به گزارش مشرق، سردار عبادالله عبداللهی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس با تأکید بر اینکه قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء از شرکت توسعه صنایع دریایی صدرا حمایت مالی خواهد داشت، بیان کرد: 72 درصد سهام صدرا دراختیار قرارگاه خاتم است ضمن آنکه 28 درصد سهام صدرا نیز متعلق به عموم است.
فرمانده قرارگاه خاتمالانبیاء(ص) با تأکید بر اینکه صدرا در آینده قطعاً رشد بهینهای خواهد داشت و از ظرفیتهای آن استفاده مناسب خواهد شد، گفت: برنامهریزی کردهایم بهرهوری در صدرا ارتقاء یابد؛ صدرا پس از ورشکستگی به قرارگاه واگذار شد ولی به هر حال وقتی که صدرا را پذیرفتهایم، قطعاً باید از آن حمایت کنیم.
وی یادآور شد: این حمایتها شامل حمایتهای مالی و مدیریتی خواهد بود و اگر غیر از این باشد، صدرا به وضعیت گذشته و نابسامان خود برمیگردد.
فرمانده قرارگاه خاتمالأنبیاء افزود: صدرا رزومه کاری خوبی داشت، اما در مقطعی مورد بیتوجهی و بیمهری قرار گرفت و دچار مشکل شد.
عبداللهی با اشاره به انجام فعالیت کشتیسازی و سکوسازی در صدرا بیان کرد: عملیات اجرایی در صدرا شامل دو بخش خشکی و دریا میشود که در بخش دریا، حفاری چاهها انجام میشود که در قالب عملیاتی پیچیده باید تا 5 هزار متر در عمق فرو رفت و در برخی مقاطع به 7 هزار متر هم میرسد و پس از آنکه عملیات چاهها به پایان رسید، موضوع تجهیز و خط انتقال مطرح است تا گاز استحصال شده و به خشکی بیاید.
وی یادآور شد: باید حتماً این سکو روی چاهها قرار بگیرد تا بتوانیم گاز مورد نیاز را استحصال کنیم که این مأموریتی برای صدرا است.
فرمانده قرارگاه خاتمالأنبیاء افزود: در صدرا، ظرفیتهای بزرگی وجود دارد، مثلاً بوژی 2500 تنی که در هیچ کجای کشور وجود ندارد.
* تسهیلاتی که در گذشته برای صدرا اخذ شد خرج این شرکت نشد
وی اظهار داشت: صدرا مشکلات فراوانی دارد که یکی از آنها بدهی به بانکها است؛ تسهیلاتی که در گذشته برای صدرا از بانکها گرفته شده است، با نگاه برگرداندن نبوده است، زیرا هر چه بررسی میکنیم، آثاری از تزریق تسهیلات اخذ شده در بدنه صدرا مشاهده نمیکنیم و قطعاً اگر این ارقام تسهیلات در خودِ صدرا خرج شده بود، این شرکت رشد کرده بود.
فرمانده قرارگاه خاتمالانبیاء(ص) گفت: وقتی این شرکت بزرگ توسعه صنایع فراساحل و کشتیسازی، نمیتواند هزینه دستمزد کارگران خود را هم تأمین کند، بنابراین قطعاً مشکلاتی داشته است که مربوط به گذشته بوده است.
وی تأکید کرد: البته زمانی که صدرا را تحویل گرفتیم، حدود هفت ماه حقوق کارکنان این شرکت پرداخت نشده بود که پرداخت شد.
* شرط پذیرفتن صدرا از سوی قرارگاه حمایت دولت بود/ بانکها و دولت فعلاً حمایتی نکردهاند
سردار عبداللهی اظهار داشت: شرکت صدرا با زیرساختهای عظیمی که در اختیار دارد در گذشته هم میتوانست بخش بزرگی از صنعت کشور را نجات دهد ولی به دلیل سوء مدیریت قبلی، ورشکسته شد.
فرمانده قرارگاه خاتمالأنبیاء بیان کرد: به هر حال قرارگاه در مقطعی پذیرفت که صدرا را در بطن خود جای دهد، اما شرط پذیرفتن صدرا، حمایت بیشائبه دولت و بانکها بوده است، در حالی که متأسفانه بانکها و دولت حمایت چندانی از این شرکت بزرگ دریایی نمیکنند.
سردار عبداللهی افزود: به تازگی و پس از ملحق شدن صدرا به قرارگاه خاتم الأنبیاء، مذاکراتی با بانکها داشتیم و توافقاتی داشتهایم که بتوانیم در مقطعی مشکلات صدرا را حداقل متوقف کنیم.
وی اظهار داشت: در بحث حمایت، فقط موضوع عمل کردن قرارگاه خاتم به وعدههای خود، مطرح نیست در این راستا حمایت واقعی دولت ضروری است؛ وقتی که کشور بر اشتغالزایی تأکید دارد، قطعاً جایی مثل صدرا، بستر مناسبی برای افزایش اشتغال خصوصاً برای قشر جوان است.
فرمانده قرارگاه خاتمالانبیاء(ص) افزود: طبق برآوردی که انجام دادهام، صدرا تا حدود 5 هزار نفر امکان اشتغال مستقیم دارد و در اشتغال غیرمستقیم، این رقم چندین برابر میشود.
سردار عبداللهی یادآور شد: از سوی دیگر، استان بوشهر نیز با توسعه صدرا، اشتغالزایی مناسبی خواهد داشت، ضمن آنکه رشد اقتصادی صدرا در رشد اقتصادی کشور تأثیرگذار است و همانطور که همیشه میگوییم: «حدود 25 میلیارد دلار در فازهای پارس جنوبی هزینه کردهایم و حدود 5 میلیارد دلار دیگر لازم داریم تا تکمیل شود و در صورت تکمیل، سالانه بیش از 40 میلیارد دلار برای کشور درآمد دارد»؛ در مورد صدرا هم همین امر مصداق دارد.
* صدرا روزانه یک میلیارد تومان سود و جرائم اقساط معوق میداد
وی ادامه داد: در شرایطی که صدرا را تحویل گرفتیم، این شرکت روزانه یک میلیارد تومان سود و جرائم حاصل از تأخیر در بازپرداخت تسهیلات مشمولش میشد.
فرمانده قرارگاه خاتمالانبیاء(ص) گفت: وقتی مجموعهای بخواهد سالانه فقط 370 تا 400 میلیارد تومان جریمه دهد، قطعاً اگر 24 ساعته هم تلاش کند، نمیتواند یکدوم سود بانکی را هم پرداخت کند.
* پرداخت بخشی از بدهی صدرا از محل دیگر درآمدها قرارگاه خاتم
سردار عبداللهی ادامه داد: در این راستا پس از تحویل صدرا به قرارگاه، به جدیت ورود کردیم و با بانکهای عامل مذاکراتی داشتیم و آنها هم همکاریهایی با ما داشتند، اما اینکه بخواهیم بدهیهای صدرا را پرداخت کنیم، باید از محل درآمدهای قرارگاه انجام شود تا صدرا راه بیفتد.
* حمایت فرمانده کل سپاه پاسداران از قرارگاه خاتم در مورد صدرا
وی اظهار داشت: فرمانده کل سپاه پاسداران در موضوع صدرا از قرارگاه خاتم حمایت کردند و این اهتمام وجود دارد که با همکاری دولت و بانکها، صدرا سر پا شود.
فرمانده قرارگاه خاتمالانبیاء(ص) گفت: در گام اول، صدرا باید از مشکلات کنونی خارج شود و سپس در بخش تخصصی خود که همان ساخت سکوهای نفتی، جکتها و کشتیسازی است، فعال شود.
وی اضافه کرد: مأموریتی که به صدرا واگذار شده، کار بسیار ارزشمندی است؛ ساخت سکوهای نفتی در کشورهای خارجی بسیار هزینهبر است و موجب خروج ارز از کشور میشود، در حالی که در تولید داخل این سکوها، هم ذخیره ارزی خواهیم داشت و هم تولید داخل (طبق مصادیق اقتصاد مقاومتی) فعالتر خواهد شد.
* قرارگاه برنامههای تازهای برای صدرا دارد
فرمانده قرارگاه خاتمالانبیاء(ص) درباره ثبت سفارش جدید برای صدرا اظهار داشت: صدرا ظرفیت مناسبی برای پذیرش کار دارد و به خصوص در حوزه ساخت جکتها، سکوها، تاپسایتها و کشتیها باید تجهیزات توسعه یابد و این امکان برای این شرکت بزرگ تولیدی فراهم است.
سردار عبداللهی با بیان اینکه صدرا ظرفیت بزرگی برای کشتیسازی دارد، اظهار داشت: این امکان وجود دارد که دوباره از کشورهای خارجی ثبت سفارش داشته باشیم، ضمن آنکه در بحث تعمیرات و بازسازی کشتیها، صدرا سابقه و تجربه خوبی دارد که اشتغالزایی مناسب به همراه خواهد داشت.
وی با بیان اینکه برنامههای جدیدتری برای صدرا درنظر گرفتهایم، اظهار داشت: اگر بتوانیم صدرا را تقویت کنیم، این میتواند بستر مناسبی برای ساخت تجهیزات و قطعات پتروشیمیها باشد.
* اتمام پروژه سکوسازی اولویت اصلی صدرا است/ گام دوم به کشتیسازی میپردازیم
فرمانده قرارگاه خاتمالانبیاء(ص) درباره ساخت کشتیهای آفراماکس در صدرا گفت: پروژه ساخت کشتیهای آفراماکس با ظرفیت 130 هزار تن برای ونزوئلا توسط صدرا در قراردادی در گذشته به امضاء رسید که شامل 4 فروند از این نوع کشتی است که یک فروند آن ساخته شد و تجهیزات سه فروند دیگر نیز تهیه شده است؛ به هر حال باید این سه دستگاه کشتی آفراماکس را بسازیم.
وی با تأکید بر اینکه البته اولویتبندی اجرای پروژهها برای صدرا امری حیاتی است، گفت: فعلاً بار سنگینی با پذیرفتن صدرا بلند کردهایم که باید اولویتبندی در اجرای پروژهها داشته باشیم، بنابراین، پایان دادن کار ساخت سکوها اولویت اصلی ما در صدرا است، در حال حاضر در فازهای مختلف پارس جنوبی نیازمند ساخت سکوهای گازی هستیم و شرکت صدرا این توانمندی را دارد؛ باید سکوها را به پایان برسانیم تا استحصال گاز هر چه سریعتر شروع شود وگرنه خسارات جبرانناپذیری متحمل خواهیم شد.
فرمانده قرارگاه خاتمالانبیاء(ص) ادامه داد: اولویت دوم ما برای فعالسازی صدرا و افزایش اشتغال، ساخت همین کشتیها است.
سردار عبداللهی تأکید کرد: لازم است دولت در واگذاری تولید کار به صدرا همکاری مناسبی داشته باشد، جایی مثل صدرا در کشتیسازی که نیاز کشور است، ظرفیت مناسبی دارد و باید ثبت سفارشهای داخلی، به چنین شرکتهای داخلی باشد.
* همکاری بخش خصوصی با قرارگاه خاتم در 70 درصد فعالیتهای قرارگاه
فرمانده قرارگاه خاتمالانبیاء(ص) درباره ثبت سفارش سکو از سوی قرارگاه خاتم به شرکت تأسیسات دریایی اظهار داشت: استفاده از ظرفیتهای مختلف داخل کشور در دستور کار قرارگاه خاتم الأنبیاء قرار دارد؛ تعامل مناسبی با بخش خصوصی داریم و شاید در بیش از 70 درصد کارهای ما، بخش خصوصی با قرارگاه همکاری میکند.
سردار عبدالهی اضافه کرد: در بحث ساخت سکوها هم چنانچه احساس کنیم نیاز است که شرکت تأسیسات دریایی و بخشهای دیگر به کمک ما بیایند، اعلام آمادگی میکنیم که این پروژه به سرعت اجرا شود.
کد خبر 579723
تاریخ انتشار: ۷ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۱:۴۰
- ۳ نظر
- چاپ
فرمانده قرارگاه خاتمالانبیاء(ص): در شرایطی شرکت صدرا را تحویل گرفتیم که این شرکت روزانه یک میلیارد تومان سود و جرائم حاصل از تأخیر در بازپرداخت تسهیلات مشمولش میشد و وقتی مجموعهای بخواهد 24 ساعته هم تلاش کند، نمیتواند یکدوم سود بانکی را هم پرداخت کند.
منبع: فارس