وقوع زلزله‌های گوناگون در استان تهران و در نزدیکی پایتخت زنگ هشدار را دوباره برای مسئولان به صدا درآورده است.

به گزارش مشرق، طی چند روز گذشته شاهد وقوع زمین لرزه های متناوب در اطراف تهران بوده ایم، وقوع دو زمین لرزه به شدت دو و نیم ریشتر در فیروزکوه و جنوب شرقی استان تهران و همچنین وقوع زمین لرزه 2دو نیم ریشتری در شریف آباد تهران محدوده وقوع زمین لرزه فیروزکوه رخ داده است.

بر اساس اعلام مرکز زلزله نگاری کشور بعد از وقوع این زمین لرزه ها چندین پس لرزه با مقیاس یک و نیم ریشتر در اطراف تهران رخ داده است.

در همین رابطه مدیرگروه زلزله‌شناسی مهندسی پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله با تاکید بر اینکه این ناحیه از دید خطر زمین‌لرزه توان لرزه‌زایی برای زلزله شدیدی با بزرگای بیش از 6 ریشتر را دارد، اظهار کرد: از این زلزله‌های کوچک رخ‌داده، الزاما نمی‌توان نتیجه مشخصی درخصوص وقوع زلزله بعدی به ویژه زمان مشخص آن گرفت.

با این حال، مدیرکل بحران استان تهران اعلام کرد که این زمین‌لرزه‌ها ارتباطی با گسل‌های تهران ندارد. به گفته هادی رحمتی، زلزله‌های فیروزکوه به دلیل فاصله 100کیلومتری این شهر با پایتخت اساسا نمی‌تواند اثری در فعال کردن گسل‌های شهر تهران و بروز زلزله بزرگ در این شهر داشته باشد. به گفته وی این زمین لرزه‌ها هیچ گونه خسارتی برای مردم فیروزکوه به همراه نداشته است.

 6زمین لرزه در دو مقیاس «خرد لرزه» و «ریز لرزه»، فیروزکوه از توابع استان تهران راطی دو روز گذشته لرزاند. این زمین لرزه‌ها که ساعت 18:40 روز جمعه در شهرستان فیروزکوه اتفاق افتاد، تا ساعت 00:28 دقیقه بامداد شنبه، در مجموع 6 بار و با بزرگای حداقل 5/ 1 و حداکثر 9/ 2 ریشتر، این منطقه را به لرزه درآورد. این در حالی است که امروز نیز زیمن لرزه دو نیم ریشتری شریف آباد تهران را تحت تاثیر خود قرار داد.

پر واضح است که در صورت وقوع زلزله در شهر تهران تعداد تلفات بسیار زیاد خواهد بود، شرایط چند روز گذشته به خوبی نشان می دهد که تهران در شرایط بحرانی به سر می برد، زمان بازگشت زلزله در تهران هر 173 سال است. از آخرین زمان بازگشت وقوع زلزله 15 تا 20 سال می گذرد و ما باید هر لحظه آماده وقوع آن باشیم.

گسل های مناطق شمالی و جنوبی تهران از جمله گسل داراباد، نیاوران، نارمک، تجریش، قصرفیروزه در شرایط فعال قرار دارندصورتی که مقاومت گسل ها پایان پذیرد زلزله به وقوع می پیوندند.

ناگفته پیداست در صورت وقوع زلزله در تهران پیامدهای فاجعه باری پیش‌روی مردم و مسئولان قرار دارد، اعم از جان باختن هزاران تهران تا ایجاد نا امنی و انسداد امدادرسانی به حادثه دیدگان و صد‌ها مصائب دیگر که در زمان وقوع حادثه مکشوف می‌شود، با همه این اوصاف و شمارش پیامدهای ناگوار این موضوع هنوز معلوم نیست که مسئولان امر برای روبرویی با این پدیده خانمان سوز چه برنامه ای را دارند؟

منبع: نسیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • ۲۲:۰۰ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۸
    0 1
    اصولن نه تنها باید فعال بشه حتی شهاب سنگ و همراه ان صدای مهیب حرکت شهاب نزدیک به زمین که شیپور اصرافیل است و ناشی از بدکارگی بزرگان در تهران و کرج است باید نازل شود و بخورد وسط سر دزد و شیاد بزرگ و 20الی 600میلیونی در ماه و همه فرار کنند بروند روستاها تا اباد شود و دامداری رونق گیرد و عدالت گستری شود.
  • ۲۳:۲۵ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۸
    0 1
    فعال شدن ناشی از تدابیر الهی است که همه مجبور شوند فرار کنند و بروند روستاها مثل ایام تعطیل تا شهر الودگی اش کم شود و مار و موش و عقرب بتوانند اسایش پیدا کنند و شاید دعای این موجودات است که گسلها دارند فعال میشوند و شما هم غیر مستقیم از بابت دعای این جانوران بهره مند میشوید و میروید به ناچار به جایی که از انجا در امده اید و عدالت گستری میشود و توزیع اعتبارات در تهران و کرج منحل و شکاف کم میشود.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس