![تراز مالی منفی در میان 10 باشگاه بزرگ اروپایی تراز مالی منفی در میان 10 باشگاه بزرگ اروپایی](https://cdn.mashreghnews.ir/d/old/files/fa/news/1395/4/29/1754718_613.jpg)
سرویس ورزش مشرق - طبق آمار رسمی منتشر شده از سوی کمیته مالی یوفا با همکاری سازمان کل مالیاتی اتحادیه اروپا، 10 باشگاه بزرگ اروپایی نزدیک به 550 میلیون و 600 هزار یورو هزینه کردهاند و این در حالی است که تیمهای رئال مادرید، بارسلونا، اتلتیکو، بایرن، بروسیادورتموند، پاریسنژرمن، منچستریونایتد، منسیتی و چلسی تنها 245 میلیون و 950 هزار یورو درآمد داشتهاند و این نشان میدهد که معادل 304 میلیون یورو تراز مالی منفی داشتهاند.
بحران مالی در قاره سبز موضوع تازهای نیست و حتی کشورهای تاثیرگذار و به ظاهر ثروتمند عضو اتحادیه اروپا نیز از بحران بیکاری و مشکلات اقتصادی جامعه خود در هراسند. در این میان عرصه ورزش و به خصوص فوتبال، یکی از پدیدههای درآمدزا و بسیار مهم محسوب میشود که میتواند تا حدودی از فشار مالی دولتها بکاهد، فوتبال که به معنای واقعی به صنعت فوتبال تبدیل شده، اما در دو سال گذشته چیزی جز ضرر برای دولتها نداشته و مدیران باشگاههای بزرگ فوتبال حتی مجبور شدهاند از بخش شخصی هزینه کنند. باشگاهها یکی پس از دیگری توسط مالکان عرب یا آسیای جنوب شرقی خریداری میشوند و مدیرعاملهای مردمی که توان اداره تیمها را ندارند، کم کم جای خود را به مالکان غیر مردمی میدهند.
تیمها تا 31 آگوست برای نقل و انتقالات فرصت دارند و شاید از اکنون برای قضاوت درباره وضعیت مالی تیمها زود باشد اما نکته نگران کننده برای دولتهای وابسته به صنعت فوتبال به خصوص انگلیس و اسپانیا این است که باشگاههای بزرگ رو به سمت نابودی و ورشکستگی دارند و با مشکلات سنگین و بزرگ مالی دست و پنجه نرم میکنند.
![تراز مالی منفی در میان 10 باشگاه بزرگ اروپایی تراز مالی منفی در میان 10 باشگاه بزرگ اروپایی](https://cdn.mashreghnews.ir/d/old/files/fa/news/1395/4/29/1754719_779.jpg)
ارقام ذکر شده در این گزارش تنها مربوط به خرید و فروش بازیکن است و هزینههای سرسام آور باشگاههای بزرگ اروپایی در بخش چمن، تکنولوژی، خرید حق پخش، اداره تلویزیون و رسانههای رسمی باشگاه، حقوق پرسنل و سفرهای پر زرق و برق تابستانی را نیز نیز باید به این هزینههای نجومی و بی بازگشت اضافه کنیم. از طرفی نزدیک به نیمی از حامیان مالی از فوتبال خارج شده و دیگر حاضر به سرمایه گذاری در این بخش نیستند و معتقدند که با توجه به آغاز المپیک و برگزاری جام جهانی 2018 به میزبانی بی رمق روسیه، دلیلی برای سرمایه گذاری در دنیای فوتبال وجود ندارد و بهتر است در ورزشهای دیگری همچون دو چرخه سواری یا دوومیدانی سرمایه گذاری کنند. با رونق گرفتن لیگ جهانی والیبال و توسعه جهانی بسکتبال نیز تمایل بزرگان دنیای اقتصاد برای خروج از فوتبال بیشتر شده است و البته رسواییهای بین المللی در فیفا و یوفا نیز در این جداییها بی تاثیر نبوده است.
![تراز مالی منفی در میان 10 باشگاه بزرگ اروپایی تراز مالی منفی در میان 10 باشگاه بزرگ اروپایی](https://cdn.mashreghnews.ir/d/old/files/fa/news/1395/4/29/1754720_421.jpg)
در اسپانیا، باشگاه بارسلونا برای داشتن مدافعان فرانسوی خود یعنی اومتیتی و دینیه معادل 44 میلیون و 75 هزار یورو هزینه کرده و البته با از دست دادن دانیل آلوس سودی نصیبش نشده چون با سوء مدیریت بارتومئو این بازیکن به صورت آزاد راهی کالچو شد و چیزی نصیب بارسلونا نشد. شاید بتواند مارک بارترا ستاره جوان خود را به بروسیادورتموند بدهد که از این طریق در بهترین حالت 8 میلیون یورو سود خواهد کرد.
باشگاه رئال مادرید که دل به خرید 30 میلیون یورویی موراتا و فروش او به چندین برابر قیمت به آرسنال یا تیمی دیگر بسته، از فروش چریشف، مدران و ماسکارل سودی به جیب نزد و در این میان بیش از 80 میلیون یورو برای خرید چند ستاره معروف کنار گذاشته است.
![تراز مالی منفی در میان 10 باشگاه بزرگ اروپایی تراز مالی منفی در میان 10 باشگاه بزرگ اروپایی](https://cdn.mashreghnews.ir/d/old/files/fa/news/1395/4/29/1754721_189.jpg)
اتلتیکومادرید نیز در فروش بازیکنانش چندان موفق عمل نکرده و در کنار بیش از 48 میلیون یورو هزینه، درآمدی معادل شش و نیم میلیون یورو داشته است.
در آلمان، بایرن مونیخ هوملس و رناتو سانچس را به تور انداخته و در کل برای خرید نزدیک به 4 بازیکن معادل 107 میلیون یورو هزینه کرده است اما تنها 24 میلیون یورو سود داشته است.
پاریسنژرمن فرانسه از محل انتقال زلاتان به منچستریونایتد سود چندانی نداشت و این بازیکن را تقریبا به صورت بازیکن آزاد از دست داد، در حالی که اگر به موقع تصمیم میگرفت و قرارداد او را تمدید می کرد، با فروش او سود نجومی به جیب میزد. نماینده پاریس تا کنون 65 میلیون یورو هزینه کرده اما تنها 8 میلیون یورو سود داشته است.