به گزارش مشرق، عباس آخوندی صبح امروز در مراسم آغاز به کار هواپیمای "فلایت چک" جدید ایران اظهار کرد: نگاهی به عملکرد صنعت هوانوردی بعضی از کشورهای منطقه نشان میدهد این کشورها با وجود آنکه چه از نظر جمعیت و چه از نظر جایگاه جغرافیایی قابل قیاس با ایران نیستند اما ترافیک هوایی چند برابر ما را دارند.
وی ادامه داد: این در شرایطی است که ما از نظر جغرافیایی چهارراه ارتباط شرق به غرب و شمال به جنوب به حساب میآییم و این موضوع نه صرفا ظرفیت که ماموریت و مسوولیت ما به حساب میآید. مردم ایران توقع دارند کشورشان به جایگاهی که برازنده آن است برسد و این نشاندهنده آن است که ما باید تمام توانمان را برای رساندن ایران به جایگاه خود به کار ببندیم.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به ظرفیتهای زیرساختی قابل توجه در صنعت هوانوردی بیان کرد: با وجود آنکه ما ظرفیتهای بالایی داریم، اما در سالهای گذشته مسائلی مانند کمبود ناوگان و مشکلات و محدودیتهای بینالمللی باعث شده ما نتوانیم از این ظرفیتها استفاده حداکثری را ببریم، از اینرو میتوان انتظار داشت سرمایهگذاریهای جدید در صنعت هوایی به شدت اثرگذار بوده و در آینده نقشی مهم ایفا کند.
آخوندی اضافه کرد: این صنعت همواره در مرز فناوریهای روز جهانی قرار دارد و از اینرو با توسعه یافتن آن میتوان انتظار داشت کوتاهترین مسیر برای توسعه اقتصادی کشور فراهم آید. لازمهی رسیدن به این سطح این است که در تمام حوزهها و با استفاده از تمام توانمان کار کنیم.
وی با اشاره به تغییرات به وجود آمده در عملکرد صنعت هوایی ایران در طول ماههای گذشته اظهار کرد: رشد ترافیک مهرآباد در این ماهها رشدی 20 درصدی را تجربه کرده است و این در شرایطی است که صنعت هوایی در 10 سال گذشته که جهان با رکود روبهرو بوده توانسته سرعت خود برای توسعه را حفظ کند از اینرو ما برای افزایش سرعت رشد این صنعت با تشکیل جلسات دائمی شورای عالی هواپیمایی و طرحهایی مانند آزادسازی نرخ بلیت سعی کردهایم شرایطی مناسب را فراهم کنیم.
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه آخرین دستور مهم در این حوزه به اصلاح ساختار بنگاهداری میپردازد، توضیح داد: تصمیم ما براین است که تمامی ایرلاینهایی که قصد دارند پروانهای شامل تمام حوزههای هوانوردی داشته باشند باید سرمایه مستقل و قابل اتکای خود را به 350 میلیارد تومان تا مردادماه امسال برساند. این موضوع باعث میشود ایرلاینهای ما قدرتی قابل توجه داشته باشد و در شرایطی که برنامههای بازسازی و نوسازی سیستمهای ناوبری کشور تکمیل میشود، قدرت نفوذ آنها نیز افزایش پیدا کند.
آخوندی در پایان صحبتهای خود به اهمیت همزمان استاندارد و ایمنی در صنعت هوانوردی اشاره کرد و گفت: در این راستا ما در کنار نوسازی تجهیزات بحث خرید ناوگان جدید را نیز در دستور کار قرار دادهایم. در طول تمام این مدت که از امضای موافقتنامه اولیه خرید هواپیمای جدید گذشته بهطور مرتبط جلسات و مذاکرات ادامه داشته است و ما امیدواریم در آینده نزدیک نتیجه این مذاکرات مشخص شود.