به گزارش مشرق، در آغازین روزهای مجلس شورای اسلامی بعد از تعیین تکلیف هیات رئیسه دائم نوبت به تعیین تکلیف کمیسیون ها رسیده است. در این میان نمایندگان بیشترین اقبال را به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی داشتند و ۳۸ تقاضا برای این کمیسیون ثبت شده است، پس از آن کمیسیون صنایع با ۳۲ تقاضا و کمیسیون برنامه و بودجه با ۳۱ درخواست پراقبال ترین کمیسیون های مجلس شورای اسلامی هستند.
۲۹ نفر از نمایندگان مجلس برای کمیسیون اقتصاد، ۲۸ برای کمیسیون انرژی، ۲۵ نفر برای کمیسیون عمران، ۲۳ نفر برای کمیسیون آموزش و تحقیقات و ۲۲ نفر هم برای کمیسیون اجتماعی درخواست داده اند.
کمیسیون بهداشت نیز مورد اقبال ۱۷ نماینده و کمیسیون کشاورزی مورد اقبال ۱۵ نماینده قرار گرفته است. کمترین درخواست حضور برای کمیسیون های اصل ۹۰ با ۷ درخواست، کمیسیون فرهنگی با ۴ درخواست، کمیسیون قضایی و کمیسیون شوراها و امور داخلی هر یک با ۳ درخواست ثبت شده است.
طبق آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی هر کمیسیون باید دارای ۲۳ عضو باشد.
علاوه بر این در صورتی که برای حضور در کمیسیونی درخواست بیش از حد مقرر وجود داشته باشد روسای شعب و یکی از نواب مجلس تشکیل جلسه داده و در مورد ترکیب کمیسیون ها تصمیم گیری خواهند کرد.
در دوره های گذشته مجلس شورای اسلامی بیشترین درخواست حضور برای کمیسیون های امنیت ملی و برنامه و بودجه ثبت شده است اما در دوره اخیر علاوه بر استقبال گسترده از این 2 کمیسیون بی رغبتی نسبت به کمیسیون های فرهنگی، قضایی و شوراها بسیار عجیب و قابل تامل است.