وی همچنین با اشاره بر این که اعلام استانداردهای جدید با تولیدات غالب در کشور همخوانی ندارد، اظهار کرد: گرچه که بر اساس مصوبه هیات دولت از ابتدای مهر ماه موتور سیکلت ها باید انژکتوری شوند، اما هنوز در هیچ جای دنیا موتورسیکلتی به صورت انژکتوری در کلاس ۱۲۵ سی سی که قالب تولید کشور است به وجود نیامده و تمام موتورسیکلت های انژکتوری در کلاس ۲۵۰ سی سی به بالا قرار دارند.
رئیس سندیکای تولیدکنندگان موتورسیکلت ادامه داد: در موتور های ۲۵۰ سی سی به بالا عملا دیگر موتور کاربراتوری وجود ندارند و علت آن این است که سیستم ساخت نیروی محرکه آنها به سمت انژکتوری شدن رفته و این توجیه اقتصادی است که تولید آنها را به این سو برده است. این در حالی است که موتورهای زیر ۲۵۰ سی سی موتور های کار هستند و گرچه تولیدکننده ای مثل چین توانسته موتور ها را تا ۲۰۰ سی سی انژکتوری کند، اما هنوز این کلاس از محصولات شیب کندی به سمت انژکتوری شدن دارند.افزایش ۴۰۰ هزار تومانی قیمت موتور سیکلت
وی با اشاره به وضعیت تولید در سال جاری اذعان کرد: در حالی که سال گذشته حدود ۵۰۰ هزار دستگاه موتور تولید شده است، امسال احتمالا بعد از مهر ماه شاهد یک کاهش شدید در تولید و افزایش قیمت باشیم که این افزایش به علت این است که اگر قرار بر انژکتوری کردن موتور ها باشد، ۱۰۰ دلار به قیمت آنها افزوده خواهد شد که این میزان با حساب حاشیه آنها به حدود ۴۰۰ هزار تومان میرسد.
حجازی افزود: از آنجایی که این افزایش به دی ماه میرسد، احتمالا بخاطر پیش رو بودن سرمای زمستان تاثیر آن در سال بعد مشاهده شود.
ممنوعیت واردات موتورهای کاربراتوری
این عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران از مذاکره برای ممنوعیت واردات برخی انواع موتور سیکلت خبر داد و عنوان کرد: براساس مذاکراتی که با وزارت صنعت، معدن و تجارت انجام شد، تصویب شد که از ۱۵ خرداد ماه جاری ورود و ثبت سفارش موتورسیکلتهای کاربراتوری به کلی ممنوع اعلام شود، ضمن این که تحرک شدید چینی ها در بازار ایران نشان میدهد که طی ماه های گذشته سفارش از داخل کشور نداشتند.
وی افزود: مواد اولیه ساخت موتور های کاربراتوری تولیدکننده ها بسیار محدود است، ولی این میزان هم تا ابتدای مهر ماه تمام نخواهد شد و پیشبینی ما این است که تا پایان امسال میتوانیم موتورهای انژکتوری را وارد بازار کشور کنیم.
حجازی امکان اعلام آمار دقیق تولید را ممکن ندانست و اظهار کرد: قبلا تعداد پلیس راهور بر اساس شماره گذاریها، میزان تولیدات را اعلام میکرد که تا الآن چیزی اعلام نشده است و در سندیکا نیز بخاطر رقابتی که بین همکاران وجود دارد آمار تولید به صورت مستقیم اعلام نمیشود، اما بر اساس آماری که از ماه گذشته موجود است در سال جدید چیزی حدود ۱۵۶ هزار دستگاه موتور سیکلت شماره گذاری شده است.
وی با بیان این که چین بیشترین سهم صادرات موتور به ایران را دارد عنوان کرد: بیشتر واردات موتور سیکلت از چین صورت می گیرد و حدود ۲۰ درصد از سهم واردات به هند و حدود ۴ درصد -که اغلب به شکل ویژه برای سازمان های خاص مثل پلیس وارد می شوند- نیز به اروپا تعلق دارد.
رئیس سندیکای تولیدکنندگان موتورسیکلت، صنعت موتورسیکلت را یک صنعت بدون تورم معرفی کرد و گفت: گرچه این صنعت با دیواری از تعرفه حمایت میشود، اما صنعت موتورسیکلت ۹۹ درصد خصوصی است. در صنعت موتور سیکلت افزایش قیمت بسیار اندکی داریم به طوری که در طی ۲ سال اصلا افزایش قیمت نداشتیم در حالی که در خودرو با همان شرایط تعرفهای همه چیز دولتی است و وضعیت آن را هم می بینیم.