سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام گفت: براساس اطلاعات پایگاه استنادی اسکوپوس، زبان فارسی به عنوان زبان علمی دنیا در سال ۲۰۱۵ نسبت به سال ۲۰۱۴ دو رتبه ارتقا یافت و به جایگاه ۱۵ جهان رسید.

 به گزارش مشرق، دکتر محمدجواد دهقانی با اعلام این خبر افزود: هر چند زبان مقالات بخش اعظم مجلاتی که در پایگاه های استنادی اسکوپوس و ISI نمایه سازی می شوند انگلیسی است، اما مجلات سایر زبان ها نیز در این پایگاه ها ثبت می شوند.
 
وی افزود: بر اساس این قاعده نیازی نیست که متن مقاله به زبان انگلیسی منتشر شود، بلکه مجلات سایر زبان ها، برای هر مقاله علاوه بر زبان اصلی بایستی اطلاعات عنوان مقاله، چکیده، منابع و نویسندگان به زبان انگیسی نیز ارائه دهند.
 
دهقانی افزود: پایگاه های استنادی زبان متن مقاله را مشخص می کنند. برای استفاده از متن مقالات هر زبان تسلط به آن لازم است. برخی مجلات دوزبانه هستند و مقالات هر زبان در طبقه مخصوص خود قرار می گیرند به این ترتیب پایگاه های استنادی با دقت زبان هر مقاله در هر مجله را ثبت می کنند.
 
وی گفت: براساس اطلاعات پایگاه استنادی اسکوپوس، در سال ۲۰۱۵ حدود ۹۲ درصد علم دنیا به زبان انگلیسی منتشر شده است. بعد از زبان انگلیسی زبان چینی قرار دارد که حدود ۴ درصد از سهم دنیای نشر را به خود اختصاص داده است.  
 
سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) یادآور شد: زبان های اسپانیایی، آلمانی و فرانسه هر کدام ۱ درصد از نشر علم دنیا را به خود اختصاص داده اند. زبان ژاپنی حدود ۰.۵ درصد، زبان پرتغالی و روسی هر کدام حدود ۰.۴ درصد از نشر علم دنیا را در اختیار دارند.
 
وی خاطرنشان کرد: بعد از این دو زبان، ایتالیایی قرار دارد که حدود ۰.۲ درصد از نشر علم دنیا را به خود اختصاص داده است. زبان ها ترکی، لهستانی، کره ای، چکی و دانمارکی هر کدام حدود ۰.۱ درصد از علم دنیا را به خود اختصاص داده اند و حدود ۰.۰۶ درصد از علم دنیا به زبان فارسی منتشر می شود.
 ارتقا ۲ پله‌ای زبان فارسی به عنوان زبان علمی دنیا
دهقانی گفت: در سال ۲۰۰۹ رتبه زبان فارسی به عنوان زبان نشر علم در سطح بین المللی ۳۰ بود. این رتبه در سال ۲۰۱۰ به ۲۸ رسید. در سال ۲۰۱۱ دوباره این رتبه ارتقا یافته و به ۲۴ رسید. درسال ۲۰۱۲ رتبه زبان فارسی ۲۲ بود. در سال های ۲۰۱۳ و ۲۰۱۴ رتبه زبان فارسی به ۱۷ رسید و در سال ۲۰۱۵ جایگاه زبان فارسی به ۱۵ ارتقا یافت.
 ارتقا ۲ پله‌ای زبان فارسی به عنوان زبان علمی دنیا
وی افزود: سهم زبان فارسی از تولید علم دنیا مرتبا افزایش یافته است. در خلال سال ها ۲۰۰۵ تا ۲۰۰۹ سهم زبان فارسی از کل تولید علم دنیا حدود ۰.۰۱ درصد بود. در فاصله سال های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۲ سهم زبان فارسی به ترتیب به ۰.۰۲ درصد، ۰.۰۳ درصد و ۰.۰۴ درصد رسید.
 ارتقا ۲ پله‌ای زبان فارسی به عنوان زبان علمی دنیا
سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) تاکید کرد: در سال ۲۰۱۳ این رقم دوباره افزایش یافته و به ۰.۰۶ درصد رسید. در سال ۲۰۱۵ نیز همین رقم حفظ شد. اطلاعات سال ۲۰۱۶ کامل نشده است بنابراین نمی تواند مورد استناد قرار گیرد با این حال سهم زبان فارسی در حال حاضر ۰.۰۷ درصد است.
منبع: مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • ۱۱:۲۴ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۰
    0 0
    فدای حضرت آقا
  • امیرعلی ۱۳:۴۹ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۰
    0 0
    خیلی زیره

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس