به گزارش مشرق، محمدحسین رجبیدوانی پژوهشگر تاریخ اسلام و تشیع در گفتگو با مهر در واکنش به ساخت سریال "معاویه و حسن و حسین" توسط کشور کویت گفت: ساخت این سریال نشانی از فعالیت بسیار مخالفان شیعه برای تطهیر معاویه و تخریب اعتقادات شیعه به حساب میآید. محور اساسی این سریال عبدالله ابن سبأ موجودی خیالی است که اخیرا با تحقیقات علامه عسکری ثابت شد برخی منابع سنی که نسبت به شیعه عناد داشتهاند آن را ساختهاند.
وی افزود: طبق این خیال پردازیها عبدالله ابن سبأ یک یهودی از یمن بود که در اواخر خلافت عثمان مسلمان و هوادار امیرالمونین (ع) شد. بعد از این به شهرهای مهم عالم اسلام رفت و با بدگویی از خلیفه و تبلیغ برای علی (ع) مردم کوفه، بصره و مصر را به قیام واداشت و انقلابهایی راه انداخت.
کارشناس برنامه "هنگام درنگ" تصریح کرد: این منابع ادعا میکنند با مرگ عثمان، راهنماییهای عبدالله ابن سبأ بود که باعث به خلافت رسیدن امام علی (ع) شد. آنها این یهودی مسلماننما را موسس مذهب شیعه معرفی میکنند.
رجبی با اشاره به کتب بسیاری که علما در رد وجود این شخصیت نوشتهاند، اظهار کرد: تحقیقات جامع علامه عسکری ثابت کرده است که او تنها افسانهای تاریخی و فردی خیالی است که تنها برای تخریب شیعه ساخته شده است.
وی با بیان این مطلب که این تحقیق به قدری جامع بوده که دانشمندانی از اهل تسنن مصر آن را ستودهاند، اظهار کرد: کتاب علامه عسکری حقیقت این مسئله غلط تاریخی را افشا و باطل بودنش را روشن کرد. آن وقت آمدهاند و با محور قرار دادن موجودی دروغین سریال ساختهاند!
این سریال در پی تطهیر چهره معاویه است
معاون پژوهشی دانشکده علوم اجتماعی و فرهنگی دانشگاه امام حسین (ع) تاکید کرد: در این سریال معاویهای که حق امام علی (ع) را در حکومت تضعیف کرد و باعث شد خلافت از مسیر معنوی خارج شده و به شکل موروثی دربیاید را تطهیر میکند. کسی که فرزند خبیث خود یزید را بر گرده مسلمانان سوار میکند و باعث جنایات کربلا میشود.
رجبی گفت: علاوه بر تطهیر کردن چهره معاویه، این سریال قصد دارد نشان دهد اهل بیت و امامان با این شخص مشکلی نداشته و حتی یزید را نیز از جنایت بزرگ کربلا تبرئه کنند و تقصیر را بر گردن ابن زیاد و ابن سعد بیندازند.
این استاد دانشگاه ساخت این مجموعه تلویزیونی را بازتاب و عکس العملی نسبت به آثار ایرانی دانست و اظهار کرد: سریالهایی که درباره امام علی (ع)، امام حسن (ع) و امام رضا (ع) ساخته شد و به ویژه سریال "مختارنامه" آنها را به چنین واکنشی وادار کرد. این نشانگر تاثیر قدرت نرم جمهوری اسلامی ایران در کشورهای عربی است.
وی چنین مقابله به مثلی را ناشی از تحریف تاریخ و علم کردن نقل قولهای ضعیف دانست و در پایان تصریح کرد: آنها با تحریف تاریخ ظالمان را تطهیر کره و سعی دارند بنی امیه را از ننگ واقعه کربلا تطهیر کنند و مسئولات سیاسی و فرهنگی ایران وظیفه دارند با تمام قدرت مانع از نمایش این فیلم شوند و در صورت نمایش با نقدهای قوی و استناد به منابع اهل تسنن، پوچ بودن این فیلم را آشکار کنند.
محمدحسین رجبی دوانی سریال "معاویه و حسن و حسین" را بر مبنای یک شخصیت خیالی معرفی کرده و آن را واکنشی در برابر ساخت سریالهایی چون "مختارنامه" میداند.