره کاندیداها پخش شد.
پس از آن مصطفی آجرلو، مهدی تاج و عزیزالله محمدی به استودیوی نود آمدند و مناظره ویژه کاندیداهای ریاست فدراسیون فوتبال آغاز شد. (ویدئو)
عزیزمحمدی: سازمان لیگ نتوانست درآمد باشگاه ها را محقق کند
عزیزالله محمدی درباره برنامه اش جهت ریاست فدراسیون فوتبال گفت: همین که ما سه نفر در اینجا هستیم، نشان می دهد فوتبال چه جایگاهی دارد. فوتبال جزئی از حقیقت زندگی مردم است و آرامش خاطر و شادی را در یک کشور ایجاد می کند. ورزش و فوتبال از بزهکاری و مسائلی شبیه آن جلوگیری می کند. فیفا ۲۰۹ عضو دارد و می بینیم که سازمان ملل اعضای کمتری دارد و این جایگاه ویژه فوتبال را نشان می دهد. اولین کاری که من در صورت ریاست در فدراسیون فوتبال می کنم، این است که این اساسنامه فعلی را بر اساس اساسنامه فیفا اصلاح می کنم. در این اساسنامه تفکیک قوا لحاظ شده است و کمیته اجرایی به شورای سیاست گذاری تبدیل شده است. در این اساسنامه کار اجرائی را به دبیرکل می دهند و اعضای بیشتری در آن وجود دارند تا نظرات بیشتری ایجاد شود. از این طرف کمیته استیناف و اخلاق را جدا کرده و کنگره اعضای این دو نهاد را انتخاب می کند تا نظارت بیشتری ایجاد شود.
وی ادامه داد: من به دنبال خصوصی کردن فوتبال هستم و البته به یکباره نمی توان به این مسئله دست یافت. همچنین به دنبال قدرتمندتر کردن هیات های فوتبال و حمایت از مناطق کمتر توسعه یافته خواهم بود. توسعه و تکامل اتحادیه مربیان و بازیکنان و امثال آن هم از دیگر برنامه هایم است. از طرفی کسب کرسی در AFC و درآمدزایی در فوتبال از دیگر اهدافم خواهد بود. زمانی که من در سازمان لیگ بودم این اتفاق افتاد و حالا می بینیم به شکلی دیگر برای تیم های استقلال و پرسپولیس رخ داده است. من معتقدم که رئیس فدراسیون باید حضور تمام وقت در فدراسیون داشته باشد و به اصطلاح پای کار باشد. از این جهت می گویم پای کار که افراد حاضر در فدراسیون نباید چند شغل داشته باشند.
عزیزمحمدی درباره این که نظر او درباره ماندن یا رفتن کی روش چیست، گفت: من معتقدم که باید امکانات باشد تا دغدغه ای برای صعود نباشد. قرارداد اولی که با کی روش بسته شد، این بود که تیم های پایه را هم زیر نظر داشته باشد و دانش خود را به سایر مربیان هم انتقال دهد و البته او مقصر نیست. ما عرضه نداشتیم تا از یک چنین نیرویی استفاده کنیم. ما کاری کردیم که او پرخاشگری کند و به مسئولان اعتراض کند. او قراداد دارد و هرکس که رئیس شود باید به آن پایبند باشد. ما نمی توانستیم کمپ را درست کنیم یا ورزشگاه دستگردی را در اختیار تیم ملی بگذاریم؟ البته دوستان انقدر سرشان شلوغ بوده که فرصت نکردند به کمپ رسیدگی کنند. ما به جام جهانی برویم، پولی که فیفا می دهد جبران پولی که هزینه کرده ایم، نمی شود؟ کی روش مربی خوب و با کیفیتی است که در تیم ملی تغییر نسل ایجاد کرده است.
پس از مطرح شدن بحث درباره این که رئیس فدراسیون با اکثریت ۵۰ درصد به اضافه یک رای انتخاب می شود یا دو سوم آرا گفت: حفظ کفاشیان در فدراسیون خوب است چون نباید کرسی هایش را از دست بدهد. یک چیزی هم درباره بحث پنجاه درصد آرا یا دو سوم آرا بگویم و آن هم اینکه کفاشیان در دوره قبلی کمتر از دو سوم رای آورد و نصیرزاده گفت منظور قانون پنجاه درصد به اضافه یک است و حالا دوستان می گویند که از این قانون دو سوم فهمیده می شود.
عزیزمحمدی درباره اینکه در صورت انتخابش دبیرکل فدراسیون او چه کسی خواهد بود گفت: آقای فتح الله زاده که نایب رئیس من هستند. آقای اسدی دبیرکل من هست. البته اگر او دبیر من شود مثل الان نخواهد بود که کفاشیان خودش اعمال نظر می کند.اسدی فرد تحصیلکرده و سالم است و می توانم با او کار کنم. او تازه کارش را تازه آغاز کرده و می دانم که با تعامل می توانیم کار را پیش ببریم. من همیشه مستقل بوده ام. الان هم اگر صفایی فراهانی کاندید می شد، کاندید نمی شدم ولی احساس می کنم که می توانم کاری بکنم و آمده ام.
محمدی در پاسخ به این سوال که اگر اسدی را توانمند می داند چرا از او در سازمان لیگ در زمان مسئولیتش استفاده نکرده بود بیان کرد: در سازمان لیگ از نیروهای خود این سازمان استفاده کردم و یک نفر را هم با خودم نیاوردم. آقای اسدی آن موقع در بخش های دیگر بود و در فوتبال نبود.
وی در ادامه اظهاراتش بار دیگر بر این نکته که ۵۰ درصد به اضافه یک رای برای انتخاب کافی است تاکید کرد و در واکنش به اظهارات براتی گفت: در دی سال ۹۰ قرار بود انتخابات برگزار شود و این مسئله به اسفند آن سال موکول شد و تا آن زمان هیات رئیسه قبلی به کار خود ادامه داد. در این دوره هم از اسفند به اردیبهشت انتخابات موکول شد و دولت گفت سرپرست باید فدراسیون را بچرخاند ولی ما گفتیم چون روال قبلی این بوده که هیات رئیسه کار را پیش ببرد، بهتر است سرپرست نگذاریم و الان هم درباره این مسئله باید به روال قبلی که ۵۰ به اضافه یک بود، توجه کنیم.
عزیزمحمدی در ادامه انتقادات تندی را متوجه مهدی تاج و فدراسیون فعلی فوتبال کرد و با اشاره به محقق نشدن درآمدهای فوتبال گفت: ما با خودمان هم شفاف نیستیم. دوستان(آجرلو و تاج) حتی گروه خود را دقیق اعلام نمی کنند. ما سال گذشته برای تبلیغات محیطی در باشگاه سایپا جلسه گذاشتیم و همین آقای تاج گفتند ۲۴ میلیارد گرفتیم و تضمین هم گرفتیم ولی مهر سال گذشته گفتند کلا ۱۷ میلیارد گرفته اند و آقای بهمنی از آن طرف اعلام می کنم ۱۲ و نیم میلیارد گرفته اند. امسال ۱۰۰ میلیارد قرارداد بوده ولی گفتند حدود ۱۶ میلیارد گرفته اند. این درحالی است که باشگاه ها روی این پول حساب کرده اند. بعد یک نکته هم درباره حق پخش تلویزیونی بگویم، اگر حق پخش غیر قانونی بوده چطور ما چند سال بستیم؟ چون ما تعامل کردیم و دعوا نکردیم. الان درآمد اصلی فوتبال باید از تبلیغات محیطی و صدا و سیما باشد. مهم ترین چیزی که من آن را حل می کنم، بحث درآمد زایی باشگاه ها است. کسی که می خواهد کار کند، تمام وقت هم کار کند، وقت کم دارد. چطور می توانیم با نیروهایی که جاهای دیگر هم هستند کار را ادامه بدهیم؟ چگونه می شود در مجمع فدراسیون بازرس قانونی انتخاب نکنند و یادشان برود؟ البته در اینکه در دوره کفاشیان در بخش های فوتسال و فوتبال بانوان و ... پیشرفت داشتیه ایم، شکی نیست ولی این مشکلات هم باید حل شود. باید یک شفاف سازی درباره مسائل مالی ایجاد شود.
وی در پایان در پاسخ به این سوال که آیا احتمال دارد به نفع یکی از دو کاندیدای دیگر در روز آخر انصراف دهد گفت: تا آخر هستم و به نفع کسی کنار نمی روم. من افراد متخصص را به فدراسیون می آورم. هرکدام از ما سه نفر انتخاب شود، هرکاری که بتوانیم برای موفقیت فوتبال انجام می دهیم.
تاج: بهترین مربی را در فدراسیون فعلی برای تیم ملی آوردیم
مهدی تاج درباره برنامه هایش برای فدراسیون فوتبال اظهار داشت: با احترام به دو نامزد عزیز که به رسم تلاش پیش آمده اند، فدراسیون فوتبال طیف عمومی زیادی را در بر می گیرد و همه هم موفقیت فوتبال را می خواهند و کار سخت است. انتخاب در فدراسیون فوتبال یک بحث و اداره آن یک بحث دیگر است. اداره فدراسیون موئلفه های زیادی دارد و اداره فوتبال هم مشکلات به خصوص و زیاد خودش را دارد. اگر واقعه بینانه نگاه کنیم، فدراسیون فوتبال نقاط قوت و ضعف خودش را دارد و در کنار آن فرصت و تهدیدهایی هم وجود دارد. هشت سال در فدراسیون فوتبال حضور داشته ام و از سال ۶۷ هم مدیر عامل بودم. فکر می کنم اکثر سمت های فوتبالی را داشته ام. در کارنامه ام مدیرعاملی، رییس کمیته داوران، رییس کمیته تیم های ملی، دبیرکل اتحادیه فوتبال، نایب رییس فدراسیون فوتبال و... وجود دارد.
نامزد ریاست فدراسیون فوتبال گفت: واقعیت هایی در دل فوتبال است که باید مطالعات واقع بینانه برای آن انجام شود. باید شفافیت مالی را در فوتبال جاری کنیم که بحث و نقل قول کمتر باشد. ارتقاء فنی و آموزش عمومی بازیکنان، مربیان و همه سطوح فوتبال باید وجود داشته باشد. پیوستگی سازمانی از دیگر برنامه هایم است چرا که معتقدم بخش های فدراسیون فوتبال گسسته است.
تاج با بیان اینکه فدراسیون فوتبال باید پایداری اقتصادی داشته باشد اضافه کرد: باید منابع مناسب برای فوتبال تالیف شود. ما یکی از بهترین مربیان دنیا را به ایران آورده ایم و نظرسنجی امشب نشان داد که او بهترین است. اگر منابع مالی مناسب نباشد، به مشکل می خوریم. باید این شرایط را مهیا کنیم. خود فوتبال حقوق شناخته شده ای دارد. بحث خصوصی سازی یک تکلیف شده و باید به سمتش برویم. من طراح های هم برای این موضوع دارم. اخلاق حرفه ای را باید دنبال کرد. باید به ارزش های انسانی، اسلامی و فرهنگ را باید در فوتبال بها داد و حساس شد. کار گروهی و هم افزایی هم باید داشته باشیم. وزارت ورزش و جوانان، آموزش و پروش، دانشگاه ها و صداوسیما دست به دست هم بدهیم که فوتبال پیشرفت کند و مردم از آن لذت ببرند. در روز داربی حدود ۶۰ میلیون نفر این فوتبال را تماشا کردند.
وی درباره برنامه هایش ادامه داد: پاسخگویی وظیفه ماست. باید به باشگاه ها، مردم، رسانه ها، هیات ها پاسخ بدهیم. حق مردم سوال کردن است. باید یک فدراسیون پاسخگو طراحی کنیم. خودم در مجموعه فدراسیون فوتبال بوده ام و چالش ها را دیدم. باید سازمان اقتصادی فوتبال داشته باشیم. باید حراست از فوتبال را هم داشته باشیم. خود فوتبال پول هایی دارد اما می شود منابع دیگر را هم تامین کرد. اگر سازمان اقتصادی درستی بیاید و هم افزایی نوین هم شکل بگیرد، می توانیم این سازمان اقتصادی را سر و سامان بدهیم.
تاج ایجاد مرکز ملی فوتبال را لازم دانست و گفت: ایجاد مرکز ملی فوتبال که درخواست جدی کی روش بود باید انجام شود. این حرف درست بود. وقتی تیم ملی می برد و همه خوشحال می شوند و به خیابان ها می آیند، باید برای تیم های ملی تلاش کنیم. این موضوع کار کردن می خواهد و باید سازمان تیم های ملی را تشکیل بدهیم. باید رابطه تیم های ملی را داشته باشیم. الان تیم های ملی ما گسسته است. رابطه ارکان فدراسیون فوتبال با تیم های ملی را بهتر کنیم. رابطه بین افراد در تیم ملی بزرگسال خوب است. بانک اطلاعاتی داشته باشیم. حمایت مردم از تیم ملی بسیار لازم است. تقویم سالانه تیم ملی باید در آکادمی تشکیل شود. واقعیت این است که حضور کی روش برای فوتبال کشور را نافذ می بینم و از ابتدا هم برای حضور او تلاش کردم. معتقدم باید رابطه تیم های ملی، برای یکدیگر را تعریف کنیم. کی روش باید در راس این تیم ها باشد.
تاج به جوانگرایی در لیگ اشاره کرد و گفت: ما در سازمان لیگ هم ارتباط خوبی با او داشتیم. جوانگرایی که در لیگ برتر و لیگ دسته یک می بینید در گذشته وجود نداشت و از اتفاقاتی بود که کی روش آن را پیشنهاد داد. کی روش در جلسات با سازمان لیگ گفت که از این لیگ چیزی نمی بیند اما الان او یکی از امتیازاتش را این لیگ پویا می داند. او یک تیم خوب از این لیگ جمع کرده است. یک لیگ خوب و پر بازده که کی روش هم از آن استفاده می کند. او یک بخش را تعریف کرده و باید تیم های ملی را به هم وصل کنیم و بقیه بخش ها زیر مجموعه کی روش باشند و همه به یک سبک کار کنند. تصور تحقق این اتفاق وجود دارد و سعی می کنیم این کار را عملی کنیم.
تاج درباره انتخاب دبیرکل و نایب رئیس هایش در فدراسیون فوتبال در صورت برنده شدن در انتخابات گفت: اعضای هیات رییسه باید درباره دبیرکل تصمیم بگیرند. اعضای هیات رییسه مشورت می دهند و دبیرکل انتخاب می شود.
او درباره اینکه آیا غلامرضا بهروان یا امیر عابدینی گزینه های احتمالی او برای دبیرکلی فدراسیون فوتبال است، گفت: آقای بهروان سن زیادی دارند و به دبیرکلی نمی رسند. معتقدم حضور بهروان برای سازمان لیگ بسیار موثر است و از او کمک می گیرم. او در بحث جشن پایانی لیگ و ابتدای هر لیگ اثرات خوب به جا گذاشته. فکر می کنم آقای عابدینی برای این سمت خوب است و دوستان دیگری هم مدنظر من هستند. آقای عادبینی و عزیزی خادم در سیستم من هستند.
تاج درباره اهمیت حضور علی کفاشیان در فدراسیون آینده و جایگاه او در AFC گفت: در ساختمان AFC، چهار صندلی در آن بالا وجود دارد که شیخ سلمان و معاونینش نشسته اند. ما الان توانستیم آن کرسی را کسب کنیم و کفاشیان کنار شیخ سلمان می نشیند. بیست سال طول می کشد بتوانیم از این صندلی استفاده کنیم. این امتیاز برای کشور است. زمانی که صندلی صفایی فراهانی گرفته شد یا جایگاه هاشمی طبا از بین رفت، ناراحت شدیم. علاوه بر آن که معتقدم کفاشیان تجارب زیادی پیدا کرده و توانمندی هایی دارد که باید از او استفاده کنیم. در بحث پست های بین المللی اعتقادم این است که باید پست ها را حفظ کنیم و برای آینده هم برنامه ریزی کنیم . ما در هیات های فوتبال افراد فهیمی داریم و باید هیات های فوتبال را به عنوان فدراسیون محلی ببنیم.
وی درباره اینکه آیا روز شنبه انتخابات به سرانجام می رسد و رییس فدراسیون فوتبال انتخاب می شود تاکید کرد: امروز آقای عابدینی مصاحبه خوبی در این باره کرده بود. مثل عابدینی در کشور کم داریم. معتقدم اگر قرار باشد، رییس دو سوم آرا را بیاورد، بسیار سخت است. اگر ده ، پانزده نفر رای ندهند و یا به مجمع نیایند، کار خیلی سخت می شود. عابدینی در این باره توضیحات خوبی داد. فکر می کنم انتخابات برگزار و رییس هم معلوم می شود.
رئیس سازمان لیگ درباره چالش هایش با کفاشیان و عزیزی خادم در گذشته و انتخاب آن ها برای کار در فدراسیون آینده و رابطه سینوسی که با کفاشیان داشته اظهار کرد: مصلحت اندیشی نمی کنم. در یک دوره ای نایب رییس اول بودم و اختلاف نظرهایی هم با کفاشیان داشتم. او خودش هم می دانم. در دوره دوم اصلا نامزد نشدم. خود کفاشیان آمد و صحبت کرد و او از من خواست به سازمان لیگ بروم. رفتنم به آنجا خوب بود. جوانگرایی، مراسم های اختتامیه خوب، خواهرخواندگی با کشورهای مختلف، لیگ دسته یک خوب، لیگ برتر شانزده تیمی و ... را داشتیم. در دور دوم همکاری بسیار خوبی با کفاشیان داشتم. دوره بسیار شکوفایی هم با عابدینی در هیات رییسه سازمان لیگ داشتیم. ارزیابی من بسیار خوب است. در علمی کردن و بخش های فرهنگی کار کردیم. ما کار عزیز محمدی در نام گذاری هفته ها را ادامه دادیم. الان من و کفاشیان رابطه خوبی داریم. هیچ وقت هم با عزیزی خادم مشکل نداشتم.
تاج درباره رد صلاحیت عزیزی خادم برای ریاست در فدراسیون فوتبال گفت: رد صلاحیت وجود نداشت. در اساسنامه سابقه ده سال مدیریت وجود داشت که عزیزی خادم به همین دلیل رد شد.
رییس سازمان لیگ فوتبال در پاسخ به انتقادی درباره واگذار نشدن بلیت فروشی به باشگاه ها گفت: واگذاری بلیت فروشی و حتی واگذاری استادیوم ها به باشگاه ها یکی از کارهایی است که وزارت ورزش و آقای گودرزی آن را پیگیری می کند. این موضوع به نفع ماست. تا وقتی که استقلال و پرسپولیس ورزشگاه نداشته باشد، نمی توانیم بلیت فروشی را بدهیم. بلیت فروشی برای ورزشگاه است. فدراسیون نمی تواند ورزشگاه بسازد اما می توانیم ورزشگاه های موجود را در اختیار باشگاه ها بگذاریم. بلیت فروشی سال آینده به باشگاه ها داده می شود. این کار از زمان آقای عزیز محمدی انجام شد و هنوز هم ادامه دارد اما دو هفته است که پرسپولیس بلیت فروشی را خودش انجام می دهد.
او در واکنش به اظهارنظر عزیزالله محمدی مبنی بر اینکه چرا باشگاه هایی مثل ذوب آهن نمی توانند بلیت فروشی را در ورزشگاه خانگی خود انجام دهد ادامه داد: ورزشگاه ذوب آهن را من ساختم ورزشگاهی که دو تیم آسیایی بازی می کنند. فولادشهر ورزشگاه آبرومندی برای کشور است. انجام بلیت فروشی الکترونیکی در آزادی را ما انجام دادیم. وظیفه سازمان لیگ هم نیست که برای باشگاه ها استادیوم بسازد.
تاج در پاسخ به اعداد و ارقام مطرح شده درباره محقق نشدن درآمد باشگاه ها توسط سازمان لیگ گفت: خوشبختانه آقای عابدینی پروژه ای را در سازمان لیگ دنبال می کنند و اعداد و ارقام را هم گفتند. راجع به درآمدزایی هم همه چیز مشخص است و به همه باشگاه ها هم اعلام کرده ایم. حتی بعضی وقت ها اعدادی را هم به باشگاهی تعلق می دهیم که باشگاه دیگر اعتراض می کند و ما به آن ها توضیح می دهیم.
او درباره نقاط قوت و ضعف این فدراسیون اظهار کرد: نقاط قوت این فدراسیون، بهترین تیم فوتبال و فوتسال آسیا، قرارگیری فوتبال ساحلی در رده ششم دنیا است و باید این ها را ادامه دهیم. همچنین تیم ملی بانوان ایران توانست قهرمان آسیا شود و این خیلی خوب است. نقاط ضعفس که قرار است با کمک کفاشیان برطرف کنیم، گسستگی بخش های مختلف فدراسیون فوتبال است و خودم هم از آن رنج می برم. خود کفاشیان هم کمک می کند. دغدغه تیم های ملی باید برطرف شود. یکی کار دیگر که باید انجام شود بحث این است که افراد در فدراسیون فوتبال باید تمام وقت باشند. کمیته ها کسانی باشند که به همه پاسخ بدهند.
تاج درباره اینکه عزیزالله محمدی درآمدهای سازمان لیگ را شفاف ندانست گفت: من مبالغی که شما می گویید را نمی دانم اما ۴۰ میلیارد را تایید می کنم. ما ۴۰ میلیارد قرارداد بستیم. به نظر من خیلی خوب است. واقعیت این است اعداد و ارقام را عزیز محمدی اطلاع ندارد. ۴۰ میلیارد تومان سال گذشته گرفتیم. این ۴۰ میلیارد انتهای سال بود و برای ما هم انتهای سال مهم است. این عدد هم برای یک سال تا به حال از هیچ اسپانسری گرفته نشد. امسال قرار بود ۱۰۰ میلیارد بگیرم. ۱۱ میلیارد تومان اسپانسر ما از صداوسیما طلب کار بود و قرار شده ما ان را بگیریم. چند ویلا و اتومبیل هم در ازای قرارداد به ما پرداخت شده که آن را به پول نقد تبدیل کردیم.
نامزد ریاست فدراسیون فوتبال درباره تحقق درآمدهای حق پخش تلویزیونی گفت: می توانید از مسئولان صدا و سیما بپرسید که آن ها حق پخش را قانونی نمی دانند. در گذشته هم حق پخش به عنوان حق پخش پرداخت نمی شد. حق پخش تلویزیونی بر اساس مصوبه مجمع تشخیص مصلحت نظام قانونی نیست. ما با آقای تقدس نژاد جلسه ای در فدراسیون فوتبال داشتیم و روز پنج شنبه هم با مدیرکل بازرگانی صدا و سیما صحبت کردیم اما حق پخش قانونی نیست.
تاج درباره اینکه آیا احتمال کناره گیری او از انتخابات وجود دارد یا نه تاکید کرد که به نفع دیگری کنار نمی رود.
تاج به عنوان سخن پایانی گفت: وضع فدراسیون فوتبال مطلوب است و مثل خیلی از سازمان ها، نقاط ضعف و قوت دارد و بتوانیم به کمک هم این نقاط را برطرف کنیم. باید به سمت باشگاه محوری برویم و هیات های فوتبال را به عنوان فدراسیون محلی تعمیم بدهیم و استعدادیابی خوبی در شهرستان ها انجام دهیم.
آجرلو: باید فوتبالی بسازیم که همه از آن لذت ببرند
مصطفی آجرلو برنامه های خود برای فدراسیون فوتبال را اینگونه آغاز کرد: میخواهم تصویری از فوتبالی که میخواهم بسازم را بیان کنم. هدف من ساختن فوتبالی است که مردم از آن لذت ببرند. در این فوتبال تماشاگران با فراق بال فوتبال میبینند و به راحتی بلیط میگیرند و شماره صندلی آنها مشخص است و لازم نیست ساعتها زودتر به ورزشگاه بیایند. من از فوتبالی صحبت میکنم که در آن خبری از پرتاب سنگ نیست و مردم از دیدن فوتبال لذت میبرند. بازیکنان، مربیان و داوران تمام دستمزد خود را دریافت میکنند و دیگر بازیکن سابق یک باشگاه، چک برگشتی را روی اینستاگرام نمیگذارد.
وی افزود: ما با کمک اعضای مجمع و وزارت ورزش باشگاه حرفه ای میسازیم. باشگاه هایی خصوصی که در آن اثری از مشکلات مالی نباشد و با اقتصاد پویا مسیر خودشان را طی کنند. ما با هم از فوتبال لذت میبریم. با استفاده از بهترین و زیبا ترین ورزشگاه ها از فوتبال لذت می بریم. در این فوتبال بازیکنان باید رقم های مناسب و واقعی را دریافت کنند. ما مبلغ تبلیغات محیطی را به موقع به صاحبان باشگاه ها میدهیم. فوتبالی میسازیم که سرمایه گذار هراسی از ورود به آن نخواهد داشت. باشگاه هایی میسازیم که در آن آکادمی وجود داشته باشد. من برای ساخت فوتبالی زیبا و قدرتمند آمدهام. تیم ملی قدرتمند میسازم که با بزرگترین تیم های ملی دنیا در تهران بازی دوستانه داشته باشد. تیم ملی میسازیم که قهرمان آسیا شود. با کیروش میتوانیم تصویر زیبایی از فوتبال ایران را ارائه بدهیم. با هم فدراسیونی میسازیم که طعم شیرین استقلال را در کنار تعامل با وزارت ورزش داشته باشیم. اینها رویا نیست و حتی اگر اکنون رویا باشد میتوان آنها را به واقعیت تبدیل کرد.
آجرلو در ادامه گفت: برای رسیدن به موفقیت راهی وجود ندارد؛ مگر این که راه توسعه فوتبال را در پیش بگیریم. از همین جهت برای توسعه و پیشرفت یک راه بیشتر وجود ندارد. تنها راه پیشرفت فوتبال ایران، حرفهای شدن آن است. به اعتقاد من توسعه فوتبال از فوتبال حرفهای آغاز میشود. باید یک مدل از کشور های صاحب سبک مثل آلمان انتخاب کنیم تا بعد از یک فرایند ۲۰ ساله از طریق آکادمی ها به آن برسیم.
وی گفت: قصد دارم شش کار در این چهار سال انجام دهم. اول حرفهای کردن باشگاه های فوتبال کشور، دوم گسترش کمی و کیفی وضعیت هیاتهای فوتبال، سوم اداره درست و منطقی تیم ملی، چهارم درآمدزا کردن فدراسیون فوتبال و باشگاهها، پنجم گسترش کمی و کیفی آکادمی فوتبال و ششم ارتقای سازمان فدراسیون فوتبال ایران از برنامه های مهم من است. شاه کلید رسیدن به این اهداف، حل مشکلات اقتصادی است. به نظر من گره فوتبال ایران درحال حاضر مسائل اقتصادی است که باید حل شود.
آجرلو درباره تیم ملی و کادرفنی آن گفت: انتخاب کی روش درست بود. اما اتفاق نامیمونی در این رابطه صورت گرفت که به حضور مربی حرفه ای داشت که امکانات غیر حرفه ای در اختیار دارد. به نظرم ۱۱ درخواست کی روش درست است. درخواست های او عجیب نیست برای مربی ای که پول خوبی از فرآیند فوتبال کشور دریافت کرده اما استفاده درستی از او نمی شود. ما باید این مشکلات را برطرف کنیم تا بهترین استفاده را از پتانسیل او کنیم. من در زمان برگزاری بازی های جام جهانی به او نمره قبولی دادیم. اگر مدیریت گذشته می توانست از رده ای امید، نوجوانان و جوانان از دانش کی روش استفاده می کردند می توانستیم بهره بهتری می بردیم.
وی ادامه داد: کسی که می خواهد این مربی را بیاورد، باید تمام امکانات را در اختیار قرار دهیم و در سمت مقابل از تمام پتانسیل استفاده کنیم. برای چه کمک کی روش باید با این اتفاقات مواجه شود و ایران را ترک کند. آیا می توان جوابی برای کی روش داشت و از این ببعد او را کنترل کرد؟
آجرلو در ادامه در پاسخ به اینکه آیا اسدی دبیرکل او خواهد بود پاسخی نداد و درباره نایب رئیسانش گفت: من موافقم با نائب های خودم مشورت کنم. نائب من آقای کفاشیان هستند که رفیق من هستند.
پس از صحبت های اولیه و اعلام برنامه های نامزدها تقویم نود و مرور اتفاقات نوستالژیک فوتبال مصادف با هفته جاری پخش شد که شامل بخش های زیر بود:
۷ اردیبهشت ۸۳: استقلال اهواز ۲- ۱ استقلال
۱۲ اردیبهشت ۸۹: ابومسلم - قهرمانی زودهنگام سپاهان و سقوط ابومسلم
۸ اردیبهشت: روز جهانی ایمنی
۱۰ اردیبهشت: روز ملی صنعت برق و ماجرای قطع برق در فوتبال ایران
۱۱ اردیبهشت ۸۳: ایران ۶-۰ مالزی در مقدماتی المپیک و تیمی که نویدکیا در آن شاگرد فرکی بود
۹ اردیبهشت ۸۷: درگذشت فریبرز مرادی بازیکن اسبق پرسپولیس تولد علیرضا حقیقی
۸ اردیبهشت ۸۴: استقلال - ملوان و گل به خودی جلال حسینی و گلزنی مرحوم جلال خاوندی برای ملوان
۸ اردیبهشت: تولد دیگو سیمئونه
مناظره ادامه پیدا کرد و پس از آن احمدرضا براتی کارشناس حقوقی فوتبال روی خط آمد و در پاسخ به این که رئیس فدراسیون با چه میزان رای انتخاب خواهد شد گفت: کسب اکثریت دو سوم اعضای حاضر برای انتخاب رئیس مورد نیاز است.
از ۹۰ تا ۹۰ شامل حواشی یک هفته گذشته فوتبال کشور پخش شد که شامل بخش های زیر بود:
حضور استیماچ پس از اخراج از سپاهان در بازی گسترش
حواشی و اتفاقات عجیب در باشگاه صبا و اختلاف با مالک باشگاه
جایگاه قدیمی گزارشگر در ورزشگاه تختی
کنار گذاشته شدن غیرفنی مهرداد جماعتی از ترکیب فولاد
شعار هواداران فولاد برای جدایی اسکوچیچ
مشکل صدای اتفاق کنفرانس ورزشگاه آزادی
ترک ایران توسط اوسیانو کروز دستیار کی روش به خاطر بد بودن شرایط منزل
کلاس داوری مدرس فیفا برای داوران بانوان
برگزاری مسابقات کشوری بازیکنان سندروم داون
درگذشت ابراهیم صیادی مربی بازیکن ساز دهه ۶۰
در ادامه بررسی عملکرد لژیونرهای فوتبال کشور در هفته گذشته روی آنتن رفت. (ویدئو)
شهاب الدین عزیزی خادم کاندیدای ردصلاحیت شده ریاست فدراسیون هم روی خط آمد و درباره کنار گذاشته شدن از سوی هیئت بررسی صحبت کرد و با انجام آخرین بخش مناظره برنامه این هفته نود ساعت ۰۲:۵۳ بامداد به پایان رسید.
در پایان این برنامه با شرکت ۲ میلیون و ۳۹ هزار نفر در نتیجه ای عجیب و بی سابقه کارلوس کی روش و برانکو ایوانکوویچ ۴۷،۹۵ و ۴۷،۴۶ درصد آرای بینندگان را به خود اختصاص دادند و کی روش در نظرسنجی بهترین مربی خارجی پس از انقلاب ۹ هزار رای بیشتر کسب کرد. پس از آنها استانکو پوکله پوویچ با ۲،۵۲ و زلاتکو کرانچار با ۲،۰۷ درصد در رده های بعدی قرار گرفتند.
در تاریخ برنامه نود هرگز سابقه نداشت آرای گزینه های نظرسنجی نود تا دهم درصد با هم برابر باشد اما در اواسط این برنامه چنین اتفاقی افتاده و برای تعیین گزینه برتر صدم درصد آرا به نمایش گذاشته شد.