به گزارش مشرق، چند روز پیش از عید سعید فطر یک یگان از نیروهای «واکنش سریع» حزب الله وارد حلب سوریه شد؛ زیرا جنگ امروز در این کشور در ریف شمالی حلب به ویژه راه مهم و حیاتی «کاستیلو» است؛ راهی که تنها شریان امدادرسانی تروریستها به داخل شهر است. با وجود اهمیت راهبردی این شهر، هدف مهمتر ایران و حزب الله شهرهای رقه و دیرالزور است.
وبگاه خبری «النشره» لبنان با این مقدمه به بررسی اقدامات آتی محور مقاومت در سوریه پرداخت و نوشت، نیروهای سوری و حزب الله از نظر آتشباری بر راه کاستیلو سیطره پیدا کردند و آزادسازی مزارع الملاح نیز عامل مهمی برای تقویت این تسلط بود. در واقع گام بعدی سیطره میدانی بر این راه مهم است تا شهر حلب از 4 جهت محاصره شود.
برخی از منابع آگاه نیز اعلام کردند که نیروهای مقاومت با توجه به خشونت جغرافیایی و تراکم ساختمانی حلب وارد این شهر نخواهند شد؛ زیرا این مسئله تلفات بسیاری را در میان نیروهای مقاومت در پی خواهد داشت؛ از این روی طرح آنها این است که همه ورودیهای حلب بسته و شروط به تروریستهای حاضر در آن تحمیل شود و از این مسئله به عنوان برگهای برای مذاکره در مقابل شهرکهای «فوعه و کفریا» استفاده شود و ضمن پس گرفتن برگه شهر «زبدانی» تروریستها را در داخل شهر هدف قرار دهند.
به گفته این منابع، تصمیم کنترل میدانی کاستیلو اتخاذ شده ولی هنوز زمان آغاز حمله مشخص نیست. از این روست که نیروهای ارتش سوریه و حزب الله در لوای مدافع درآمدهاند و موفق شدند عملیات نظامی را شکست دهند که جبهه النصره در 9 ماه جاری میلادی تحت عنوان شکست محاصره حلب مطرح کرده بود. النصره نیز اعلام کرد که این عملیات متوقف شده است.
ایجاد نخستین خط دفاعی در شمال سوریه
پس از اینکه حلب آزاد شد، ارتش سوریه و حزب الله نخستین خط دفاعی را از این شهر به سوی مرزهای ترکیه ایجاد خواهند کرد و پس از آن نگاهها به سوی دیرالزور و رقه واقع در شرق حلب جلب خواهد شد. جنگ بزرگ در اینجا رخ خواهد داد و حسابها در این جنگ با سایر جنگها متفاوت خواهد بود. ایران در کنار ارتش سوریه، حزب الله، جنگنده های روس و الحشد الشعبی عراق افزایش ثقل خود را افزایش خواهد داد؛ گروهی که در مرحله بعد از آزادسازی موصل و ملاقات با همپیمانان خود در مرزهای عراق و سوریه در نزدیکی دیرالزور فعالیت خواهد کرد.
به گزارش النشره، بعید نیست که الحشد الشعبی در مرحله بعد آزادی موصل وارد سوریه شود. البته همه این مسائل منوط به موضع روسیه است؛ زیرا سوریه، حزب الله و ایران در انتظار موضع مشخصی از سوی روسیه هستند؛ یا اینکه مسکو وارد جنگ شده و تا پایان بماند یا اینکه به هیچ وجه وارد نشود؛ زیرا «بازی آتشبس» دیگر مورد قبول نیست و در حلب تجربه موفقی نبود.
نیمنگاه حزب الله به اسرائیل
این منابع در ادامه تأکید کردند که نزدیک شدن نیروهای مقاومت به دیرالزور و رقه پیامدهای زیادی بر وضعیت کلی منطقه خواهد داشت و در آن زمان باید نگاهها را به جنوب لبنان دوخت؛ زیرا اسرائیل سکوت نخواهد کرد و به حزب الله اعمال فشار خواهد کرد. گذشته از اینکه باید به جنون رژیم صهیونیستی نیز توجه کرد.
به گفته این منابع، از زمانی که سید حسن نصر الله دبیر کل حزب الله اعلام کرد که این حزب قصد کنترل «الجلیل» را دارد ارتش اسرائیل در حالت فوق العاده به سر میبرد. از این روی صهیونستها در طول مرزها از «شبعا تا ناقوره» سنگر ایجاد کرده و برای هر جنگ آتی آماده میشوند. هر چند مسئولان اروپایی پیامهای اسرائیل را به حزب الله منتقل کردند که این رژیم قصد انجام هیچ تحرک نظامی در مرزهای لبنان ندارد؛ ولی حزب الله این مسئله را باور ندارد و حتی یک روز این قسمت را ترک نکرده است.
با توجه به مسائل فوق، باید گفت که تابستان داغی در انتظار سوریه عراق و لبنان است و مبارزه با تروریسم به ایستگاههای پایان ی خود رسیده است. ولی سؤال اینجاست که آیا اسرائیل برای تغییر معادلاتی وارد عمل خواهد شد که به سود محور مقاومت در حرکت است؟