به گزارش مشرق،سالهاست که مردم عراق دولت عربستان را به عنوان حامی اصلی اقدامات بر هم زننده ثبات واستقرار در کشورشان متهم می کنند اما ازچندی پیش این رویکرد آنقدر پررنگ وشفاف شده است که دیگر هیچ جای شک وتردیدی برای خوش بین ترین افراد هم باقی نگذاشت.
صرفنظر از درخواست محمد العریفی در صفحه خود در تویتر برای فراهم کردن زمینه فرار 300 دختر عربستانی که در صفوف داعش در شهر فلوجه مشغول جهاد نکاح هستند اقدامات ثامر السبهان سفیر عربستان در عراق نیز دیگر جای هیچ شک وتردید در رابطه با نقش عربستان در مشکلات عراق باقی نگذاشته است.
نقش تخریبی آل سعود همزمان با سقوط رژیم صدام حسین در سال 2003 آغاز وهمچنان نیز به همان شدت و حدت ادامه دارد.
تا چندی پیش که بغداد اشتباه بزرگ خود را در پذیرش سفیر عربستان مرتکب نشده بود این روند تخریبی جنبه پشت پرده وسری داشت اما بعد از حضور ثامر سبهان در بغداد این روند چنان علنی ومشهود شد که بسیاری از شخصیت های عراقی از جمله شماری از نمایندگان اهل تسنن این پارلمان را هم بر آن داشت تا خواستار اخراج وی از این کشور شوند.
به اعتقاد برخی از کارشناسان عراقی ، سفیر عربستان در بغداد (بخوانید سفیر داعش در بغداد) که به طور رسمی دفاع از مواضع داعش وگروههای تروریستی را در سرلوحه کار خود قرار داده است ، با دلارهای نفتی تلاش دارد طرح بزرگ خاورمیانه جدید را در عراق محقق سازد.
بر اساس اسناد منتشر شده در پایگاه ویکیلیکس ، دیپلمات های عربستانی دو روش را برای کنار زدن شخصیت ها وجریان های تاثیر گذار در پیش می گیرند یا آنها را مستقیما خریده ویا آنکه از طریق رسانه های تحت امر خود با فشارهای گسترده رسانه ای عرصه را بر آنها تنگ وتنگ تر می کنند.
ردپای این رویکرد را امروز به وضوح در حاشیه سازی های صورت گرفته برای نیروهای حشد الشعبی عراق و در جریان عملیات آزادی فلوجه می توان مشاهد کرد.
گرچه اسناد ویکیلیکس این اقدام عربستان را در چارچوب اجرای طرح فراگیر کاندولیزا رایس برای منطقه معروف به هرج ومرج سازنده قرار می دهد اما هرگز نباید از شاخص های دیگر هم در این مسئله غافل ماند.
ـ بی تردید شکل گیری ساختاری با ثبات وموفق در عراق می تواند انگیزه مضاعفی را برای مردم ساکن شبه جزیره عربستان برای مقابله با رژیم های مادام العمر این منطقه ایجاد نمابد.
ـ همچنین نباید فراموش کرد که ساختار ایدئولوژیک وهابی حاکم برعربستان اصولا تاب قدرت یافتن هیچ مذهب وطایفه ی دیگری را در منطقه ندارد.
از اینرو با حمایت مالی از بقایای رژیم صدام حسین، از فدائیان صدام گرفته تا گارد ریاست جمهوری وحزب بعث که نقش آنها در سقوط موصل کاملا مشهود است، ونیز تشکیل گروه های شبه نظامی متعدد تحت نام ها وعناوین مختلف به دنبال تحقق این امر ودر عین حال بسط مذهب وهابیت در مناطق تحت کنترل این گروها بر آمده است .
در این راستا بی تردید از کمک شخصیت های وابسته به خود به شکل گسترده ای سود می برد ، این افراد که شخصیت های بارزی در ساختار سیاسی فعلی کشور عراق هم محسوب می شوند پیش از این با دلارهای نفتی خریداری شده وهم اکنون نوبت به نقش آفرینی آنها در صحنه مقابله با آرمان های ملت عراق رسیده است.
به گفته کارشناسان همکاری تنگاتنگ دولت سعودی با سازمان های اطلاعاتی رژیم صهیونیستی و اردن به همراه حمایت گسترده نیروهای اشغالگر آمریکایی باعث شد تا عراق بین سال های 2007-2006 وارد جنگ طایفه ای گسترده ای شود که با انفجار مرقد مطهر عسکریین در سامرا به نقطه اوج خود رسید.
این صرفا نظر کارشناسان عراقی یا بی طرف نیست بلکه جوزف بایدن معاون رئیس جمهور آمریکا نیز در آن زمان اعلام کرده بود که عربستان از تروریست ها در عراق وسوریه حمایت مالی وتسلیحاتی کرده به آنها آموزش داده ، آنان را به این دو کشور گسیل می دارد.
کاندولیزا رایس وزیر امور خارجه وقت آمریکا نیز به این مسئله اذعان کرد اما ظاهرا 10 سال بعد از آن وبا روی کار آمدن سلمان ، پادشاه جدید وپسر همه کاره اش دیگر تمایلی به پنهان کاری نقش تخریبی خود در عراق ندارند تا به بهانه ی مقابله با آنچه خود آنرا "نفوذ ایران" درعراق توصیف می کنند فتنه مذهبی جدیدی را در عراق سامان دهند.
به گفته کارشناسان بعد از آنکه طرح مثلث شوم سعودی، صهیونیستی و آمریکایی در نقاط مختلف خاورمیانه از سوریه تا یمن و از لیبی تا عراق ناکام ماند، عربستان مجبور به ورود علنی به صحنه برای نجات باقی مانده طرح خود شد به ویژه که طرح فراگیرش که می توان آنرا در قالب گروه های تکفیری خلاصه کرد در سوریه وعراق شکست سختی متحمل شده است.
اینجا بود که ریاض بر آن شد تا با اعزام مرد امنیتی اش به عراق از نزدیک بر روند برهم زدن اوضاع عراق نظارت داشته باشد.
ثامر السبهان شخصیت امنیتی که در زمان حضور در سفارت کشورش در اردن روابط تنگاتنگی با بقایای رژیم صدام حسین از یک سو وگروه های تکفیری فعال داشت از همان روزهای اولیه ورود به عراق اقدامات تخریبی خود را آغاز کرد.
رسانه های عراقی به نقل از سازمان اطلاعات این کشور خبر دادند درمیان مهاجمانی که اخیرا به پارلمان عراق یورش برده و شعارهایی را برعلیه جمهوری اسلامی سر دادند، تنی چند از بقایای حزب بعث عراق هم دیده شدند، این در حالی است که گزارش های قبلی این سازمان هم بر ارتباط تنگاتنگ نمایندگی دیپلماتیک عربستان در بغداد با حوادث و تشنجات رخ داده در این کشور تاکید داشت حال اگر اخبار منتشر شده در رسانه ها در رابطه با جلسات انجام گرفته بین سفارت عربستان در بغداد با بقایای رژیم صدام حسین به بهانه قانع کردن آنها برای مشارکت در روند سیاسی را به آن بیافزاییم پازل این فتنه بیش از پیش مشخص می گردد.
در کنار آن از آوریل 2016 (نوروز 1395) شاهد گسترش قارچ گونه پایگاه های خبری مخالف نخست وزیر عراق و نیروهای حشد الشعبی در شبکه مجازی هستیم درحالیکه شبکه های ماهواره ای مخالف نیز که با تزریق پول های عربستانی به ادامه حیات می پردازند هم پس از این تاریخ با شدت وشتاب بیشتری وارد این هجمه شده اند.
باید اعتراف کرد امروز ثامر السبهان سفیر سعودی در عراق نوک پیکان فاز جدیدی از پروژه فتنه و تجزیه عراق است ، فتنه ای که با غارت اموال عمومی در آوریل 2003 آغاز، با بمب گذاری ها وجنگ طایفه ای وحمله به مراقد مقدس ادامه و با اشغال مناطق سنی نشین توسط گروه داعش به نقطه اوج خود رسیده بود تا این بار با حمله محورهای قدرت مردم عراق شکل جدیدی به خود بگیرد.
گرچه عراق این خطرات را با درایت مرجعیت وتلاش مردمش تاکنون پشت سرگذاشته اما عملکرد سبهان نشان می دهد که آل سعود قصدی برای عقب نشست ازاین توطئه آفرینی ندارند.